Опитаха се да запалят една от сградите на института "Роберт Кох"

Един прозорец е счупен, няма пострадали хора
26 окт 2020 10:50, Нели Христова
11
Опитаха се да запалят една от сградите на института "Роберт Кох"
Снимка: БГНЕС

Няколко бутилки със запалителна смес бяха хвърлени тази сутрин по сграда на института "Роберт Кох", националната агенция на Германия за контрол на заболяванията, съобщи берлинската полиция, цитирана от ДПА. Човек от охраната на института е успял да загаси пламъците, но нападателите избягали. Един прозорец е счупен, но няма пострадали хора.

Поради това, че се подозира "политически мотив", образуваното дело за опит за умишлен палеж е предадено на държавните органи за криминални разследвания, съобщи още полицията.

"Роберт Кох" е основният институт по обществено здраве в Германия. Той следи броя на случаите на коронавирус във федералната република и съветва правителството по стратегията за овладяване на разпространението на вируса.

Според полицията нападнатата сграда се намира в южния берлински район Темпелхоф-Шонеберг и не става дума за основната сграда на института, която се намира в северозападната част на германската столица.

Макар и повечето германци да одобряват действията на правителството за справяне с кризата с коронавируса, имаше и големи митинги срещу ограниченията, наложени на различните отрасли на икономиката и обществения живот.

В Германия равнищата на заразяване остават по-ниски от много европейски страни, но расте безпокойството от рязкото увеличение на случаите, дошло с настъпването на по-студените месеци от годината. В някои части на Германия, включително в Берлин, това доведе до затягане на противоепидемичните ограничения.

Институтът "Роберт Кох" потвърди нови 11 176 случая на заразяване за последното денонощие. В края на седмицата този брой често е по-нисък, тъй като се правят по-малко тестове.

Във федералната република заразените от началото на пандемията са общо 429 181. Броят на починалите се увеличи днес с 29 и достигна до общо 10 032.

Коефициентът на репродукция на вируса, с който се измерва степента на разпространението му, към вчерашния ден е бил 1,36 за цяла Германия, сочат данни на "Роберт Кох".
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
Майка и демона хвърли църковна икона
9
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
Мария Козарова в немски затвор
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов

Каза сервитьорчето.
7
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Че тия от робърт кох са по-зле от нашите калинки в жени герб...
6
0
 
1
 
! Отговори
Трол преди 1 месец
До О хо хо
Специално заради вашия коментар потърсих информация колко е смъртността на ден от Коронавирус, оказва се че от 5 април смъртните случаи не са падали под 4 хиляди (има само две изключения на 5 май (976) и на 26 май(1485) ), като има пикове от 10 хиляди на ден, като масово са умирали по 6 хиляди души на ден, та колко викате са умирали от свински грип! Имайте предвид че това са починали хора въпреки ограничителните мерки от правителствата.
5
8
 
4
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Най-обикновено активно мероприятие.

Знаете ли колко такива правим на година?

Правилно, даже и аз не знам.
4
10
 
19
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Само гледайте сега как се стачкува при големите демокрации и се учете.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И парламента трябва да се запали, като е безсмислена сграда.
2
5
 
18
 
! Отговори
О хо хо преди 1 месец
ДНЕС В СУТРЕШНИЯ БЛОК НА БНТ ПОКАЗАХА СНИМКА НА ВЕСТНИК " ТРУД" ОТ....1995Г. СЪС ЗАГЛАВИЕ " НАЛАЗИ НИ ГРИПЕН ВИРУС УХАН 95" - С АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ СИМПТОМИ КАТО КОВИД 19. ИМАЛО ПО 2000 СМЪРТНИ СЛУЧАИ ДНЕВНО. ВИЖТЕ ПРЕДАВАНЕТО.
1
0
 
11
 
! Отговори
пази боже сляпото преди 1 месец
таз новина се върти от 5 дена бре.