Борисов: Спад на 55% на вредните емисии до 2030 г. - трудна задача

Как ще стане - дали от вредните емисии на колите, дали от ТЕЦ-овете?
131
Борисов: Спад на 55% на вредните емисии до 2030 г. - трудна задача
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов призна, че трудно България ще се справи с ангажиментите по Зелената сделка.

Тя е предмет на обсъждане на заседанието на Европейския съвет днес.

Още по темата

Очаква се през декември да се вземе решение за намаляване с 55% на вредните емисии до 2030 г. у нас.

„Представих проблемите на страната ни, заедно с още няколко държави, които имат ресурс като въглищата и го използват активно. Имаше много против ядрената енергия. Един тежък съвет, с който да се подготвим за декември с взимането на решение. Изводът, който мога да направя на база изказванията на колегите, е, че действително исканото от парламента 60-процентно намаление на вредните емисии може би ще стане 55% до 2030 г. Това е искането на всички, затова трябва много бързо да се подготвим с алтернативи за след 2030-а. Много трудно държави като България, Чехия и Полша ще се справят с тях”, каза министър-председателят.

Според него страната ни има много работа по Зелената сделка.

„Без популизъм, без партийност, защото това ще стане. По какъв начин – дали от вредните емисиите от автомобилите, дали от централите, или от други сектори на стопанския живот, ние трябва да ги намалим. Това е решение на Европейския съюз, те ще бъдат стриктни”, изказа още министър-председателят.

Борисов добави, че е много трудно държави като България, Чехия и Полша ще се справят с изискванията на Зелената сделка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕССР ще ни нареди да ходим пеш. Язък за великолепните строежи на магистрали на територията от баце.
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕШЕВ, ВЪРНИ РИТОНА В БЪЛГАРИЯ!
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Офф ,да се омитакакви американци те гонят каскет? Т.н. американска компания е всъщност двама *** на които е платено да ригистрират компания в САЩ. Така се правят нещата в Мордор, от самото си раждане до сега. Пък вие си вярвайте на "братушките". Изберете Корнелии Нинов и БГ ще фалира за 5-ти път от столетната партия.
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До руските *** 111тоест ти си много щастлив да сме дали 2 млрд и да спрат тръбата туй американските слуги сте страшна работа За техните , на САЩ, интереси и семейството си продавате сигурно
105
5
 
5
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Мало умно ко *** ле! Задачата щеше да е решена още 2015, когато Белене трвбваше да работи, ако ти платил неустойки за 1.2 млрд лв и то без да има централа. БМБ трябва да бъд е О Б Е С Е Н само за това предателство!
104
8
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ , ГОСПОДИН БОРИСОВ ! НАЙ-УСПЕШНИЯТ, НАЙ-РАБОТЛИВИЯТ И НАЙ-ОБИЧАНИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ В ИСТОРИЯТА ! ЕДИНСТВЕНИЯТ , КОЙТО МИЛЕЕ ЗА НАРОДА И Е ЧОВЕК ОТ НАРОДА ! ДОБРИТЕ ВИ ДЕЛА СА ОЦЕНЕНИ И ЩЕ ОСТАНЕТЕ В ИСТОРИЯТА ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наблюдател 108 Ако ми кажеш кое правителство е способно да закрие въгледобива у нас , заповядай говорим за над 100 хиляди заети - пряко и косвено
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Побъркаха се от ЕС с тези зелени политики Защо не кажат ,какъв е процентът на замърсяване от България някакъв нищожен не виждат ли какви сме бедни , защо ни изтезават разбирам да замърсяваме като някоя голяма промишлена държава
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълниха държавата със стари коли които държавите изхвърлят от употреба . Изгориха *** внасяни от набедени бизнесмени търсещи единствено далаверата .Като се застуди ще се второчат в комините на хората ,че замърсяват въздуха , а големите проблеми пропускат да не обидят някой техен приятел .
100
7
 
7
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
Всяка година плащаме стотици милиони за вредните емисии ,които американските централи изхвърлят, за да ни свалят по три кожи от гърба.А Боко удължи договора им за още 15 години ,защото без американците отдавна щеше да е в затвора.Затова и плати 5 години авансово 2.5 милиарда за напълно ненужни хартиени самолети /завода за ЕФ 16 е затворен още през 2005г!!!/Рано или късно този престъпник ще се получи заслуженото.А за държавна измяна присъдата в цял свят е една.
99
0
 
4
 
! Отговори
Ковачки преди 3 години
Моите емисии са полезни!
98
5
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Трудно ще е. Защото правителството го интересува единствено да поддържа остарелите не екологични централи и корупцията. И се бори срещу пазара, модерните решения и екологията. Дори с това правителство е невъзможно. Затова оставка!
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прилича на Живков от времето на Априлския пленум.Шофьора на Тато се е вкопчил във властта и стиска чекмеджето със страшна сила.Дано му приседне.
96
7
 
3
 
! Отговори
77007 преди 3 години
***, през соца не си виждАл лична кола, щото се чакаше по 10г. сАвеЦките курници на 80-100к им трябваше основен ремонт. Какво сравнявате с днешно време, когато 50к минават хората на година...
95
5
 
8
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
До 2030г ще си вече тъжен спомен ,др.Борисов.Продаде страната ни на краварите и зароби децата ни за 30г напред. Бракуваните Ф-16 на космически цени ,вонящите Марици с най-скъпия ток в света, и мераците за краварска АЕЦ ще ни напомнят за твоето варварство поне 50г, след като ни отървеш от противната си физиономия.
94
5
 
4
 
! Отговори
Я не лъжи! преди 3 години
До АнонименТрудна я - електората кара дърти дизели без дпф и гори *** и въглища за да се отоплява - после защо мре от рак! Дефакто с простаци е пълно това е проблема не е емисиите-------А ти не се опитвай да заблуждаваш хората,те не пасат трева и им е много ясно,че европейските автомобилни и други компании се опитват да си пробутат новата продукция , като налагат ограничения! Толкова години през соца карахме на дърва,въглища и нафта и не е имало толкова масови заболявания,както има сега!
93
2
 
9
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
Не е това проблема,а бедността.Всеки иска да кара хубава кола и да се отоплява с парно,газ или ток.Но мизерията кара хората да оцеляват кой както може.Не ги обвинявай за това.
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера държеше една папка,за която каза "Добре са се потрудили".Добре,че не каза добре СМЕ се потрудили,защото нито знае какво пише в тая папка,нито може да го прочете.Демек,отишъл в Брюксел да му връчат една папка, а той да изпълнява решенията в нея.В което не се и съмняваме.
91
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въглищата са си наши и нямат право да ни казват дали ще ги ползваме или няма да ги ползваме разни по-сер-ковци и да унищожават още работни места!А ти се разкарай,защото си предател и не се опитвай да разцепваш БСП чрез подставени лица,за да се намърдаш във властта,защото народа те мрази масово и им се повръща от герберското управление!
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудна я - електората кара дърти дизели без дпф и гори *** и въглища за да се отоплява - после защо мре от рак! Дефакто с простаци е пълно това е проблема не е емисиите...