Нападателят в Ница, убил трима души, крещял „Аллах акбар!“

Затварят всички храмове в града след инцидента
Обновена: 29 окт 2020 13:22 | 29 окт 2020 13:18, Елка Василева
310

Снимка: БГНЕС

Нападателят, убил трима души в църквата „Нотр Дам“ в Ница, е крещял „Аллах акбар!". Това съобщи кметът на френския град.

Полицията съобщи, че една жена е обезглавена. Още двама души са убити, а други няколко - ранени, предадоха Франс прес и Ройтерс. Сред загиналите е и свещеник.

Нападателят е задържан и положението е под контрол, заяви полицията.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи в Тwitter, че свиква кризисно съвещание, а парламентът почете жертвите с минута мълчание.

Кметът на Ница определи атаката като терористична. Отделът на френската прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е възложено да разследва нападението.

Още по темата

Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района около църквата, на място са пристигнали линейки и пожарни коли.

Полицията е проверила съобщение за поставена бомба в района на църквата. По данни на правоохранителните органи ситуацията е под контрол.

След инцидента всички храмове в Ница ще бъдат затворени и поставени под видеонаблюдение.

По-рано този месец чеченец обезглави френския учител Самюел Пати в района на Париж. Нападателят, който бе застрелян от полицията, искал да накаже Пати, защото показал в час по общество и право карикатури на ислямския пророк Мохамед, което за мюсюлманите е богохулство.

След убийството на Пати френски официални лица и множество граждани подкрепиха правото на публикуване на такива карикатури, които бяха носени на шествия в памет на убития учител, припомня Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
28
 
2
 
! Отговори
Махмуд Абдул Рауф преди 3 години
Алаху Акбар ще хвърчат *** глави. Скоро ще залеем Европа. Децата ви ще бъдат наши прислужници. Жените ви ще бъдат наши плодородни робини. А вие? Вие ще сте в отвъдното АЛЛЛЛАХ АКБАААААААААААААР
164
1
 
27
 
! Отговори
Леле преди 3 години
В един от южните градове на Франция се организират групи от турци, които обикалят улиците за да убиват арменци, поруган е паметника на Арменският геноцид. В друг град един пак крещял позната фраза, типична за "най-мирната религия"- намушкал полицай. В Монпелие е предотвратен терористичен акт. В един ден! То вече само слепите не разбират, че вече сме във война!...
163
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е ясно какво е крещял. Със сигурност няма да е сурия намаскар.
162
0
 
20
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
крещял Аллах акбар!".ГИЛОТИНАТА ДА ИГРАЕ
161
1
 
12
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
До TraperaКВО ДА ОПИТАМ БЕ ; НАПРАВО ДА ГИ ПОЧВАМЕ И ДОКАТО НЕ СЕ ОПРАВЯТ ДА НЯМА СПИРАНЕМОХАМЕДАНИ НЯМА ДА ТЪРПЯ И ТОЧКАДА БЕГАТ В САХАРА ИЛИ НА МАРС - ТАМ СА ГОСТОПРИЕМНИ...
160
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не съм расистТе това и ще направят: сега следват масови експулсирания, а джамиите скоро ще се сдобият с видеонаблюдение (но не за да ги пазят, а за да следят кой "набожен" е редовно там.
159
0
 
29
 
! Отговори
Не съм расист преди 3 години
Да вземат и да ги върнат по "родните места"! Това е решението. Докато позволяваме да ни завладяват ще е така.
158
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметът на Ница се закани,че ще е твърд и безкомпромисен.Всеки ден ще следя какво ще направи,или ще е чудо за три дни,както всички атентати досега.
157
2
 
9
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Сеща ли ке някой че евреите докарват ди$аците в Европа, с цел ликвидацията на бялата раса? Никой не си дава вид че се сеща - значи абонамента е доброволен.
156
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
решението е много банално и просто и вече е изпитано. Тези камикадзета се загробват заедно с трупове на прасета и по този начин според тяхната вяра им се отказва достъп до рая и отиват в ада. Това рязко ще намали случаите, ако знаят че след това ще бъдат загробени заедно с прасета и завинаги ще горят в АДА
155
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да си ги толерират и приобщават тия гащници към западната култура. Някой ден може и да стане. Явно не разбраха че от това племе човек не става. Ама продължавайте, Je vous souhaite Bonne chance.
154
9
 
4
 
! Отговори
И ся ко? преди 3 години
През ВСВ Руснаците ги освободиха от окупацията на Германците.Сега освен Каракачанов да прати БГ Армията да ги освободи от окупацията на Мюсулманите щот и Руснаците се пожендъриха!
153
1
 
21
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Психолог 1 ви курс - не бих казал. Нигерия не е пример. Там корените на африканската субкултура са далеч по дълбоки и от християнството и от мюсюлманството. В Африка нещата са различни. Не забравяй, че нигерийците са наследници на зулусите известни с непримиримостта и жестокостта си. Примера ти не е удачен. Но си прав в друго. Колкото по бедно и необразовано население, толкова по лесно прихваща авторитарна религия като исляма - лесно се контролира духовната нищета.
152
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако хората не бяха заблудени от либералните медии, щяха да разберат, че това не е атентат а ритуално жертвопиношение в храм с което се дава началото на войната.Има разлика, защтото сега обсъждате атентата, но ако знаехте, че е жертвоприношение, щяхте да се запасявате с храна и провизии от първа необходимост - газ, запалки, кибрит, свещи, прибори за еднократна употреба, консерви, превързоочни материали, лекарства, обезболяващи и тнт.
151
15
 
5
 
! Отговори
До ами то е лесно преди 3 години
Украинци и руснаци вместо мюсюлмани?! Не благодаря.
150
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено Мишел от съпротивата може да овладее положението във Франция.
149
3
 
20
 
! Отговори
Психолог 1 ви курс преди 3 години
Тук проблема не е религията ,а културната среда от където идват радикалите.Израстнали са в общество където за псувня се убива,за изневяра също,за пиене и кражба хвърчат глави и ръце.Примерно Нигерия където са 50/50 религиите ислям и християнство населението са еднакви садисти .Религията е само за оправдание .Ниско образовани хора със садистична призма на мирогледа със самоубийствени наклонности се правят на религиозни и скачат във филма...
148
1
 
10
 
! Отговори
Смях преди 3 години
През ВСВ Германците ги окупираха за седмица.Сега Мюсулманите ги окупираха пак!
147
9
 
7
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Продължение на 148 - и на теб не ти е лесно! Я ме светни, защо Русия да набавя на ЕС квалифицирана работна ръка? В Източна Европа също има доста работна ръка, която ЕС не взема. Защо да вземе руската? Защото Русия ти е по на сърце от Родината ти? Знаеш ли как се наричат такива като теб? П.родажници! Отделно, нали в Русия е Рай? Чии да го дири тая "работна" ръка в ЕС? Кой бяга от "хубавото"?
146
14
 
2
 
! Отговори
я пак преди 3 години
Може пък да не е мюсулманин а да американец който е искал да си направи декорация за хелуин, не бива да се спекулира преди да излязат всички факти.