Държавни служители в Гърция излизат на 24-часова стачка

В авиотранспорта също излизат на протест
15 окт 2020 08:09, Ния Христова
11
Държавни служители в Гърция излизат на 24-часова стачка
Снимка: БГНЕС
Държавните служители в Гърция обявиха, че излизат на стачка. Хора от авиотранспорта също се включват в протеста. Стачкуват също лекарите от държавните болници, съобщава БНР.
 
На всички гръцки летища контролът на полетите е прекратен, което доведе до анулиране на стотици полети. От синдиката съобщават, че се обслужват само спешни полети. Авиодиспечерите планират да стачкуват два дни.
 
Работа прекратиха и служителите в градския транспорт. Това от своя страна доведе до затруднения в трафика. Лекарите в държавните болници също излизат на протест, а болничните заведения приемат само спешни случаи. В стачка са и учителите, както и служителите в държавните учреждения.
 
Синдикатите настояват за премахване на извънредния данък върху имотите, сваляне на ставката на ДДС от 24 на 15%, да не се намаляват доходите, повече средства за образование и здравеопазване, да не се приватизират държавни компании, както и запазване на всички работни места в държавния сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
двама албанци се оказали на стачка в Атина ..- кога ще ги стигнем македонците ?от тълпата се показал румънец .- тихо , ще събудите българите ..
6
2
 
5
 
! Отговори
Знае ли някой преди 3 години
Какво стана с стачката в училищата? Никаква информация няма в нета. Бяха блокирали хиляди училища защото правителството им не взема мерки. Някой забрани да се пише за това в бг!
5
5
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
как ще ги стигнем...елините?! Добре че свърши комунизма, да се видим какъв гнил народ сме
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, сега ще видим как се правят стачки! Блокиране, излизане на всички хора, млади, възрастни. Гърците знаят как се прави и затова постигат целите си!
3
3
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
И защо изтрихте коментар, че има българи в Гърция? Някой се обиди ли?Леле каква свобода на словото хахахахахахахахха
2
5
 
14
 
! Отговори
Оня с коня, в Гърция преди 3 години
Протестират, ами как. Когато някой започне една по една да ти взима дори малкото свободи, които имаш, да те видя дали и ти няма да протестираш. Слагайте всичките намордниците, стойте си у дОма и козирувайте на телезивора - стадо със стадо такова, пиян народ...
1
8
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 3 години
Колко удобно... а защо не напишете защо протестират хиляди??? Искат да им забранят правото на протести!!! Страх ли ви е, че и тук ще дойде????Народът не е толкова *** колкото на някои им се иска.