ЕС се споразумя с Johnson & Johnson за 400 млн. ваксини срещу COVID-19

Това е третият договор на ЕС с фармацефтична компания
21 окт 2020 20:36, Ния Христова
38
ЕС се споразумя с Johnson & Johnson за 400 млн. ваксини срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че Европейският съюз е подписал споразумение с компанията Johnson & Johnson за закупуването на 400 милиона дози от кандидат-ваксината на фирмата срещу COVID-19, съобщава БНР.

"Тъй като коронавирусът се разпространява бързо в Европа, ние осигуряваме дози от бъдеща ваксина, за да защитим гражданите. Днес подписахме договор с J & J. Той дава възможност на страните от ЕС да закупят до 400 милиона дози от американската компания. Това е третият ни договор с фармацевтична компания. Ще последват още", написа Фон дер Лайен в социалната мрежа "Туитър".

 
Единният блок по-рано през октомври подписа договор с дъщерното дружество на Johnson & Johnson -  Janssen Pharmaceutica NV, чрез него ще осигури достъп до 200 милиона дози на ваксина срещу коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Външния дълг на САЩ е около или над 21трлн. Долара. ЕС като купи ваксините, парите няма да отидат в бюджета на САЩ , а в компанията Джонсън и Джонсън. Те, от своя страна плащат данъци. Да речем, че данъците на богатите са най ниски ( с което са известни САЩ)....абе да... ще влязат едни пари в бюджета на САЩ ама няма да покрият дълга на САЩ. А аз сега те питам ваксините за САЩ кой ги плаща? Ще ти отговоря, федералното правителство. С две думи няма да стане, така както я мислиш:)))
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както се завъртат нещата САЩ и Китай го играят разделяй и владей и имитират конфликт. Общо взето плана е Китай да опоска Русия а САЩ да изцеди Европа. След като не можаха да нападнат Иран, опциите на САЩ се изчерпаха. Засега Тръмп ги задържа на крака, но ако не спечели изборите ще има трета световна война за ресурси.
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
400 млн Х 99,9 за брой и ЕС ще изплати външния дълг на САЩ. Честито!
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли е конспирация, а?Следва прокарване на задължително ваксиниране.