Четирима арестувани във Франция за убийството на учителя

Макрон посети парижкото предградие, където стана трагедията
17 окт 2020 08:00, Петя Славова
107
Четирима арестувани във Франция за убийството на учителя
Снимка: БГНЕС

Четирима души са арестувани за терористичното нападение във френско предградие, където бе  убит учител по история. Сред задържаните има и непълнолетен. Всички арестувани са роднини на терориста, който бе застрелян от полицията, предава БГНЕС.

Органите на реда обискират жилището на терориста, както и други адреси. Изземват се телефони и компютри.
Следователите се надяват да разберат с какво се е занимавал терористът часове преди нападението.

Френският президент Еманюел Макрон пристигна снощи в парижкото предградие Конфлан-Сент-Онорин, където вчера бе убит учител по история, и отиде в училището, където е преподавал убитият, съобщиха Ройтерс, БТА и ТАСС.

Според френската телевизия Бе Ем Еф нападателят е бил на 18 години, роден в Москва чеченец. Според полицейски източник преди десет дни учителят е показвал в клас в рамките на дискусия за свободата на словото карикатури на пророка Мохамед. Твърди се, че преди да бъде прострелян от полицията, нападателят е викал "Аллах акбар".

Още по темата

Нападението бе заклеймено от председателя на френското Национално събрание Ришар Феран, който написа в Twitter, че убийството на учителя по история е атака срещу свободата на изразяване и ценностите на френската република, предаде ДПА.

Лидерът на десните популисти Марин Льо Пен каза, че "ислямизмът води война" срещу французите, а министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер призова нацията към единство и решимост пред лицето на ислямисткия тероризъм.

Терористите няма да успеят да разединят френското общество, мракобесието няма да победи, заяви френският президент Еманюел Макрон по повод убийството.

Макрон нарече атаката ислямистки тероризъм и нападение срещу републиката. "Днес един гражданин бе убит, защото бе учител и защото учеше на свобода на словото", каза президентът, застанал близо до училището, в което е преподавал убитият и пред което той бе нападнат с нож. Френският лидер заяви, че цяла Франция застава зад учителите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
4
 
! Отговори
Kmm преди 3 години
До България в НАТО и ЕС *** си като организациите , които поддържаш. Спри СNN-a ***
58
6
 
4
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 3 години
Убийците са чеченци с руски паспорти, най-вероятно с връзки с ГРУ. Атака на Путин срещу западния цивилизован свят. Време е за ответен удар
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото целта на ислямистите е да завладяват и да разпространяват словото на насилника над деца. Те не са мръднали грам в развитието си през последните 1400г. Четат си сурите и си бият челата по пет пъти на ден докато не замине и последната гънка. В youtube има съвети как да биеш жена си с пръчка. Ако в youtube обаче качиш нещо крайнодясно веднага ще го изтрият и ще те блокират. Тoлeрастия ама само за любимите мюсюлмани, гейове, черни и т.н.
56
3
 
13
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Защо ислямистите не ходят да живеят в ислямските държави????!!!!
55
1
 
3
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Чудно ми е как убшецът е разбрал точно каква карикатура е показвана в клас, като той не е бил там. ???
54
0
 
10
 
! Отговори
ми, преди 3 години
Мултукултурализмът натрапван от брюкселските политикани в целия му ''блясък''
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците са още по-зле, те нямат колонии, но решиха да копират от Франция и да си внесът, сакън, да не ги обявят за расисти защото са бели. Егати извратения свят, белия човек трябвало да се чувства виновен, че е бял. След 10-15 години Германия ще е като Франция сега.
52
2
 
4
 
! Отговори
ми, преди 3 години
Французире берат плодовете от бившите си мюсулмански колонии.Дадоха им френско гражданство.Да си ги понасят сега.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още да подкрепят и да финансират палестина френските леви гейове. Нека видят какво им е на еврейчетата, заобиколени от дивaци, които си мечтаят да ги кoлят.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да вземе мерки,казах ти.Комунистите и либералите като Радан Кънев харесват исляма.И поради разпространения там хомосексуализъм.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция е най-развитата мюсюлманска и африканска държава.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мосю Макрон нали много обича мюсюлманите и иска в следващите десетилетия милиони мюслими да наводнят континента. Франция се превръща в гетo, в болния човек на Европа и в европейски проблем, като разпространителка на радикален ислям и на враждебни африкански преселници без образование. Франция е лява крепост от време оно, парижките леви интелектуалци се присмиваха на десните, на консервативните, на християнството, нека сега ги гонят по улиците с ножове.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога най-после Европа ще вземе сериозни мерки срещу Бежанците и Ислямистите ? Като не искат да се цивилизоват да си стоят зад Босфора и Дарданелите пък там да си се колят и бесят. Да си викат от джамиите и това е. Длъжен ли е Европейския континент да им търпи фанатичните пристъпи, мюсюлмански диваци, да си стоят я чукарите на Африка и Азия!
46
3
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 57Тя и меркел искаше да прокара закон (май даже преди 2015), че всички на територията (даже гастарбайтерите за аспержите) са немци.Лошо няма.
45
4
 
10
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
За пореден път видяхме нивото на Мюсюлманите/Ислямисти. Това е религия за изостанали нисши маси във развитието си. Как пък един Християнин, Будист или някакъв друг не отиде някъде да заколи или разстреля човек заради карикатура или изказване против Христос или там който и да било.
44
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Мюсюлманите/26Зависи кои мюсюлмани.Едните в сирия и афганистан бягат от демократизиращите ги ракети на нато и съюзници.Другите от чечня и узбекистан бягат, защото са терористи и русия ги гони, а ес ги защитава и приема.Пример - узбекския терорист дето руснаците го гонеха, нашите го хванаха, но тиквата го пусна под натиска на ес... за да взриви после летището в истанбул.
43
3
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Много си ***.Напротив,всички мюсюлмани са врагове на Европа.***.Ето пример защо лудия ЕП бъка от Радан Къневци ще погребе ЕС.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбат си попарата на приютените от тях емигранти.И този проблем ще се задълбочава.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Митеран,да,Де Гол не е сам.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де Гол ги докара всички в стремежа да направи френска общност от всички колонии.Всички сме французи в тая общност ,дрънкаше глупости той.