Берлин "показва среден пръст" на хората, които не носят маски

Туристическите органи започнаха нова кампания за спазване на правила
14 окт 2020 21:00, Нели Христова
151
Берлин "показва среден пръст" на хората, които не носят маски

Берлинският туристически орган започна нова кампания за носенето на маски, която обаче спроед някои германци е перекалено обидна. Тя включва възрастна жена, която показва среден пръст на онези, които не носят предпазни средства, където това е необходимо.

"Показваме показалец на всички, които не носят маски", гласи постерът, заедно със снимка на възрастна с маска. От Visit Berlin казват, че кампанията има за цел да подчертае колко е важно да се предпазва здравето на възрастните хора. Рекламата, която има и друт слоган - "Ние спазваме правилата", се появи във вестниците във вторник, но бързо се разпространи и в социалните мрежи. Тя е одобрена от Германския сенат.

Кристиан Тенцлер, говорител на Visit Berlin, казва, че плакатът, който е част от по-широка кампания, е да напомни на хората да спазват правилата в града.

"Повечето берлинчани и нашите гости уважават и спазват правилата за борба с коронавируса, но някои хора не го правят. Тези хора рискуват живота на по-възрастните, хората в рисковата група", каза той пред BBC.

"Искахме да обърнем внимание на този проблем. Поради тази причина избрахме този провокативен начин. Рекламата има подчертано берлински тон", добавя Тенцлер. "Берлинчани са много известни с пряката си комуникация", на мнение е той и смята, че много британци биха оценили хумора.

"Общуваме директно точно с хората, които не спазват правилата", категоричен е той.

Но не всички са възхитени от грубият начин, по който Visit Berlin иска да изпрати съобщение на обществото.

Лоренц Маролд, главен редактор на берлинския вестник Der Tagesspiegel, не одобрява рекламата. "Мисля, че тя по някакъв начин носи духа на "класически Берлин" и би се сработила добре, ако политиката на Сената за борба с короната не бе толкова дисфункционална", казва той. "Сенатът изглежда смята, че обидата на хората ще е по-успешна от строгите, ясни правила с ефективен контрол."

Някои берлинчани са объркани и защото в текста пише "показалец“, докато жената повдига средния си пръст. От Visit Berlin заявяват, че противоречието е умишлено. Други посочват, че няои хора не могат да носят маски по здравословни причини.

"Нашата целева група са хора, които не зачитат живота на другите. Ако някои хора се чувстват лично нападнати, защото не могат да носят маска по здравословна причина - това не е нашата цел. Извинявам се за това", казва Тенцлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ох кога ще си отиде комунизма и да но дойде капитализма да станем материлано богата страна и да живеем като материално богати хора, ох!
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71 Даже аз чух, че са комунисти и божков ги е купил и радев ги е агитирал
70
0
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Здравейте приятели демократи, искам да знаете, че насилствената принуда за носене на маски не е нарушение на демократичните права на гражданите. Напротив, чрез насилствената принуда за носене на маски при демокрацията се гарантира ефективно правото на всеки гражданин да носи маска, а който откаже да изпълнява демократична мярка значи е против демокрацията и полицията и силовите органи трябва да вземат съответните мерки, защото демокрацията е най-висшето благо дадено на човека, приятели!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71Прав си, явно е прочел някоя фейк нахрихт, и аз минавах от там, имаше не повече от 300-400 протестиращи разни наркоманчета и психопати. И двама мои приятели са минали от там и те ми разказаха, че не е имало повече от 500 души повечето мали вид на ненормални.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента Меркел се среща с федералните представители по повод тежкото положение с ковид. Франция въведе вечерен час между 9 вечерта до 6 сутринта, ще работят само аптеки и магазини за първа нужда стоки за 9 големи града в това число Париж.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71 Нали а пък на сбирката на гроб бяха милиони
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
71, фейк сайта е DW...
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз вече си спинкам с маска. Даже имам запазен час за пластичен доктор, ще ми зашият маска
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56"Точно в Берлин имаше протест, около милион и половина човека, протестираха срещу *** и безсмислени "мерки", преди месец и малко."Сигурно пак си го прочел в някой сайт за фейк нюз. На протеста я имаше 20 хиляди, я не.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Различен означава хомосексуалист, и тази различност е задължителна вече да се изучава в училище в западните цивилизовани капиталистически деморатични държави в ЕС, другите различности не са демократични. Който не пее в хора на демокрацията може и в затвора да отиде.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чрез неносенето на маска, изразявам себе си. Държа на правата си!
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67 Защото са послушковци бе. Виж материално богатите страни много малък процент мислят извън работата си. Техния живот е работа,работа,работа. Страните са им богати, крали са от цял сват, имат социални програми. Тези хора нямат мисленето на балканските народи. Тук сме лъгани.лъгани , че каквото и да ти кажат ти знаеш,че те лъжат. Там е разликата
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ЕС искаше да се приемат различните.Аз съм различен ако не нося маска и имам пълното право да съм различен.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Берлин е пълно с инженери, лекари, юристи, архитекти и режисьори от Близкия изток и северна Африка, и те се късат да носят маски.
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mаската нарушава нормалното дишане, унищожава имунната система и я прави податлива на всякакви вируси.
57
0
 
5
 
! Отговори
Психо преди 3 години
Може да не нося ***, ама съм с маска.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Белорус защо няма епидемия и масово заразяване и заводите и всичко работи нормално.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Грета ? Само тя липсва
54
5
 
10
 
! Отговори
do 51 преди 3 години
Чух, че психиатриите и психодиспансерите вече са със запълнен капацитет от хора носещи маски. Скоро нормалните без маски ще трябва да им строят нови клиники за психомаскарада.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислещ, извади си главата от зaдникa на пpaceто в задния ви двор.