Правителствата в Европа готвят национални и локални карантини заради COVID-19

СЗО: Стадният имунитет не е опция
13 окт 2020 07:10, Анисия Иванова
75
Правителствата в Европа готвят национални и локални карантини заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

В Европа правителствата се готвят за национални и локални карантини заради драстичното увеличаване на броя на новозаразените в множество страни.

В испанската столица вчера под организацията на крайнодясната партия "Вокс" се проведе масов протест срещу частичната противоепидемична блокада на Мадрид.

Испания регистрира около 28 хиляди нови случая на заразяване с коронавирус за последните три дни. Общият брой на заразените с коронавирус в страната е вече 888 968.

Френският премиер Жан Кастекс не изключва локални карантини: "Пълна блокада трябва да бъде избегната на всяка цена в много трудна ситуация сме. Това е реалността на втората вълна и затова апелирам ясно хората да се мобилизират, за да я посрещнем“.

Италианското правителство възнамерява да наложи забрана на частни празненства и да ограничи броя на гостите на сватби и погребения, съобщи БНР

Още по темата
.

Британският премиер Борис Джонсън снощи обяви въвеждане на по-строги мерки в борбата с разпространението на коронавируса под формата на местни карантини по тристепенна скала.

Той обаче няма намерение да налага общонационална карантина, както през март, а ще следва, както и досега, балансиран подход, който ще запази икономиката функционираща и училищата отворени.

Мерките ще бъдат преразглеждани всеки месец. Лейбъристите изразиха съмнение, че правителсвото разполага с адекватен план за контролиране на вируса

А в Русия говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че заради по-добрите методи за лечение, повечето болнични легла и работещата система за справяне с вируса, страната може да си позволи да е по-гъвкава с мерките, въпреки увеличаването на броя на заразяващите се.

Директорът на Световната здравна организация предупреди срещу предложенията просто да се позволи на COVID-19 да се разпространи с надеждата да се постигне така наречения „стаден имунитет“, като каза, че това е “неетично”.

"Никога в историята на общественото здраве стадният имунитет не е бил използван като стратегия за реакция на огнище, камо ли на пандемия“, заяви Тедрос Аданом Гебрейесус на виртуален брифинг, цитиран от БГНЕС.

“Това е проблематично от научна и етична гледна точка”, каза той.

“Да се позволи на опасен вирус, който не разбираме напълно, да се пусне на свобода, е просто неетично. Това не е опция”, категоричен е Тедрос Аданом Гебрейесус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Глювайн преди 3 години
Нямам нищо против повсеместна карантина до Гергьов ден. Лежане и пиене цяла зима, баcи кефа!
22
12
 
13
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Световният елит реши да обере парите и да сложи край на това консуматорско общество. Богатите стават световни робовладелци. Те ще определят живота на цели държави. Както Евопа определя живота на всички Българи, преди това бяха Русия, преди това беше Турция. Но.. българина е жилав. И селото отново ще ни спаси. Западните държави се набутаха по градовете и си продадоха земите. Но българите все още имат имоти по селата и земя.
21
3
 
4
 
! Отговори
Мързела преди 3 години
Няма да спасим света, ами дай да си стоим в къщи и да ни плащат.
20
4
 
21
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Това е целта на тази корона.. бедните да станат по-бедни, а богатите по-богати :). В икономическият свят има закономерности. Ако масата на хората са бедни, тогава богатите са хипер богати. Ако масата от хората са средна ръка, тогава няма хипер богати. Вируса е измислен за рестарт на икономиката и поробване на хората. Хората с кредити стават роби - без жилище, без кола. Бизнесите с кредити стават роби - трепери банката да не му вземе предприятието.. Тотално заробване - Това е коронавирус
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Едно времеЖивей си в това време... Не се интересуваме от динозаври.
18
0
 
12
 
! Отговори
мхммм преди 3 години
СЗО: Стадният имунитет не е опция - ми вземете направете нещо тогава
17
6
 
16
 
! Отговори
георги преди 3 години
Корона,корона, корона.. :). Някой изобщо вярва ли още на тези глупости?
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса не е толкова опасен,опасни са глада,безработицата и срива на икономиката,които са вече факт в света,благодарение на глупостта на правителствата,но както се вижда всичко е умишлено.Умишлено тикат хората към гибел,използвайки вируса.
15
5
 
27
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 3 години
Няма висока смъртност от тоя т.нар Вирус...... просто числата от други заболявания се местят в графа ВИРУС. Елементарна схема. Като грип е - ако не се лекува и при възрастни хора е опасен. Ако има пациента странични заболявания също е опасно - като при всяка инфекция. Удара е срещу Тръмп и срещу свободите на хората. Подготвя се нов световен ред и милиарди се подчиняват. БЕЗ ЯСНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОЯ ВИРУС И БЕЗ ДА Е ИЗОЛИРАН В ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ДА СЕ ИЗСЛЕДВА. Жалко е да живееш в такива времена...
14
1
 
9
 
! Отговори
Инж от Германия преди 3 години
Ми, аз си лежах 3 месеца "надомна работа", от дивана на леглото и обратно. Искам цяла зима да е така, че навън е студено.
13
20
 
26
 
! Отговори
Едно време преди 3 години
Едно време хората умира ха за свободата си. Днес си дават доброволно свободите и правата от страх да не би да се гътнат.
12
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо друго освен КАРАНТИНА не спира такава пандемия.Китай го доказа на практика.
11
4
 
1
 
! Отговори
COVID 19 преди 3 години
Ковид реалност, това е положението.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11"Страхът и трудът крепят демокрацията"Тва червените каскети вече сте докарали до съвършенство тва да говорите полуистини. 50/50Познай коя част е истина?
9
6
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
ВЪН ОТ ИЗГНИЛИЯТ ЕС!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прибирайте ги из цяла Европа, ние тук ще си джъткаме.
7
1
 
8
 
! Отговори
Джеф и Илон преди 3 години
Кризата зе едни е шанс за други.
6
4
 
8
 
! Отговори
x преди 3 години
И така трябва да бъде. То се убиха да ходят на почивки. А кой ще работи?
5
1
 
18
 
! Отговори
Бил Мейц преди 3 години
Нов ред не става без жертви, без вашите жертви.
4
1
 
12
 
! Отговори
Старец без Ковид преди 3 години
Така е, комунизма лекува всички болести. И преди не съм чул някой да боледува.