Словакия планира повсеместно тестване за COVID-19

Страната отчете втория най-висок брой на новозаразени за денонощие
Обновена: 17 окт 2020 18:25 | 17 окт 2020 18:17, Анисия Иванова
4
Словакия планира повсеместно тестване за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Словакия планира повсеместно тестване за коронавирус. Страната отчете втория най-висок брой на новозаразени за едно денонощие, на фона на втората вълна от Ковид-19, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на здравеопазването.

Единадесет души са починали от болестта вчера - рекорден брой за 24 часа, съобщи днес ведомството. Още шестима души са починали днес, като общо смъртните случаи достигат 88.

В четвъртък бяха отчетени рекордните 2000 новозаразени, а в петък е имало 1968 нови случая на коронавирус.
Словакия премина през първата вълна от пандемията с едно от най-ниските равнища на заразени с коронавирус, но броят на новите случаи този месец рязко се увеличи.

Пред последните 14 дни са отчетени 269 случая на 100 000 души, като по този показател страната е на девето място в Европа по данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Словашкият премиер Игор Матович каза днес, че правителството е поръчало 13 милиона т.нар.антигенни тестове, които дават по-бързо резултатите, но не са толкова точни като стандартните Пи Си Ар тестове.

Словакия избягва повторни всеобхватни ограничителни мерки, каквито наложи по-рано тази година, но ресторантите ще могат да предлага само храна за вкъщи, разширени са правилата за задължително носене на маски, гимназиите преминават на дистанционно обучение, ограничават се събиранията, а различни обществени места отново се затварят, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
2ра вълна преди 3 години
То в страните които не са имали 1-ва (като нашата) ще стане най страшно. Просто много хора не вярват вече че има проблем. А като го усетят на свой гръб вече ще е късно.
1
16
 
7
 
! Отговори
И нас преди 3 години
Това ни чака. Политиката на щраусовия паун е да си завира главата в някоя дупка и наперено да показва на всички задните си части.