В топ 5 на ЕС: Всеки втори българин с орязани доходи заради коронакризата

27% очакват скоро да усетят по джоба си последствията
67
В топ 5 на ЕС: Всеки втори българин с орязани доходи заради коронакризата
Снимка: Pixabay

53 % от българите признават, че доходите им вече са засегнати заради икономическите последици от кризата с коронавирус. Това става ясно от проучване на Кантар, поръчано от Европейския парламент и проведени между 25 септември и 7 октомври  сред близо 25 000 граждани от всички държави – членки.

Така страната ни се нарежда в топ 5 по този показател в ЕС.

Още по темата

На първо място е Кипър, където 57% от хората вече са със засегнати доходи. На следващо място се нареждат Гърция, Испания и Румъния с 55%. Следва България.

26 на сто от българите смятат, че скоро доходите им да бъдат засегнати, въпреки че все още на са усетили този ефект от кризата.

Така страната ни се нарежда сред най-тежко засегнатите по този показател сред 27-те държави от Европейския съюз. 

Едва 15% от жителите на България са убедени, че последиците от тежката криза няма да се отрази на доходите им.

В европейски мащаб 39% сто от анкетираните посочват, че доходите им вече са пострадали заради пандемията.
В същото време 27% очакват, че това скоро ще се случи.

Най-малко са усетили кризата датчаните. В страната само 17% се оплакват, че са усетили по джоба си коронакризата, а 18 на сто се опасяват, че това ще се случи скоро.

На следващо място се нарежда Люксембург, където едва 19% са със засегнати доходи. Там обаче 29% смятат, че скоро и това ще се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки втори , защото първият е държавен служител .
44
0
 
1
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Програмирани програмисти. Продажни журналисти. Дупедавни депутати. Страхливи избиратели. Умираща нация. Демократична цензура. Роби на ФАЩ, на западните банки и корпорации. Управлявани от ДПС. /Полу/Празни язовири. Антисиндикални синдикати. *** робство. Бъдеще?
43
1
 
3
 
! Отговори
WHO преди 3 години
Българските "медици" са ебани царисти, понеже гласуват всеки ден, че ДНК-то на Уилям не е повредено с уилямсоновия спам
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Бокл.ук Борисов Банкя-лията, ще се оправи и проблема с Китайския вирус и Африканската Чума. Щото ще изгоним арабите, китайците и не.гр.ите, които Бокл.ука пуска да ни ЗАРАЗЯВАТ с вируси и да ни ОТКРАДНАТ Бизнеса, Работата и Парите на българите. и ще се отървем от АРАБСКИТЕ маски... Бокл.ука разболява цяла България с РАК и Левкемия с тур.ско- нег.ър.ските фирми А1(ЕМтел) и Вииваком, а тръгнал да принуждава хората да носят АРАБСКИ маски..
41
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ, за погнуса на русофилите не сме на последно място (или на първо в някоя негативна класация), за да подкарат пак със старата опорка.Днес няма да могат да спят от яд и ще трябва да изгледат двойно количество речи на Путин, за да се успокоят.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка!
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че за какво са ви пари? То и да имаш няма какво да купиш с тях. По магазините има само ***.
38
2
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
Браво на теб! Малко необразовани хора мислят така. Реалната самооценка е много важна.
37
4
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
Какво значи "купи си ново". Не е купил, взел е под наем (оперативен лизинг). По този начин сменям автомобила на всеки 2 години. На жена ми взимам също и сменям на 2 години като физическо лице. Всеки нормален човек с добър доход прави това.
36
5
 
7
 
! Отговори
Аре на кафенце бате преди 3 години
Освен служителите на Рашид Алибегов, няма други с намалени заплати. Обаче Рашид Алибегов насред коронакризата си купи чисто ново БМВ Х6.
35
11
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
Пазарна икономика. Има средна класа (архитекти, лекари, програмисти), има и слугинаж. Така е по цял свят. Всеки сам избира какъв да е, освен, ако не живее в КНДР. Въпрос на избор. Генотипът е такъв, че масовият профил на българина е берач на малини. Неслучайно прави това, защото друго не става. Тука му пречела държавата, излезе в Европа, ама на- повече от берач не става... Разбира се, има и средна класа хора, ама такъв коментар не е написан от такъв човек. А полската работа е заменима от робот.
34
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако всички са програмисти, кой ше ги лекува, кой ще им произвежда плюскането, че всички са с едни тумбаци като депутати....
33
6
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
Какво си седнал да обясняваш на зидаромазач що е то квалифициран труд?! Живей си живота и пей сърце! Балон е ИТ секторът, мхм. Баш. Това го слушам, откакто работя там (15 години).
32
1
 
10
 
! Отговори
защо така преди 3 години
Цитат на Тиквата---ако не беше коронавирусът щяхме да бъдем на първо място в Европа?!
31
2
 
6
 
! Отговори
ЛЛ преди 3 години
Кажете какво става с IT-тата
30
6
 
7
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Приоритните от 30 години слугински професии дотам водят. За другите се иска образование и акъл.
29
21
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Прав си. На ден работя по час максимум. Ако е натоварено, 2-3 часа не ми мърдат. Срещу това получавам 12500лв. месечно. Как да ти кажа, не е за всеки. Това, което аз правя за час, хора в сектора със заплати по 5-6к го правят за 2 дни. Иначе за сайтове взимаме и по 500к, зависи от сайта. Имало е случаи за точно 3 реда код да вземем 55к долара. Иначе, че е балон, говорим от 30 години, ама на. Не е балон. Ама не е за всеки, камо ли за тебе.
28
2
 
10
 
! Отговори
Zaya Zaeva преди 3 години
Как е в Лихтенщайн кризата ? Усетиха ли я ? Тревожим се .
27
2
 
12
 
! Отговори
Не съм експерт, но.. преди 3 години
Щото преди коронакризата беше по-различно...
26
10
 
11
 
! Отговори
Ами програмистите преди 3 години
Програмистите орязаха ли им заплатите?защо тия никога не ги засягат такива , а не работят?според мен програмирането е един голям балон и програмистите въртят някакви схеми и лъжат разни да инвестират в тях и си прибират парите.чувам ,че за някакъв *** сайт комбиниран с мобилна програма искат по над 100хил лва.Много са безотчетни тия гадове , говорят някакви завъртяни неща и искат много пари