ЕК: Не във ваксините е спасението от пандемията, а във ваксинирането

„Уморени сме от мерките, но ако не ги прилагаме, ще загубим близки хора“
Обновена: 15 окт 2020 23:11 | 15 окт 2020 21:45, Елка Василева
171
 ЕК: Не във ваксините е спасението от пандемията, а във ваксинирането
Стела Кириакидис. Снимка: архив, БГНЕС

Спасението от пандемията от COVID-19 не е във ваксините, а във ваксинирането. Това заяви еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис при представянето на предложението на Европейската комисия за действия на европейските държави при предоставянето на ваксина срещу новото заболяване.

Тя отбеляза, че основна цел на ЕС ще бъде да следи дали ваксината, когато бъде одобрена и доставена, е действително безопасна. По нейните думи, докато няма ваксина, прилагането на известните мерки остава от ключово значение, предаде БТА.

Всички сме уморени от мерките, но ако не ги прилагаме, ще загубим близки хора. Всеки от нас е част от решението, посочи Кириакидис.

Още по темата

Тя призова за ясна информация към гражданите и за борба с дезинформацията.

Еврокомисарят настоя държавите от ЕС предварително да проверят възможностите гражданите бързо да бъдат обхванати от кампаниите по ваксиниране. Бързо решение няма, но ваксинирането ще облекчи здравните системи и ще помогне за възстановяване на икономиката, ще върне чувството на предвидимост, добави еврокомисарят.

По нейните думи е необходимо събитията да бъдат изпреварени, за да се избегне повторение на последиците от налагането на обща карантина. Времето тече бързо, всеки трябва да направи необходимото, призова Кириакидис.

Зам.-председателят на ЕК Маргаритис Схинас отбеляза, че досега комисията е предприела над 800 мерки, свързани с пандемията и е одобрила 373 решения за държавна помощ. С усилията на ЕС животът на стотици хиляди хора бе спасен, 600 000 европейци бяха върнати у дома, посочи той. По неговите думи комисията е осигурила предварителни договори за доставка на почти един милиард дози ваксина. Бихме искали ваксините да бъдат сигурни, общодостъпни и безплатни, добави Схинас.

Европейската комисия предупреди правителствата на ЕС, че не са подготвени за нова вълна инфекции от COVID-19 и препоръча общи мерки за използването на ваксините, ако в даден момент те станат достъпни.

"Докато еволюцията на пандемията се връща към нивата от март, нашето състояние на готовност не е“, заяви Маргаритис Схинас, цитиран от Ройтерс.

Той призова държавите от ЕС да приемат обща стратегия за новата фаза на пандемията и да избегнат "какофонията" на различните национални мерки, характеризиращи първите месеци на пандемията на стария континент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипа във ваксината е генетичен код, който те индентифицира и те прави чуствителен към някои 5G честоти, които активират различни генетичи процеси в твоето тяло. Нищо общо с чипа в тлефона и лаптопа. Просто ставаш зомби с дистанционно управление.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do dembecila otdolu Zabelejete nqma vaksina nqma lekarstva nee izuchen virusyt ne mogat da se borqt s nego no nie trqbva da se vaksinirame.Pitam s kakvo?Koito moje da misli da misli.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 89Да, също и е казано, че чипа ще е на ръката и на челото, нали. Ами какво е мобилния когато го вдигнете и говорите? :]]
87
3
 
4
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 години
приберете ги всичките тия бели расисти в Концлагери!
86
0
 
4
 
! Отговори
Пенционер преди 3 години
Да бия полицайте де.
85
0
 
5
 
! Отговори
Пенционер преди 3 години
Б астун ще търся утре заран.
84
10
 
1
 
! Отговори
лагери преди 3 години
да трябва да има лагери в които да ви напъхат и да не ви пускат от там всички конспиратори и иззроди които *** наоколо и плямпат изродщини..заради вас света ще се самоунищоживие сте най-голямата заплаха за човечеството, дано се намери някакъв лек на цивилизацията от ВАС
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специално ние българите няма от какво да се страхуваме, при нас ще е много по- добре от държавите на англосаксите.Най- мощните хора на света, сочени от евреите за най- голямото зло и вкарани във всяка конспирация са Илюминатите, но никой не се замисли кои са те. Скоро ще разберете.Запомнете, че на финала ще е много объркано и много трябва да внимавате с избора си.
82
0
 
4
 
! Отговори
Пенционер преди 3 години
Утре ли е въстанието, бях решил да си купя *** да се бия с полицайте?
81
1
 
3
 
! Отговори
до 87 преди 3 години
Всички са чипирани - в цял свят личните документи и шофьорски книжки от 2013 започнаха да се чипират и процеса приключи преди почти две години. Така че тази тема с чипирането отдавна не е актуална.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде конспиратори и съмишленици, лека нощ. Утре пак на борба с фалшивия вирос.
79
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До имбецилите с микрочиповете. Пичове, ако наистина във ваксините има микрочипове, годни да ви контролират по какъвто и да е ефективен начин, имате ли представа колко ще струва разработването и производството на дори един такъв? Рептилите искат световно господство, към момента имат само икономическо такова. Няма да платят стотици милиарди, за да "контролират" морони като вас, предвид че вече го правят успешно чрез медии, соц. мрежи и консумеризъм.Мислете малко с дебелите си глави.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 83Какъв Путин те гони?*** е думичка която е забранена за използване от вярващите в ковид. Ковида е странно нещо, той като всяка религия си има определени вярващи, които се определя от гена им.*** говори за ***.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И най-лошото е, че генетичия чип (бомба) се активира чрез 5 G честотите, които пукат алвеолите в белия дроб.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дигай се народе, не се оставяй да те успиват с един фалшив вирос.
75
6
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
тук коментиращите явно са изтрещели *** зомбирани от прпагандната машина на путинхахаххах немога да псра да се смеядано не стигнем нещо да звиси от тези *** дето драскат по форумите
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е преломен момент в еволюцията на човечеството. Рептилите искат пълното господство на ДНК ниво. Който се противи - умира от незнайна болест ( генетична бомба вкарана с ваксината).
73
2
 
12
 
! Отговори
факт преди 3 години
Ваксините са физиологичен разтвор и микрочипове . Така ни контролират и тероризират. Тъжен факт.
72
1
 
14
 
! Отговори
Тръмп 2020 преди 3 години
боже, какъв Рептил, Сатанистки Демон на снимката, все едно гледам друга версия на Килъри Клинтън!
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без ваксина няма да можеш да пътуваш в никоя рептилска държава, под управлението на сатанистите : ЕС, САЩ, Русия, Китай, ЮКей, Австралия, Канада, Исраел...