Ердоган: Какъв е проблемът на този човек, наречен Макрон, с исляма?

Той се нуждае от психиатричен преглед, заяви турския президент
24 окт 2020 18:35, Нели Христова
466
Ердоган: Какъв е проблемът на този човек, наречен Макрон, с исляма?
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи днес нова атака срещу френския си колега Еманюел Макрон, казвайки, че той се нуждае от психиатрично лечение заради отношението му към мюсюлманите и исляма, предаде агенция Ройтерс.

По-рано този месец Макрон обеща да се бори срещу "ислямисткия сепаратизъм", който по думите му заплашва да завладее някои мюсюлмански общности във Франция. Страната бе шокирана от обезглавяването на учител по история от ислямистки радикал, който искал да отмъсти за показани от учителя карикатури на пророка Мохамед по време на урок за свободата на изразяване, припомня агенцията.

"Какъв е проблемът на този човек, наречен Макрон, с мюсюлманите и исляма? Макрон се нуждае от психиатричен преглед", заяви Ердоган в реч на конгрес на неговата Партия на справедливостта и развитието в централния турски град Кайсери.

"Какво друго може да бъде казано на държавен глава, който не разбира свободата на вероизповедание и който се държи по този начин към милиони хора, живеещи в неговата държава, които са представители на различно вероизповедание?", попита Ердоган.

Турският президент е вярващ мюсюлманин и откакто неговата партия дойде на власт през 2002 г., той опитва да обърне Турция, която е мюсюлманска, но светска държава, към исляма, отбелязва Ройтерс.

След коментара на френския президент за "ислямитския сепаратизъм", Ердоган заяви на 6 октомври, че думите на Макрон са "ясна провокация" и показват "наглостта" на френския лидер.

Турция и Франция са съюзнички в НАТО, но имат разногласия по различни въпроси, като политиката в Сирия и в Либия, морската юрисдикция в източно Средиземно море и конфликта в Нагорни Карабах.

Ердоган и Макрон обсъдиха разногласията си в телефонен разговор миналия месец и се договориха да подобрят контактите и да държат каналите за комуникация отворени, припомня Ройтерс.

Междувременно турският президент обвини германската полиция във "фашизъм" заради неотдавнашната полицейска акция в берлинска джамия.

"Европейският фашизъм достига ново ниво с подобни атаки срещу собствените си граждани", каза той.

Германската полиция нахлу в джамията Мевлана и няколко други места в Берлин в рамките на разследване на измама със субсидии за коронавирус, съобщи в четвъртък турската обществена телевизия на немски език TRT Deutsch. Турските власти категорично осъдиха случилото се, наричайки го "грозен акт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
3
 
9
 
! Отговори
папата преди 3 години
До ФанатициДа им обясни на турците за еднополовите бракове. На нас папата ни е карикатура, те се обидили от карикатури за исляма. Да станат християни , та да видят.
205
3
 
14
 
! Отговори
Белите преди 3 години
Белите хора са търпеливи, но като тръгнат стигат до Москва.
204
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
337 Да се чете, не 334 Като нямат аргумент, глупави те хора обиждат.Обикновено, сами се навират на службите.
203
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
339 Гърците да си решават проблемите със съседите сами. Тогава сме братя.Така е и според европейските правила. Руските ***, да пасат трева, това само могат.
202
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
334 Като нямат аргумент, глупави те хора обиждат.Обикновено, сами се навират на службите.
201
2
 
9
 
! Отговори
Фанатици преди 3 години
е имало и ще има при всички религии за съжаление. Не е до религията а до ползването й за политически цели. А тя май само за това се ползва...
200
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
326Не си прави труда, *** направо при Путин, който се прегръща с твоя Ердоган.Путин построи на скоро на-голямата джамия в Европа.И не се връщай.
199
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
333 Много антибългари пишат на български, ядат български хляб, но плюят българите и България, като теб.Вече ти знаят IT адреса, тези, които трябва.
198
2
 
15
 
! Отговори
Хабер тв преди 3 години
Всички български турци са всъщност българи ,но и в Турция поне 20% от населението са наследници на потурчени българки и български еничари!
197
5
 
21
 
! Отговори
Фетулах Гюлен преди 3 години
Турция се крие зад сащ , и защо въобще тази държава е в съюз с 30 християнски държави в алианса трябва да бъде изритана обратно в третия свят!
196
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
318 Добър повод, да бъдат върнати обратно, веднага.Мюсюлманите никой не ги е крал, защото са се пръскали в 600 година след Христа, крадейки от Библията.Християнството и Будизма имат хилядолетна история, каквато ислямат няма.Ограбихте Константинопел, направихте от християнската катедрала СВ. София джамия, защото не сте били способни, да изградите нова.
195
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвам да мисля, че турските коментари ги пише руски ***, който изпълнява заповед, да противопостави мюсюлманите на християните.Русия прави това от векове, в стремежа си за световно господство.
194
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
297 Като сме такива, защо се тъпчете, като сардели в масни камион и идвате в Европейския съюз, да молите за социални помощи християните?Защо молите Христос за помощ, а не Аллах?Щом Аллах ви е изостави, значи не е велик, а достоех за присмех.Въпрос на време е, християнската Европа, да ви върне от където сте дошли.
193
3
 
10
 
! Отговори
Дупясе преди 3 години
Юруш ве дьонмета .!.
192
3
 
13
 
! Отговори
The truth is.. преди 3 години
Младите и образовани и по богати турци "бягат" към Атина ,Александруполис. А които може и остава ,за да се спаси от режима.
191
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган да си го завре отзад.
190
6
 
20
 
! Отговори
Велика Франция преди 3 години
Франция е велика, браво на Макрон! Vive la France! Vive la Republique!
189
5
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
проблемът е че франция е приела исляма а трпбваше да го върне откъдето едошъл в случая да го върне на русия сега ще събират главите по улиците защотоса много демократични
188
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, ти си от ония, дето карат на фантазии...
187
13
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Макрон в сравнение с Ердоган е една гнида. Той какви ли глупости не прави, освен, че е женен за баба си, тотален клоун.