На Острова го закъсаха, няма български работници, няма пуйки за Коледа

Било трудно да се обучат британски работници заради ограниченото време
22 окт 2020 18:00, Нели Христова
210
На Острова го закъсаха, няма български работници, няма пуйки за Коледа
Снимка: Pixabay

Британската асоциация на птицевъдите оказва натиск върху правителството да направи изключение от карантинните мерки, наложени заради Ковид-19, за чуждестранни сезонни работници, предаде Франс прес.

Ако това не стане, в чиниите на британците за Коледа може да няма пуйки, предупреди браншовата организация.

Предложеното изключение да обхване поне 1000 сезонни работници от Полша, Румъния, Унгария, България, Чехия и Словакия към края на октомври, за да могат производителите да се справят с липсата във Великобритания на работници с необходимите квалификации за клане и обработка на птиците, призова Британският съвет по птицевъдство.

Не е възможно да обучим британски работници предвид ограниченото време, отбеляза асоциацията в комюнике, получено от АФП.

Ако тези работни места останат незаети, това ще има голямо влияние върху производството и съответно върху цената на храната, което крие риска хората да не могат да си позволят да имат празнични ястия на трапезата си за Коледа, заявява главният изпълнителен директор на Британския съвет по птицевъдство Ричард Грифитс.

Празниците в края на годината и без това са изложени на опасността частично да бъдат провалени от мерките за социална дистанция, наложени заради втората вълна на коронавируса в страната, която пострада най-много от пандемията в Европа.

Преходният период след Брекзит изтича в края на декември и организацията напомни, че с началото на нова глава от историята на страната извън ЕС, е по-важно от всякога да се разработят мерки, които подпомагат производителността, създаването на работни места и засилването на продоволствената сигурност.
Всяка година се продават около 9 милиона британски пуйки, но птицевъдите са изправени пред особена ситуация тази година заради пандемията от Ковид-19 и забраната за събиране на хора, които не са от едно домакинство.

Ако тази мярка продължи до Коледа, тя би могла да намали търсенето на едри птици, подходящи за големи трапези, и да го пренасочи към по-малки разновидности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Било трудно да се обучат британски работници заради ограниченото време"===Не, не е трудно да се обучат, просто британците не искат да работят това, че нали са голяма работа.Иначе, нали имат пакистанци и индийци. Ама и тях ги мързи да гледат.
122
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТова са фантазии на болния ти мозък.........Знам със сигурност че българския мозък е много подобен на пилешкия и не ми коства почти никакви усилия за да го докажа.:)))))))))))))))))))))))))))
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да искаш да живееш все още на тоя мухлясал остров трябва да си яко мазохист със Стокхолмски синдром.
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия яко затъва. С кеф им гледам гърчовете.
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 138Това са фантазии на болния ти мозък.
118
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПилетоВсичко живо на острова чисти паундите и продава имоти, защото големият спад предстои. ОК си заминава и отива на бунището на историята..........Да, но само за плиткоумните и неинтегрирани българите защото хлопна широко отворената врата, край! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една трета от пуйките в света се изнася от Турция.След Денят на Благодарноста ще има достатъчно и за Острова.Немой се косите другови.Ово е Фейк Нюз.
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 132А какво те кара да мислиш, че англичаните искат миризливи източно европейски клошари като тебе?
115
2
 
2
 
! Отговори
Пилето преди 3 години
Всичко живо на острова чисти паундите и продава имоти, защото големият спад предстои. ОК си заминава и отива на бунището на историята.
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ричард Грифитс, който пуска тези локуми е Си-ото на British Poultry Council, който също така е Лейбър Парти съпортер и му се иска Прити пател да махне ограниченията за източно европейски сезонни работници, за да му излиза по евтино работната ръка! Абе още от самото начало трябваше да се досетя че става дума за червени "китайски въздишки"! :)))))))))))))))))))))))))
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 132Ако трябваше да избирам между това дали да живея с някакви миризливи източноевропейски клошари или това еднократно да се лиша от пуйка на Коледа, как мислите, кое щях да предпочета?Пуйки има за целия китайски народ, не ти трябва да се лишаваш от нищо на Острова! Българският недоклатко пише колкото да изкара някой тенекиен лев и също така да има сеир от група български изгладнели и тотално неориентирани зомбове каквито често срещаме в пределите на българската територия. :))))))
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупави писаници на някого, пуйки, гъски, патици, пилета и фазани в супермаркетите колкото щеш във всяка една верига на Сейнсбъри, Алди, Лидел, Теско, Морисонс, Костко и Макро! *** народ на зелена тревица завижда!
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от заглавието става ясно, че като няма българи на острова и няма да имат пуйки за коледа, явно само българите знаят как да отглеждат пуйки в селия свят и в това са най- добри хахаха кой дава дипломи за журналисти това може да е новина и да се чете само в република на ***
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали красиво-умните лятото бяха по площадите, после се прибраха да берат мамули в Англия. Да не би и от там да са дезертирали?:))))))))))))))))))
109
4
 
7
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Да им пратим нашия шипченски Пуяк, той и без това нищо не върши, само вика "Глю-глю.." и разнася зарази !
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
KATO NEMA PIUKI DA QDAT UIKI
107
3
 
1
 
! Отговори
Неграмотник преди 3 години
До аз Или си ***,или лъжеш като индобългарин. Точно Георги Димитров приплаква на Сталин за бомбардировките и Сталин натиска Чълчил и Рузвелт да спрат бомбенето и да се фокусират само върху Плоещ.
106
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така? По официални данни над 5 милиона британци са станали безработни от март насам. Що не ги назначат тях? Трудно било да ги научат! ЗА работа не изискваща квалификация. Просто за 5 лири на час британците няма да си мръднал и пръста.
105
3
 
3
 
! Отговори
анономен преди 3 години
стига сте писали глупости!Ниско квалифицирани работници винаги има, а дали българи,индийци или арийци са брали ягодите в Англия изобщо няма значение за този,който ги яде.
104
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има вегетариански вариант на коледна вечеря. Хем си пазиш артериите от холестерол, хем запазваш живота на пуйките. Като няма месо не е края на света.