На Острова го закъсаха, няма български работници, няма пуйки за Коледа

Било трудно да се обучат британски работници заради ограниченото време
22 окт 2020 18:00, Нели Христова
210
На Острова го закъсаха, няма български работници, няма пуйки за Коледа
Снимка: Pixabay

Британската асоциация на птицевъдите оказва натиск върху правителството да направи изключение от карантинните мерки, наложени заради Ковид-19, за чуждестранни сезонни работници, предаде Франс прес.

Ако това не стане, в чиниите на британците за Коледа може да няма пуйки, предупреди браншовата организация.

Предложеното изключение да обхване поне 1000 сезонни работници от Полша, Румъния, Унгария, България, Чехия и Словакия към края на октомври, за да могат производителите да се справят с липсата във Великобритания на работници с необходимите квалификации за клане и обработка на птиците, призова Британският съвет по птицевъдство.

Не е възможно да обучим британски работници предвид ограниченото време, отбеляза асоциацията в комюнике, получено от АФП.

Ако тези работни места останат незаети, това ще има голямо влияние върху производството и съответно върху цената на храната, което крие риска хората да не могат да си позволят да имат празнични ястия на трапезата си за Коледа, заявява главният изпълнителен директор на Британския съвет по птицевъдство Ричард Грифитс.

Празниците в края на годината и без това са изложени на опасността частично да бъдат провалени от мерките за социална дистанция, наложени заради втората вълна на коронавируса в страната, която пострада най-много от пандемията в Европа.

Преходният период след Брекзит изтича в края на декември и организацията напомни, че с началото на нова глава от историята на страната извън ЕС, е по-важно от всякога да се разработят мерки, които подпомагат производителността, създаването на работни места и засилването на продоволствената сигурност.
Всяка година се продават около 9 милиона британски пуйки, но птицевъдите са изправени пред особена ситуация тази година заради пандемията от Ковид-19 и забраната за събиране на хора, които не са от едно домакинство.

Ако тази мярка продължи до Коледа, тя би могла да намали търсенето на едри птици, подходящи за големи трапези, и да го пренасочи към по-малки разновидности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
5
 
! Отговори
Кромуел Оли преди 3 години
към Киро -Х,прав си братчед
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да няма Пуйка? Най-голямата пуйка Борис Джонсън дето насади 60 милиона английски пуйки на пачи яйца ежедневно е на Даунин стрийт 10.
61
2
 
8
 
! Отговори
Кромуел Оли преди 3 години
малко съм ви трепал,требеше повече
60
1
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Идва времето да поработят. Ако не искат ще отслабнат. Майната им на старите уродливи колониалисти!
59
1
 
17
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 години
Като няма пуйки, да ядат ***
58
9
 
42
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Градация на кариера на Ганювцi в Англия - берач на ягоди, резач на айзберг летис, бърсач на задницi на дърти, бозави англичани, мияч на чинии, развозвач на цветнокожи в такси (това е най-рисковата за живота професия) и вече на върха на хранителната пирамида - касапин-коляч на пуйки. Смрад, кръв, гоvна, перушина, черва,..ама после докара някоя трошка с десен волан в България, облече ризка от LC Waikiki c 2 номера по-малка, поеметне диагоналката, разкрие си татуираните до уши ръце и е пръв баровец
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не работи няма да яде!Айде без пуйка!!!!!
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ядат американски динозаври, оскубани от мексикански работници.
55
3
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
И кво?Западните некадърници са по-некадърни от източните некадърници.Не случайно еврофилските политици ги харесват и дават за пример, за да не се отличават в тълпата.
54
1
 
18
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Нормално е, хора, които не знаят в коя тоалетна да влязат да се изпикаят, да не умеят да заколят и изчистят една пуйка.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65Да, империя на интригата. Видяхме какво стана на Дойран.
52
3
 
10
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Тюх брее,Британската империя го закъсала за некви Балкански прошляци!?
51
2
 
7
 
! Отговори
Зо 61 преди 3 години
В ресторант си работил ама в кухнята
50
2
 
21
 
! Отговори
принц чарлЗ преди 3 години
...къде ми е рохкото яйце за закуска?- няма кой да събере яйцата ваше в-во,вече и българите не ни щат смрадливия остров
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Няма какво да прикривам, щом съм работил в ресторант, значи знам езика им, тоест нямам някакви езикови бариери :))) Ако искаш ме изкарай ***, все тая, не ми хареса там :))
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако очакваш да видиш в мен един вмирисан бай ***, ще те разочаровам :) Винаги съм гледал да не им направя впечатление че съм от "изостаналите" Балкани, даже излизах с англичанка, но просто осъзнах, че те са по зле и от нас, други въпроси ? :) Разбира се не по стандарт, но ако си ходил в Англия, те са си лицемери повечето, казано направо диви селяни :)))Аз виждам това което се опитваш да прикриеш а самото то на мен ми е професия, която съм практикувал и в ЮК.
47
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравиххх-КОНТАКТИТЕ И ЕЛ.МРЕЖАТА ИМ Е ТОТАЛНО ДРУГА, С ДРУГИ БУКСИ...РАЗЛИЧНА ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА .ДА ЗНАЕТЕ--НИЩО НЯМА ДА ВИ РАБОТИ НА ТЯХНАТА МРЕЖА И КОНТАКТИ..НИ ТЕЛЕФОН ЩЕ ЗАРЕДИШ, НИ КОМП. НИ ФУИ........ Всичко си работи стига да имаш адаптер ама явно това е огромен проблем за отбора описан от Иво Христов!:))))))))))
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54Ако очакваш да видиш в мен един вмирисан бай ***, ще те разочаровам :) Винаги съм гледал да не им направя впечатление че съм от "изостаналите" Балкани, даже излизах с англичанка, но просто осъзнах, че те са по зле и от нас, други въпроси ? :) Разбира се не по стандарт, но ако си ходил в Англия, те са си лицемери повечето, казано направо диви селяни :)))
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса ше ги измори, няма нужда от пуйки........ Нещо обаче мори българите в България и се вижда много ясно накъде отиват нещата.
44
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И 300 ПАУНДА НА ДЕН ДА МИ ДАДАТ -- ПАК НЯМА ДА ИДА ВТОРИ ПЪТ ..... Никой не те иска и без друго, мястото ти е при ядрото на простащината наречена България!