На Острова го закъсаха, няма български работници, няма пуйки за Коледа

Било трудно да се обучат британски работници заради ограниченото време
22 окт 2020 18:00, Нели Христова
210
На Острова го закъсаха, няма български работници, няма пуйки за Коледа
Снимка: Pixabay

Британската асоциация на птицевъдите оказва натиск върху правителството да направи изключение от карантинните мерки, наложени заради Ковид-19, за чуждестранни сезонни работници, предаде Франс прес.

Ако това не стане, в чиниите на британците за Коледа може да няма пуйки, предупреди браншовата организация.

Предложеното изключение да обхване поне 1000 сезонни работници от Полша, Румъния, Унгария, България, Чехия и Словакия към края на октомври, за да могат производителите да се справят с липсата във Великобритания на работници с необходимите квалификации за клане и обработка на птиците, призова Британският съвет по птицевъдство.

Не е възможно да обучим британски работници предвид ограниченото време, отбеляза асоциацията в комюнике, получено от АФП.

Ако тези работни места останат незаети, това ще има голямо влияние върху производството и съответно върху цената на храната, което крие риска хората да не могат да си позволят да имат празнични ястия на трапезата си за Коледа, заявява главният изпълнителен директор на Британския съвет по птицевъдство Ричард Грифитс.

Празниците в края на годината и без това са изложени на опасността частично да бъдат провалени от мерките за социална дистанция, наложени заради втората вълна на коронавируса в страната, която пострада най-много от пандемията в Европа.

Преходният период след Брекзит изтича в края на декември и организацията напомни, че с началото на нова глава от историята на страната извън ЕС, е по-важно от всякога да се разработят мерки, които подпомагат производителността, създаването на работни места и засилването на продоволствената сигурност.
Всяка година се продават около 9 милиона британски пуйки, но птицевъдите са изправени пред особена ситуация тази година заради пандемията от Ковид-19 и забраната за събиране на хора, които не са от едно домакинство.

Ако тази мярка продължи до Коледа, тя би могла да намали търсенето на едри птици, подходящи за големи трапези, и да го пренасочи към по-малки разновидности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и маймуните не искат да работят в болниците от втората световна война.По - добре да пасат мисирките
102
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До скоро и аз живях на острова . Мога да ви кажа, че всичко младо, неуседнало и кадърно гледа да бяга от там с 200. За последните 2 години познавам поне 10 човека, включително и англичани, които се преместиха из Европа и не щат и да чуят за Англия. Университетите им също станаха много неатрактивни, особено около короната. Абе Англия е много гадно място и ще става по-зле. Само балъците, дето още си мислят че живеят в империята ще останат и ще са много прецакани.
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, английските безцветни кривондели са все лордове и меринджеи, пък реват, че няма кой да им гледа пуйките. СмЕх, браааат.
100
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не иска да ходи в пропадналата англия!
99
8
 
10
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Да не ги мислим англичаните.Велика Британска империя все някак ще се оправят. Научихме германците как се правят Мерцедеси,англичаните как се гледат пуйки,унгарците как се гледат зеленчуци.Сега остава да научим себе си във кой свят живеем.*** ле,***....
98
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер, ще си копуват произведени в България и то на хубава за българите цена!
97
10
 
15
 
! Отговори
Сланина преди 3 години
България го закъса.. сега трябва майймуни да ви работят в болниците от втората световна .... Какво сте се загрижили за Англия... не знам...МЕСИРКИ И Т0ЛУПИ
96
9
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Taka са колониалните държави, селяни прости;))) Те ви превземат, поради тъпотата ви и инфантилността, а вие сте просто техни роби, слейв, слави, славяни или просто слаби, хахахаха... Господарите искат пуки в чиниите си и вие сте длъжни, да им ги осигурите!
95
2
 
30
 
! Отговори
Интеграция искаме преди 3 години
Що така бе, ингилийзци?Нъл толкова *** вкарахте -от Пакистан,Сирия,Афганистан и цяла Африка-ми що не ги интегрирате и научите да работят и да ви берат ягодите те?Нали все давате акъл кой какво да направи, на кого правата да се спазват..Ето, имате и вие и фпау Меркел и френчетата ,дето "изстраданите " араби ги колят вече където си искат, да ги интегрирате ,да ги научите на труд.Ама нещо не става,а?Визи за българите слагате,а? Аре ся-питайте Чичовото какво се прави-Духайте...супата!
94
0
 
7
 
! Отговори
да преди 3 години
дойдат да ги обучат-,, това е много трудно,,да носят компютри,лаптопи,пари,паспорти и т,н - да не правят на шантави
93
1
 
4
 
! Отговори
олеее преди 3 години
хахаха темата не е подхадяща за ТОЛУПИИИИИИ
92
12
 
17
 
! Отговори
аз преди 3 години
До българче-------------------------------Te ни бомбардираха,с любезното съгласие на другаря ти Сталин,товарищ. И не са нахлували на орди у нас (де да бяха).И в защитата на нашето небе тогава освен смелите български летци-орли,участваха и летци от Луфтвафе.
91
0
 
10
 
! Отговори
внос-износ преди 3 години
До българчеОстава и пуйките си да изнесем в чужбина.
90
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откога не съм ял пуешко? Само на село можеш да ядеш и пасеш!
89
5
 
15
 
! Отговори
българче преди 3 години
Те ще ни бомбардират а ние ще им работим!
88
1
 
19
 
! Отговори
Но проблемо преди 3 години
..няма пуйки за Коледа.....Ще им пратим *** на ингилизите, имаме в излишък.
87
1
 
4
 
! Отговори
Герб преди 3 години
До копда ви имаме проблемите!
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 107Цветните са от техните, ние сме от Балканите, значи сме едно ниво по долу от пакитата :)))Шегувам се, но ако си ходил в UK може да видиш висшисти да работят на полето, пакита и другите от бившите им колонии няма да видиш да вършат къртовската работа :) Аз понеже съм тарикат, поназнайвах и малко английски преди да отида в "Обетованата земя", работих като сервитьор, малко и като кухненски работник, там може да видиш от цветните :)))
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Taкава империя с толкова колонии веднага ще намери цветни работяги от бившите колонии...
84
1
 
11
 
! Отговори
Оооо, само да искат преди 3 години
тук *** много, ще им изпратим за коледа. Да се видят тези пияндета, богати бяха защото експлоатираха света, сега ще разберат какво е глад.