ЕК: Не във ваксините е спасението от пандемията, а във ваксинирането

„Уморени сме от мерките, но ако не ги прилагаме, ще загубим близки хора“
Обновена: 15 окт 2020 23:11 | 15 окт 2020 21:45, Елка Василева
171
 ЕК: Не във ваксините е спасението от пандемията, а във ваксинирането
Стела Кириакидис. Снимка: архив, БГНЕС

Спасението от пандемията от COVID-19 не е във ваксините, а във ваксинирането. Това заяви еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис при представянето на предложението на Европейската комисия за действия на европейските държави при предоставянето на ваксина срещу новото заболяване.

Тя отбеляза, че основна цел на ЕС ще бъде да следи дали ваксината, когато бъде одобрена и доставена, е действително безопасна. По нейните думи, докато няма ваксина, прилагането на известните мерки остава от ключово значение, предаде БТА.

Всички сме уморени от мерките, но ако не ги прилагаме, ще загубим близки хора. Всеки от нас е част от решението, посочи Кириакидис.

Още по темата

Тя призова за ясна информация към гражданите и за борба с дезинформацията.

Еврокомисарят настоя държавите от ЕС предварително да проверят възможностите гражданите бързо да бъдат обхванати от кампаниите по ваксиниране. Бързо решение няма, но ваксинирането ще облекчи здравните системи и ще помогне за възстановяване на икономиката, ще върне чувството на предвидимост, добави еврокомисарят.

По нейните думи е необходимо събитията да бъдат изпреварени, за да се избегне повторение на последиците от налагането на обща карантина. Времето тече бързо, всеки трябва да направи необходимото, призова Кириакидис.

Зам.-председателят на ЕК Маргаритис Схинас отбеляза, че досега комисията е предприела над 800 мерки, свързани с пандемията и е одобрила 373 решения за държавна помощ. С усилията на ЕС животът на стотици хиляди хора бе спасен, 600 000 европейци бяха върнати у дома, посочи той. По неговите думи комисията е осигурила предварителни договори за доставка на почти един милиард дози ваксина. Бихме искали ваксините да бъдат сигурни, общодостъпни и безплатни, добави Схинас.

Европейската комисия предупреди правителствата на ЕС, че не са подготвени за нова вълна инфекции от COVID-19 и препоръча общи мерки за използването на ваксините, ако в даден момент те станат достъпни.

"Докато еволюцията на пандемията се връща към нивата от март, нашето състояние на готовност не е“, заяви Маргаритис Схинас, цитиран от Ройтерс.

Той призова държавите от ЕС да приемат обща стратегия за новата фаза на пандемията и да избегнат "какофонията" на различните национални мерки, характеризиращи първите месеци на пандемията на стария континент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много моля оператора да не ми повтаря коментарите защото не един и два пъти това стана не ми се вижда да е случайно.
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те били уморени от мерките, обаче ние сме уморени от тях и ако преминат мярката и не спрат навреме не ми се мисли какво може да стане и в какво може да се превърне умората. Спрете се от всякакви мерки да се спазва за всеки случай дистанция и толкоз.
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да така е явно чипа се поставя не от ваксината а от уреда с който ще се поставя тя.
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно, не било във ваксините, а във ваксинирането???И понеже няма ваксина срещу КОВИД19 (руските не стават, защото...са руски), да се ваксинираме с каквото намерим?Ами защо му се смяхте на Тръмп за белината? Ваксина срещу морбили става ли? Или срещу тетанос, че е по-разпространена?Ще сме ваксинирани срещу болести, ама вие с каква ваксина ще се ваксинирате срещу глупост и неадекватност?
146
0
 
11
 
! Отговори
ха преди 3 години
Плановете на световните Сатанисти са ни ясни отдавна, не ви ли стана ясно уважаеми пропагандатори. Хубавото е, че и Европа взе да се събужда вече:))) тоя път българският лев не беше толкова дълбоко заспал за щастие.Ей тази бабка и другите купени бабички и дядовци калинки с многохилядни еуро заплати, да си боднат, ако щът и 10 ваксини, може и от БАЙЕР-МОНСАНТО, ако на тях имат повече доверие:)
145
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ха ха защо не четеш написаото и от другите хора, не си остров.
144
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ...Ваксинирането било решението ни облъчва тая ку'ха и кос'мата тиква. Добре, тогава като нямате ваксина, защо не купите руската?Готови сте да измре половината популация, само и само да си правите политика с живота на хората.И тук ми разтяга лафове за ваксиниране - наглост и безочие.
143
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините на западните производители ще се слагат със специални уреди/спринцовки и именно в уредчето/спринцовчицата е чипа а не в самата ваксина която може и да е безобидна. Това сигурно има предвид комсомолската секретарка наречена комисарка.
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МенMen vaksinirai se i lovi gorata
141
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
V Italiq vaksiniraxa xorata v starcheskite domove i izmrqxa do edin mislete s glavite si
140
2
 
7
 
! Отговори
маркиз Дьо ла Панкур преди 3 години
Eто така се правим на важни и имитирме работа - откриваме от време на време топлата вода и взимаме *** заплатки от хиляди ойро !Абсолютни *** и хрантутници - там са , за да ни казват , че тревата е зелена и водата мокра , а когато наистина трябва да свършат нещо адекватно - никакви ги няма !Лошото е , че нашите лuжегъ3цu папкат оттам и затова ги слушкат , но пък патим ние !
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
V BG pyk toq mesec prodadoxme 80 000 vaksini natiskai se narode.Pyk ne poznavam vaksniran chovek .A vie?
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
jiveq v Belgiq toq mesec se skysaxa ot agitaciq lichnite lekari,aptekarite i zdravinte kasi po 100 pyti ni zvynqt nikoi ne schte vaksina Ei xora 500 miliona zaloji ES i schte se vkisnat slagaite si vaksini ne se chudete
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Triete a Astra zeneka slojili maimunski serum adski vreden za xorata
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Gledam tuk ima samo edin dobre platen vaksyr i ni zaliva s info i agitaciq za vaksinite che i obijda ai siktir
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Asrta Zeneka slojili vaksini na dobrovolci ,no te bili sys maimunski serum.Edin se pribral prez prozoreca.Drug se kachil na ulichnata lampa.Treti na pokriva i te spreli opitite v Angliq otischli v Braziliq pone na koito slojat vaksina lovi djunglata aaxaaxaax
134
2
 
3
 
! Отговори
Брех преди 3 години
като на Война, си отива положението ... за такива *** идеи, няма друго решение
133
11
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименМне просто ще измрат доста хора и така ще приключи. Ама понеже бастуните не го виждат още в техните домове си мислят че ще минат по тънката лайсна. Като почнат един по един и те да боледуват и да *** ще им светне но ще е късно. *** така действа. А най ме кефят тия с никому ненужните бизнеси като кръчми и барове как обясняват как нямало заразен в ресторант.
132
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ве балкански ***. Не искате ваксини, не искате да спазвате мерки. Е как мислите, че ще свръши всичко? От самосебе си ли?
131
0
 
16
 
! Отговори
световен конспиратор преди 3 години
И след като ключа от бараката не е във ваксините,а във ваксинирането(!)искам да попитам с какво ще ни ваксинират!?С шкембе чорба или рачел!?