Нападателят в Ница, убил трима души, крещял „Аллах акбар!“

Затварят всички храмове в града след инцидента
Обновена: 29 окт 2020 13:22 | 29 окт 2020 13:18, Елка Василева
310

Снимка: БГНЕС

Нападателят, убил трима души в църквата „Нотр Дам“ в Ница, е крещял „Аллах акбар!". Това съобщи кметът на френския град.

Полицията съобщи, че една жена е обезглавена. Още двама души са убити, а други няколко - ранени, предадоха Франс прес и Ройтерс. Сред загиналите е и свещеник.

Нападателят е задържан и положението е под контрол, заяви полицията.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи в Тwitter, че свиква кризисно съвещание, а парламентът почете жертвите с минута мълчание.

Кметът на Ница определи атаката като терористична. Отделът на френската прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е възложено да разследва нападението.

Още по темата

Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района около църквата, на място са пристигнали линейки и пожарни коли.

Полицията е проверила съобщение за поставена бомба в района на църквата. По данни на правоохранителните органи ситуацията е под контрол.

След инцидента всички храмове в Ница ще бъдат затворени и поставени под видеонаблюдение.

По-рано този месец чеченец обезглави френския учител Самюел Пати в района на Париж. Нападателят, който бе застрелян от полицията, искал да накаже Пати, защото показал в час по общество и право карикатури на ислямския пророк Мохамед, което за мюсюлманите е богохулство.

След убийството на Пати френски официални лица и множество граждани подкрепиха правото на публикуване на такива карикатури, които бяха носени на шествия в памет на убития учител, припомня Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ша ги върнеш друг път, тия ще превземат Европа ! След 30 - 40г
184
1
 
16
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
То и ясно, че пак ще трябва да ги върнем в Африка. Въпрос на време е.
183
3
 
19
 
! Отговори
Алоха Снакбар преди 3 години
Готин, ко те кефи за една карикатура некой да го кълцат, *** си пак у Анадола, дето ти е местото. Тва е се едно пребита домакиня да плаче "аз съм си виновна, моя става буен като си пийне". Виновни са само онези дето такива касапи ги внасят и пазят.
182
0
 
5
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До ЛелеТова дали сме във война или мир е наша постановка. По същия начин казваме и че има убити цивилни примерно. От тяхна гледна точна войната е постоянно състояние докато има неверници.И всички мъже над 5 годишни са войни на вярата
181
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А да правят карикатури е много забавно нали? Знаят ги, че са фанатици що им трябва сами да дърпат лъва за опашката. Сами са си виновни.
180
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас кой се сърди на карикатурите на Чавдар Николов и Христо Комарницки? - Същият, на който политиката му с Турция се изчерпва с - Кажи му аго, за да му стане драго!
179
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се оправят в германия Българите ни считат за врагове същото ще да е и във франция.навремето Българите като са били клани от мислманите на запада не му е дремело
178
1
 
11
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Гнусна инсинуация! Това е бил тибетски монах, който с викове "Слава на Буда" влязъл с гол меч в джамията и обезглавил трима изповядващи Религията на Мира!
177
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И докога ще ни колят тези подивели спартанци??
176
2
 
16
 
! Отговори
Сперма Европейска преди 3 години
Бавни,малко и некачествени сперматозоиди са в основата на драмата в Европа.Зомбирани и стресирани поколения вече не се възпроизвеждат достатъчно.Традициите са нарушени егоистично,заради "качествения" живот.Власттите разчитха неевропейци да пълнят пенсионните фондове.Младите джендъреят и ги мързи дори да се нае...т.Старите,бедните,цветните изяждат бъдещето на децата и внуците си.Навремето Кадафи обещаваше бели роби да докара и докара. После "Ангела на трепета" направи същото и... КОйВИД !!!
175
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни думай!Ам какво да крещи Христос возкресе ли!?4
174
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами АнтиХристите глобалисти от уса и тяхните верни марионетки от ес нека да вкарват още по няколко милиона на година бежанци в европа и да им дават всички привилегий а да дискриминират Християните имигранти.А къде са "безтрашните" френските и немски полицай който тръшкат по митингите жени и пенсионери.
173
30
 
4
 
! Отговори
Liberal to the bones преди 3 години
Бай *** много се ентусиазира от подобни новини, защото му дават надежда, че е много прозорлив - "аз нали ви казах", "хак да ви е, сами си го направихте". Алоуу. Във Франция знаете ли колко мюсюлмани има и колко от тях са радикализирани? Не нали? 99% процента от тях са два пъти по-културни и образовани от вас и затова Франция е напред, защото има работна ръка и интеграция. Вие си стойте самички в кочинката и се поливайте с Л_айна
172
5
 
23
 
! Отговори
Чия е вината? преди 3 години
Вината е на европейците, които допускат друговерци да живеят и сквернят с присъствието си Християнска Европа, очаквайки от тях християнско поведение. Европейците не разбират, че християнския морал е чужд за представителите на примитивните религии и от това идва проблема...
171
3
 
6
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Интересно е да се отбележи как редакцията на този изящен с интелекта си сайт оставя коментари изпълнени с омраза, заплахи за "хвърчащи глави", а трие далеч по- невинни изказвания. Поне знаем, че ненормалниците са сред нас, де... Дано някой от Държавната агенция за Национална сигурност чете тук понякога.
170
2
 
20
 
! Отговори
Гр преди 3 години
турците са виновни разпалват конфликти на много места .Пълна изолация на турция
169
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато всички франсета станат мюсюлмани няма да има отрязани глави , а до тогава Ердоган ще е постоянно обиден. Отваряйте границите за още талибани , че тия са ви малко . Още , още , още талибан , още , още .
168
0
 
6
 
! Отговори
Алоха Снакбар преди 3 години
Последния път когато някой се опита насила да си наложи фанатизираната философия, и то баш във Франция, дружките му светнаха в тъмното, а той сам си тегли куршума. Та... да се има това наум.
167
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Махмуд Абдул Рауф Чакаме ви
166
0
 
16
 
! Отговори
Моруна преди 3 години
Скоро трябва да има Кристална Нощ