Революция: Папата подкрепи еднополовите бракове

Хомосексуалните имат право да са семейство, те са деца на Бог, казва папа Франциск
21 окт 2020 21:12, Нели Христова
252
Революция: Папата подкрепи еднополовите бракове
Снимка: БГНЕС

За първи път като глава на Римокатолическата църква папа Франциск изрази подкрепа за еднополовите бракове. Посланието се съдържа в документален филм, показан днес премиерно на филмовия фестивал в Рим. В лентата се разглеждат въпроси, които са най-важни за светия отец, включително опазването на околната среда, бедността, миграцията, неравенството по расов признак и доходи.

Хомосексуалните имат право да са семейство, те са деца на Бог, казва папа Франциск в едно от интервютата, показани на екран. Той се обявява за закон за гражданския съюз, който обхваща правно и хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Като архиепископ на Буенос Айрес Франциск се обяви за граждански съюзи на гей-двойки като алтернатива на еднополовите бракове, но никога не е изразявал тази позиция като папа. Режисьорът на филма със заглавие "Франческо" има свободен достъп до кардинали, архива на телевизия Ватикана и самия Свети отец. Той споделя, че е пробил с упоритост и доставки на аржентински чай и бисквити, предадени на папата чрез аржентинци с връзки в Рим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
18
 
! Отговори
Все още не изтрезнял преди 3 години
Ей, изврати се всичко в тоя свят.
159
2
 
26
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
Картите почват да се разкриват. Слугите на Сатаната подготвят неговото идване !!!Само истинската вяра ще ни спаси без такива корумпирани посредници
158
2
 
20
 
! Отговори
истината преди 3 години
Каква изненада - педо.филите се подкрепят !
157
3
 
27
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Никой не пречи на хомосексуалистите да си живеят заедно,по двойки.Но юридическото узаконяване на браковете между тях автоматично води и до претенции за осиновяване на деца,с което аз категорично не съм съгласна.От такова дете ще израсне човек с изкривена психика.Някой замисля ли се върху това?Католическата църква е една алчна и користна институция,каквато е била през всичките изминали векове.
156
3
 
29
 
! Отговори
Минка преди 3 години
Ех, времена, ех нрави, какви неща стават днес !? И както се казва по делата ще ги познаете. Светът не отива към добро, злото е на земята и се шир на длъж и на шир, дяволските изчадия са на път да унищожат човечеството ! Не мразя хомосексуалните, но що за семейство е това мъж с мъж, жена с жена, а и деца искат, ами да си направят като са семейство, но не могат. Семейството се състои от мъж и жена, така Бог е създал човека да се плодят, да работят земята и да се радват на това което имат.
155
0
 
6
 
! Отговори
бекането преди 3 години
инцеста имам предвид, ама какво тук значи някаква си парафилия отпаднала/или ще отпадне от МКБ поредната версия след лобирането на нпо-тата и определени масонски кръгове
154
1
 
15
 
! Отговори
бекането преди 3 години
айде - отворения прозорец на овертон-до някоя година папата ще благослови и педофилията и инсекта и ще каже че е норма и тези извратеняци имат права като нас да правят семейства и да се съвокупляват с 11годишни например. АНАТЕМА-да се пекът в пъкъла всичките тея начело с папата/ама това си е нормално след като папската банка пере на сичките рептили парите-трябва да се плаща-няма безплатен обяд/
153
1
 
25
 
! Отговори
111 преди 3 години
Картите почват да се разкриват. Слугите на Сатаната подготвят неговото идване.
152
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя няма ли да си ходи вече?! Как го търпят католиците - не знам.
151
1
 
25
 
! Отговори
Quo Vadis преди 3 години
Тоя *** ли е, *** ли е, сатанист ли е? Явно не е чел Библията и не спазва Божиите наредби и повеления- Да не легне с мъжко като с женско-това е гнусота-Левит 24 гл. Ясно си го пише, ама тия въобще не се съобразяват с учението и повеленията на Учителя си, а са се превърнали в една пасмина! Не случайно адвентистите смятат,че именно Римския папа е антихрист! Нищо чудно тоя *** да се снима и с някой кардинал как се гушка..Пфуу, гнусна мерзост! Щом Църквата реши да приеме гнусотията,Quo Vadis?
150
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то във Ватикана те одавна са си факт.
149
3
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Не знам дали знаете, но в великобритания и САЩ има плакати, които призовават да помогнете на планетата и да не правите деца. Те белите европейци и без това не са се засилили да правят деца, нарушава им се комфорта. Цветните не четат такива глупости. Та така де, според мен скоро ще забранят хетеробраковете.Тук даже не става въпрос за либерализъм, а за нов тип антисемейна диктатура.
148
2
 
13
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Изглежда е обърнал и той мисленето! Скоро ще го видим да се държи за ръка с някой кардинал! Ха-ха! Това, католицизма, е по-зле от секта, естествен продукт на едно безценостно и общество, за което и Бог е само още един повод за събиране на повече власт и пари!
147
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
религията е опиум за народитепоредното доказателство- какво още ви трябвате комунистите ще излезнат май правипод маската на демокрация- човешки права си върви чиста диктатуракомандвана от банките и изпълните ли са някакви измислени политицикоито медиите правят управляващи - а те в същност са си марионетки
146
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи и папата може да бъде подкупен с чай и бисквити - много евтин бе!
145
0
 
6
 
! Отговори
Азиссссс преди 3 години
Този папа е сладурче!
144
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво мисли по този въпрос конгрегацията за доктрината на вярата (новото име на Инквизицията)?
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са извpaтеняци.
142
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя папа е долен либерал и трябва да го изгорят на клада за ерес и за педофилия.
141
0
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
Всички пътища водят към Рим ! Замислете се над тази фраза,тя не е случайна.....