Революция: Папата подкрепи еднополовите бракове

Хомосексуалните имат право да са семейство, те са деца на Бог, казва папа Франциск
21 окт 2020 21:12, Нели Христова
252
Революция: Папата подкрепи еднополовите бракове
Снимка: БГНЕС

За първи път като глава на Римокатолическата църква папа Франциск изрази подкрепа за еднополовите бракове. Посланието се съдържа в документален филм, показан днес премиерно на филмовия фестивал в Рим. В лентата се разглеждат въпроси, които са най-важни за светия отец, включително опазването на околната среда, бедността, миграцията, неравенството по расов признак и доходи.

Хомосексуалните имат право да са семейство, те са деца на Бог, казва папа Франциск в едно от интервютата, показани на екран. Той се обявява за закон за гражданския съюз, който обхваща правно и хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Като архиепископ на Буенос Айрес Франциск се обяви за граждански съюзи на гей-двойки като алтернатива на еднополовите бракове, но никога не е изразявал тази позиция като папа. Режисьорът на филма със заглавие "Франческо" има свободен достъп до кардинали, архива на телевизия Ватикана и самия Свети отец. Той споделя, че е пробил с упоритост и доставки на аржентински чай и бисквити, предадени на папата чрез аржентинци с връзки в Рим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До СКС 150"Грешното ще си остане грешно, дори целият свят да го подкрепи"Ей за тая приказка ти казвам браво! Евала! Шапка ти свалям!
119
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накъде отива светът. Вместо да се лекуват, сексуалните извращения ги признава и църквата вече. Добре, че все още сме православни. Унищожават всички ценности с цел да манипулират хората, да ги правят зависими от секса, парите и дрогата... Анатема!
118
5
 
24
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Добре,като се обичат нека се вземат,но без да осиновяват деца..Да не стане...Татко къде е мама...ей я там с мустаците...
117
7
 
29
 
! Отговори
СКС преди 3 години
Няма закон на Земята и сила в цялата Вселена, които ще ми заповядат да ги приема за нормални и аз ще се подчиня! Ще съм против, докато дишам и след това. Грешното ще си остане грешно, дори когато целият Свят го подкрепи. Правилното ще си остане правилно, дори когато целият Свят застане срещу него.А какво мисли Светът за такива като мен - Не ми пука!Etiam si omnes, ego non!
116
10
 
6
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Педофилите също са деца на Бог. Следователно може да *** малки дечица.
115
4
 
36
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Папата е антихрист. Как ще подкрепяш еднополови бракове бе? Замисляш ли се ако осиновят дете, как ще се чувства то? Всички ще го сочат с пръст.
114
1
 
9
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Ние сме повече от китайците, инсталирахме наш човек в Рим, скоро ще сложим и във Мека
113
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антихристът ще бъде "презентиран" на робските маси именно в Рим с величайшата подкрепа на Ватиканци. Чак после ще се възцарява на престола на световния глобализъм в Йерусалим в така наречения втори храм. Папата знае на кого слугува и, очевидно си върши добре работата. Онзи, предния, дето абдикира, искаше да оправдае Юда Искариотски, тъй като бил предал Христа по Божията воля... и не бил виновен.Пазете се от фарисейския квас, който е лицемерие. - е казал Христос.
112
3
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РАЗБИРА СЕ , ЧЕ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИ КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА ОТ КРАЙ ВРЕМЕ Е ИЗВЕСТНА СЪС БРАКОВЕТЕ СИ МЕЖДУ СВЕЩЕНИЦИ И МЛАДИ МОМЧЕТА
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ватиканщини...
110
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе между жени го разбирам, ама между мъже ми идва малко в повече.
109
4
 
19
 
! Отговори
Папата вече преди 3 години
Не слуша гласът на Спасителя. Това е содомия един от най-тежките грехове. Ужас
108
1
 
10
 
! Отговори
Хайдее, иди вярвай преди 3 години
на такива, това ли е Божий човек, вероятно и той е обратен, нали там започнаха оргиите с момченца католици.
107
4
 
8
 
! Отговори
kireza преди 3 години
Католическата църква е създадена от Петър,който три пъти се е отказал от Исус до третите петли!Това означава че Римската църква е ЕРЕТИЧЕСКА!!...Според велики ясновидци именно сега РИМ ще бъде унищожен,заради греховете на папите!!!
106
2
 
4
 
! Отговори
Леле до ястребка преди 3 години
Чети си писанията, психо... Вие и арменския геноцид не помните, такива сте си.
105
2
 
9
 
! Отговори
Леле до ястребка преди 3 години
Мило, пак не си си пило хапчетата. Напомням ти, че ибр икчия не е професия в никоя Християнска държава ;) И защо се държиш тъй грубо с католиците - все пак техният лидер ви мие краката, не нашият Патриарх :) А си толкова си миролюбиво, умно, рафинирано, култивирано.... Ох уатевер : D
104
1
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
Господ да го съди!
103
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Една нощ папата отишъл на ***. На сутринта един кардинал му смигнал:- Как беше жената?- Божествена!- А тарифата?- Безбожна!!!
102
2
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До най-накраяНай-накрая Серж ще спре да се прави на хетеросексуален с Моника и ще се вземат с Вигенин. А Черепа с Фигуранта. Джендъра Десо, дето раменете са и по-широки от на Фигуранта ще се вземе с Кypнелката и всички ще са щастливи
101
5
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Десетилетия наред Рики Мартин и Джордж МАйкъл бяха идоли и мечта за всяка една жена на света. Но накрая не издържаха и признаха своята хомосексуалност и заживяха заедно с половинките си. Така след няколко години джуджето Пyтиk също няма да издържи и ще си признае и вземе с джуджето Медведик