Революция: Папата подкрепи еднополовите бракове

Хомосексуалните имат право да са семейство, те са деца на Бог, казва папа Франциск
21 окт 2020 21:12, Нели Христова
252
Революция: Папата подкрепи еднополовите бракове
Снимка: БГНЕС

За първи път като глава на Римокатолическата църква папа Франциск изрази подкрепа за еднополовите бракове. Посланието се съдържа в документален филм, показан днес премиерно на филмовия фестивал в Рим. В лентата се разглеждат въпроси, които са най-важни за светия отец, включително опазването на околната среда, бедността, миграцията, неравенството по расов признак и доходи.

Хомосексуалните имат право да са семейство, те са деца на Бог, казва папа Франциск в едно от интервютата, показани на екран. Той се обявява за закон за гражданския съюз, който обхваща правно и хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Като архиепископ на Буенос Айрес Франциск се обяви за граждански съюзи на гей-двойки като алтернатива на еднополовите бракове, но никога не е изразявал тази позиция като папа. Режисьорът на филма със заглавие "Франческо" има свободен достъп до кардинали, архива на телевизия Ватикана и самия Свети отец. Той споделя, че е пробил с упоритост и доставки на аржентински чай и бисквити, предадени на папата чрез аржентинци с връзки в Рим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
8
 
! Отговори
Сава Бенд преди 3 години
Баба гуси ще се радва...
139
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хомосексуализма и семейството са взаимно изключващи се категории. В тесен смисъл семейство означава мъж, жена и дете/деца. В по-широк смисъл обхваща роднините по родство (които произхождат един от друг или имат общ родоначалник) и сватовство (роднински връзки възникващи вследствие брак между мъж и жена между последните и техните роднини по родство). Та как точно двама пендехи или лесбоси ще създадат семейство, папенце? Може би трябва да погалиш баце по главата, малко така профилактично.
138
2
 
15
 
! Отговори
Игумен Иван преди 3 години
Църквата е пропаднала институция пълна с педофили и извратеняци. Сигурен съм че точно Господ им е казал да не се женят и да педофилстват с деца. Амин.
137
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Папата сто процента е с обърнатаРезба.
136
1
 
7
 
! Отговори
Диабло преди 3 години
Ерджолан харесва това .!.
135
2
 
8
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Какво ли е правил Баце,когато Папата го е галил по главата?Сещам се нещо,ама ми е неудобно да го споделя...
134
3
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Абе тия католици деца опъват по манастирите, какво ще ги притеснят хомо браковете.Но този папа се извъртя на 180 градуса. Преди беше против за хомо браковете, защото казваше, че може да пострадат деца....
133
1
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
До ааТам е въпросът, че папистите не са в Църквата от далечната 1054 г.! Така че нека не си правим грешни изводи.
132
4
 
12
 
! Отговори
Православен преди 3 години
Какво друго може да се очаква от този безбожник, еретик и сатанист!
131
0
 
19
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Всички са деца на Бога, но Бога не оправдава липсата на морал !!!
130
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неслучайно истинският Папа бе принуден да се оттегли. Назначеният на негово място от тъмните сили е йезуит в най-най-лошия смисъл на думата. А и принципно, Ватикана е място с изключително силно негативно излъчване. Но всичко това губи значението си пред плана за екстерминация на човешкия род, който се разгръща пред очите ни.
129
0
 
11
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
Въобще не ме учудва . За църквата ВИНАГИ най-важното са били парите. Още на първия събор , императорът намерил група недоволни и алчни христяни и им обещал ВЛАСТ и ПАРИ, ако поведат "стадото" след него и като резултат неудобните книги с истинската доктрина на Иисус са изгорени и истинските последователи са подложени на преследвания.
128
4
 
5
 
! Отговори
Вавилонска Блудница преди 3 години
" Жената бе облечена в пурпур и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с гнусотии и нечистотиите от нейното блудстване..... И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много. Но ангелът ми каза: Защо се зачуди? ... Седемте глави са седем хълма, на които седи жената"
127
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Папата нищо не разбира от русофилство и путинофилство щом не е против хомосексуализма. Путин трябва да засили пропагандата над Ватикана.
126
4
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Ако това е истина то това е реално доказателство, че упадъка на западното общество е достигнал своя апогей. Содом и Гомор - ей "Папа"! Ауцхаймер ли нещо.
125
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От години неслучайно го наричам Антихриста.
124
1
 
20
 
! Отговори
да бе преди 3 години
За тоя се знае,че го назначиха ционистите!
123
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо подобно, обаче не казва Исус.... Според Библията, мъжеложците(педа алите) заслужават смърт. Само констатация. А този изобщо не е папа.
122
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анатема изчадие на ада слуга на рогатия.
121
5
 
25
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Католиците винаги са били еретици!Манастирите им пълни с *** , сношават се с прасета , кози , коне и магарета ...отврат!Това е Запада , съвремения Содом и Гомор !И ще си навлекат гнева Боже , яко ще ***!