Нападателят в Ница, убил трима души, крещял „Аллах акбар!“

Затварят всички храмове в града след инцидента
Обновена: 29 окт 2020 13:22 | 29 окт 2020 13:18, Елка Василева
310

Снимка: БГНЕС

Нападателят, убил трима души в църквата „Нотр Дам“ в Ница, е крещял „Аллах акбар!". Това съобщи кметът на френския град.

Полицията съобщи, че една жена е обезглавена. Още двама души са убити, а други няколко - ранени, предадоха Франс прес и Ройтерс. Сред загиналите е и свещеник.

Нападателят е задържан и положението е под контрол, заяви полицията.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи в Тwitter, че свиква кризисно съвещание, а парламентът почете жертвите с минута мълчание.

Кметът на Ница определи атаката като терористична. Отделът на френската прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е възложено да разследва нападението.

Още по темата

Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района около църквата, на място са пристигнали линейки и пожарни коли.

Полицията е проверила съобщение за поставена бомба в района на църквата. По данни на правоохранителните органи ситуацията е под контрол.

След инцидента всички храмове в Ница ще бъдат затворени и поставени под видеонаблюдение.

По-рано този месец чеченец обезглави френския учител Самюел Пати в района на Париж. Нападателят, който бе застрелян от полицията, искал да накаже Пати, защото показал в час по общество и право карикатури на ислямския пророк Мохамед, което за мюсюлманите е богохулство.

След убийството на Пати френски официални лица и множество граждани подкрепиха правото на публикуване на такива карикатури, които бяха носени на шествия в памет на убития учител, припомня Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е Франиця, да вдигне войската, да започне да РУШИ наред ВСИЧКО тяхно. Да нападне със всички сили и да не жали НИЩО, дори да значи краят й!
204
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Религия на мира ... ама друг път.
203
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за крайни действия. Насилие. На Ултра ;)
202
0
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Ердоган Време е всички ислямисти и Ердоганисти да бядете тотално изритани не само от Европа, но и тук в САЩ и Канада.Да бъдете обявени за "потенциални" терористи и кракът ви никога да не стъпва в цивилизованияъ свят.*** сте и винаги сте били-смахнати ***.
201
0
 
8
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Какво ли мисли Ердоган по въпроса? Не е ли време фанатика да се изкаже ? Кога най-после ще изкаже съболезнования за жертвите на Ислямския тероризъм ? Или за него това е нормално, да се колят хора във църкви !
200
0
 
9
 
! Отговори
Самолетоносач преди 3 години
Време е французите да започнат да рисуват карикатури на пророка Мохамед на върховете на крилатите ракети на Рафалетата и да ги пращат на забулените с извинителна бележка.
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали бъдещето беше на мулти култи обществата, интеграцията и т.н. измислици. Истината е че вече 10% разнорорно население е проблем както във Франция така и тук с нашите роми. При 30-40 вече е гражданска война... но ще им светне лампата и на западняците на може да са чак толкова зомбирани!
198
1
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Исус Христос е Господ.
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Путин пусна срещу тях жени-убийци,лично саудитеца му отиде на крака да му обяснява,че "войната била мъжка работа!"И след това купи оръжие за 30 млрд!Не разбирам защо не ползват неговия опит!?
196
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да крещи "Христос Воскресе" я.
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо ги защитавате франсетата, никога не са ни били "приятели", противни слаби хора, които си мислят че са върха на световната култура. Хубаво поне, че американците ги освободиха от нацитата, щото още щяха да се мислят за военна сила :)
194
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на нашите граничари и полицаи дето бият тия *** които се опитват да минат границата,за да влезнат в Европа. Повече са разбрали,че не са добре дошли тук и ни заобикалят,защото се е разчуло,че ги бият. На Франция им трябва Динко за премиер да ги оправи.
193
0
 
2
 
! Отговори
Ст@м@т преди 3 години
Това бяха цитати.ЗНАЧИ МОЖЕЛО :)
192
1
 
7
 
! Отговори
Ст@м@т преди 3 години
Ако все пак човек, проповядващ исляма попадне на японска територия, има право да се моли единствено на закрити места. Ако понечи да осъществи ритуала си по традиционната молитва на открито или публично място, той може моментално да бъде вкаран в затвора.
191
2
 
17
 
! Отговори
Ст@м@т преди 3 години
Япония това е практически единствената страна в света, която е затворена за мюсюлмани и е официално затворена за разпространението на Исляма. Официалната имиграционна политика за идващите от мюсюлманския свят не се отличава от тази за прииждащите от другите държави. Но, на практика визите, издавани на мюсюлмани са голяма рядкост. Работна виза не могат да получат дори мюсюлмани лекари, инженери, представители на чуждестранни компании, чиито предприятия се намират на територията на Япония.
190
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до сега не съм чул християнин да вика да живее Христос и да убива
189
1
 
7
 
! Отговори
Леле до 194 преди 3 години
От което ти твърдение съдя, че нямаш представа от френски мюсюлмани... Най- обичам "либерал до костите" да ме учи в какъв град са превърнали Париж, който обитава от години. А да сравняваш нашият народ с онези питеци е белег на собствените ти комплекси, които дано излекувал, но надали. "Алллоууу" чак вместило в словесната си диария!!! Леле, леле, да си прибира Господ версиите
188
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 за 3ма, войната набира скорост,това е проектираното бъдеще за европа, битка между различните групи на обществото. в бъдеще можем да очакваме стабилност само от Русия и Китай измежду великите сили, при сащ вече се вижда войната също
187
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
религията трябва да се отдели от държавните дела
186
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Чия е вината?/193Дреме им на европейците за християнския морал. Днешната европейска ценност е една - повече еврос.