Ердоган: Какъв е проблемът на този човек, наречен Макрон, с исляма?

Той се нуждае от психиатричен преглед, заяви турския президент
24 окт 2020 18:35, Нели Христова
466
Ердоган: Какъв е проблемът на този човек, наречен Макрон, с исляма?
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи днес нова атака срещу френския си колега Еманюел Макрон, казвайки, че той се нуждае от психиатрично лечение заради отношението му към мюсюлманите и исляма, предаде агенция Ройтерс.

По-рано този месец Макрон обеща да се бори срещу "ислямисткия сепаратизъм", който по думите му заплашва да завладее някои мюсюлмански общности във Франция. Страната бе шокирана от обезглавяването на учител по история от ислямистки радикал, който искал да отмъсти за показани от учителя карикатури на пророка Мохамед по време на урок за свободата на изразяване, припомня агенцията.

"Какъв е проблемът на този човек, наречен Макрон, с мюсюлманите и исляма? Макрон се нуждае от психиатричен преглед", заяви Ердоган в реч на конгрес на неговата Партия на справедливостта и развитието в централния турски град Кайсери.

"Какво друго може да бъде казано на държавен глава, който не разбира свободата на вероизповедание и който се държи по този начин към милиони хора, живеещи в неговата държава, които са представители на различно вероизповедание?", попита Ердоган.

Турският президент е вярващ мюсюлманин и откакто неговата партия дойде на власт през 2002 г., той опитва да обърне Турция, която е мюсюлманска, но светска държава, към исляма, отбелязва Ройтерс.

След коментара на френския президент за "ислямитския сепаратизъм", Ердоган заяви на 6 октомври, че думите на Макрон са "ясна провокация" и показват "наглостта" на френския лидер.

Турция и Франция са съюзнички в НАТО, но имат разногласия по различни въпроси, като политиката в Сирия и в Либия, морската юрисдикция в източно Средиземно море и конфликта в Нагорни Карабах.

Ердоган и Макрон обсъдиха разногласията си в телефонен разговор миналия месец и се договориха да подобрят контактите и да държат каналите за комуникация отворени, припомня Ройтерс.

Междувременно турският президент обвини германската полиция във "фашизъм" заради неотдавнашната полицейска акция в берлинска джамия.

"Европейският фашизъм достига ново ниво с подобни атаки срещу собствените си граждани", каза той.

Германската полиция нахлу в джамията Мевлана и няколко други места в Берлин в рамките на разследване на измама със субсидии за коронавирус, съобщи в четвъртък турската обществена телевизия на немски език TRT Deutsch. Турските власти категорично осъдиха случилото се, наричайки го "грозен акт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
1
 
3
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
За тези които искат да разберат истината Евреите са тези които правят тези провокации срещу исляма насъскват хората едни срещу други и за съжаление им се получава като гледам коментарите долуА какво става ако някой каже нещо лошо за евреин -Не може това е АНТИСЕМИТИЗЪМХристияни и Мюсюлмани са живяли мирно от векове сега някой се опитва да настройва едни срещу други Не се поддавайте на тези мръсни манипулации
225
0
 
6
 
! Отговори
Да живее Франция преди 3 години
Франция е цивилицация, а Турция е средновековно мрaкобесие.Исляма има нужда от сериозна реформа, от свое просвещение. Макрон превъзхожда многократно Ердоган в интелектуално отношение.
224
6
 
6
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
Този Ердоган работи за арабите той не е турчин той е промит мозък истинските турци знаят че са били ислямизирани на сила от арабите и са ни клали мръсните араби с цел да ни вкарат арабската *** култура днес в Турция много хора си отвориха очите и около 10 милиона вярват в Тангра ислямът няма нищо общо с турците това е арабска вяра
223
3
 
6
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
арабите са гадно и мръсно племе
222
5
 
6
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
Истинската вяра на турците е шаманизим в който са вярвали прабългарите, траките и тюрките на сила са били ислямизирани от арабите wake up Turk
221
5
 
7
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
Аз съм турчин,смених си вярата заради такива фанатизирани ислямисти, исляма е арабска култура и книгата е написана само за арабите долни араби
220
3
 
1
 
! Отговори
Мюслум преди 3 години
Мюзлюм -гюзлемя страхотна логика !!
219
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
270 Гората Европа, ако чалгария Слави е президент!
218
0
 
4
 
! Отговори
Сюндюк ага Мемед бей преди 3 години
Лошо,лошо,лошооооо накъде отива този свят та чак до цивилизацията.
217
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същият както и на повечето европейци - не искаме да се смесваме с нискоинтелигентни неандерталци.
216
3
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
По времето на Балканската война, България можеше и трябваше да сключи сепаративен мир с Турция. Тя ни е предлагала това при много изгодни за БГ условия. Така Гърция и Сърбия нямаше да могат да ни измамят и България да преживее най-тежката си Национална Катастрофа. Нещо повече, при такъв сепаративен мир, Турция щеше да "смачка" Гърция, Сърбия да се скове от ужас и България можеше да прибере всички територии населени с българи. Още една недалновидност на Фердинанд и управляващите в БГ тогава.
215
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е, че султан Ердоган праща от лагерите със сирийци и либийци в Турция, терористи към Европейския съюз, изнудвайки го.Турция финансирани джамии на европейска територия, кластари за радикален ислям.Вследствие на това, загинаха много европеци.
214
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
273 Гората Европа!
213
5
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
За днешното високомерие на Турция основната вина е на Европа. Настояването военните там да спрат да се месят в управлението на страната доведе неоосманистите на власт. Последва затваряне вратите на Европа за Турция и настройването й враждебно. За БГ е добре Турция да бъде приета в Европа, а не спряна на нашата граница. Добре, че е велико-гръцкият шовинизъм та да поема турската неприязън. Турция е била и си остава естествен съюзник на БГ срещу гръцко-сръбското коварство.
212
3
 
11
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Този "индивид" неоосманист се взел много на сериозно и ако има малко късмет ще усети мощта на външните му врагове и тогава неговите "приятели" като БОКО ТИКВАТА, Германия, Сащ и още няколко държави няма да могат да го спасят от позорните последствия, които могат да му се случат на него и на народът му......
211
9
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 години
СЛАВИ - ПРЕЗИДЕНТ НА ЕВРОПА!
210
2
 
8
 
! Отговори
меркелица усра преди 3 години
Европа и сега си трайка.Кой викна муслимите?
209
0
 
8
 
! Отговори
тоя чиляк преди 3 години
Върши яко работа на някой в тоя си вид. Иначи много добре знае какъв е проблемът с исляма.
208
5
 
4
 
! Отговори
абе преди 3 години
Пазете си БАБИТЕ и не закачайте човека.
207
3
 
4
 
! Отговори
макарон преди 3 години
Баата не готви, това ми е проблемът!