Протест заради мерките срещу COVID-19 в Словакия

Полицията е използвала сълзотворен газ и водно оръжие
Обновена: 18 окт 2020 11:41 | 18 окт 2020 11:41, Ния Христова
60
Протест заради мерките срещу COVID-19 в Словакия
Снимка: БГНЕС
Полицията в Словакия използва сълзотворен газ и водно оръдие, за да разпръсне група протестиращи, недоволни от въведените ограниченията заради коронавируса. По-голямата част от участниците в акцията са били футболни фенове, дошли в столицата от цялата страна, предаде БНР. Протестът е бил координиран от организаторите чрез социалните мрежи.
 
Много от тях не са носели защитни маски, а това е задължително. Те са скандирали обиди към министър-председателя и правителството на Словакия. Камъни, празни бутилки и димни бомби са полетяли към войниците на специалните части, разположени пред двореца.
 
Демонстрацията се проведе в условията на извънредно положение, което беше въведено в Словакия поради засилилото се разпространение на COVID-19. В страната е въведена забрана за събиране на повече от шест души.
 
Нарушителите се глобяват с над 1600 евро, а ако сред тях има хора, които са дали положителен тест за коронавирус, могат да бъдат преследвани за умишлено разпространение на опасна инфекция. За това се предвижда затвор от 4 до 10 години.
 
Присъди от 12 до 25 години се предвиждат за нападение на полицай.
 
Междувременно феновете на чешките футболни и хокейни клубове също планират да проведат протест, подобен на този в Братислава, в неделя на централния площад в Прага - Стария град. Стотици полицаи от различни региони на Чешката република са привикани в столицата, за да поддържат реда. Това съобщи в Tуитър шефът на чешката полиция Ян Швайдар, цитиран от ТАСС.
 
В предстоящата протестна акция участие ще могат да вземат разделени групи от по 20 души. Между тези групи трябва да се поддържа социална дистанция от поне два метра. Участниците в акцията трябва да носят и предпазни маски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката е Прага, не Братислава. Ния Христова е с акъла на Златките.045
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Абе! Това е Карловият мост, дето едно време беше статуята на Сталин."Мдаааа. Иначе, чехите си махнаха статуите на руските сатрапи, но ние нашите още си ги пазим, благодарение на "услужливи" "българи".
6
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На малко хора им стиска да останат хора. Мнозинството е CKOT. Щял да умре. Ти умираш всеки ден от страх бе, какъв живот е това! Щели да го глобят. Ти си предаде доброволно най-ценното - индивидуалността и свободата - какво повече могат да ти вземат?
5
0
 
4
 
! Отговори
Q-anon преди 3 години
Започва се. Чу ли Дьорд, нема, няма да ти мине номера.
4
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВАТАМ ПРОТЕСТИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ А СЕГА ЗАРАДИ ВИРУСА СА УВЕЛИЧИЛИ И ГЛОБИТЕ МНОГОКРАТНО!!
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евродупетатката криминална и корумпе няма ли да "подкрепи протеста" или те си нямат Череп, който да я стимулира?
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'*** са навсякъде...
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статия за Словакия и снимка от Прага, поне си подбирайте снимките...