Нападателят в Ница, убил трима души, крещял „Аллах акбар!“

Затварят всички храмове в града след инцидента
Обновена: 29 окт 2020 13:22 | 29 окт 2020 13:18, Елка Василева
310

Снимка: БГНЕС

Нападателят, убил трима души в църквата „Нотр Дам“ в Ница, е крещял „Аллах акбар!". Това съобщи кметът на френския град.

Полицията съобщи, че една жена е обезглавена. Още двама души са убити, а други няколко - ранени, предадоха Франс прес и Ройтерс. Сред загиналите е и свещеник.

Нападателят е задържан и положението е под контрол, заяви полицията.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи в Тwitter, че свиква кризисно съвещание, а парламентът почете жертвите с минута мълчание.

Кметът на Ница определи атаката като терористична. Отделът на френската прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е възложено да разследва нападението.

Още по темата

Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района около църквата, на място са пристигнали линейки и пожарни коли.

Полицията е проверила съобщение за поставена бомба в района на църквата. По данни на правоохранителните органи ситуацията е под контрол.

След инцидента всички храмове в Ница ще бъдат затворени и поставени под видеонаблюдение.

По-рано този месец чеченец обезглави френския учител Самюел Пати в района на Париж. Нападателят, който бе застрелян от полицията, искал да накаже Пати, защото показал в час по общество и право карикатури на ислямския пророк Мохамед, което за мюсюлманите е богохулство.

След убийството на Пати френски официални лица и множество граждани подкрепиха правото на публикуване на такива карикатури, които бяха носени на шествия в памет на убития учител, припомня Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомняте ли си Андерш Брейвик? Това, което беше написал в манифеста си и което каза той в съда, се оказа абсолютна реалност в наши дни. За съжаление. И все по-зле ще става...
244
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 3 години
На смърт със смърт трябва да се отговори...
243
0
 
5
 
! Отговори
Леле до 259 преди 3 години
Отиват с оръжие, понеже кораби от Северна Африка идват в Европа да крадат бели хора за роби- Сервантес е бил роб в Мароко! Та, "лошата" Франция отива, завзема ги, 4 милиона били, започва да строи пътища, болници и училища, носи ваксини... Днес са 44 милиона, повечето мразят "лошата" Франция... А ти си глу.пак на N-та степен, образовай се докато е време, ренде просто.
242
0
 
1
 
! Отговори
Леле до 268 преди 3 години
Аз съм българка, а ти лъжеш. Турче...
241
0
 
3
 
! Отговори
Франкофил преди 3 години
Франция е велика цивилизация и ще оцелее.Vive la France!
240
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за българи или румънци се изискват 25 документа за да започнат работа... ;)Ами добре, дано се сетят, някой ден, кой им е по-полезен.Кой наистина работи и не коли мирни граждани !
239
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ли насъбраха с ислям франсетата?Колко още им трябва да спрат да се правят на слепи?
238
2
 
16
 
! Отговори
Нещо неясно? преди 3 години
ислямът не е религия, нито вероизповедание, мон шери, ислямът е идилопоклоничество на дявола, звяра и антихриста.Някой още като теб неразбрал?
237
2
 
18
 
! Отговори
Тихановска, спасявай преди 3 години
Неочаквано? Едва ли... Лидерите на страните от ЕС са ангажирани в чужди игри за жизнено пространство, като продължават да го търсят там, където си счупиха главите Наполеон и Хитлер. Омагьосани от собствената си пропаганда, изглежда, те наистина не си дават сметка, че истинската заплаха за страните от ЕС и техните народи съвсем не идва от изток-североизток, а от юг-югоизток. Мир на праха на жертвите на ислямистките главорези...
236
0
 
1
 
! Отговори
Прозряхме преди 3 години
До АнонименЕдни НПО та и едни пари, уж там нещо си ...и т.н.
235
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оо преозрял си някаква справедливост в думите ми, тогава спри да слугуваш на по-силния и да мачкаш слабия. А главата ти може да отиде като нищо за една псувня, ама навън се пазиш предполагам.
234
1
 
19
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
Еми да си стоят у алжир бе. Не да колят старци по черквите.
233
1
 
10
 
! Отговори
толкова преди 3 години
До Анонименим е била квалификацията - за черна работа. И много българи, неквалифицирани я вършат , ама не режат глави. И спри да се правиш на Висша вселенска справедливост и много умен, защото не си.
232
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влади, хабаво, знаеш няколко думи на френски, но знаеш ли какво са правили французите в Алжир, и какво правят алжирците във Франция? Ще ти кажаа, първите отиват с оръжие там, а вторите идват да вършат мръсната на работа на първите. Да ама прироадата не търпи неправда..
231
0
 
3
 
! Отговори
много преди 3 години
Си го предпочитат даже. 2 милиона са навънка.
230
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли балканеца се мисли за нещо повече от африканеца, нещо ревнува че не го предпочитат? Франсета и Африканците имат много обща история, не се бутайте там където не ви е работата. Малки сте за тези неща.
229
3
 
19
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Време е Франция да каже на мюсюлманите си: Куфар или ковчег(valise ou cercuile). Да се махат. Ама били от 4 поколения... Същото алжирците са казали на 1,5млн. французи и потомци на европейци там, т.нар. Pied noir.И са ги изхвърлили за няколко дни с по един куфар. После имало кланета на французи. Защо Франция да търпи терористи???
228
2
 
7
 
! Отговори
докога преди 3 години
Малко са ви свесните работници които взехте от разорените балкански държави,та още държите тия маймуни .Правиш престъпление стрещу държавата,събираш парцалите на всичките и депортация кои отдето е-да пасе овце на бащиното си пасище
227
0
 
5
 
! Отговори
води си африканците преди 3 години
До До 245вкъщи. И на кой му пука от чеченците. те са най-верни на Путин.
226
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох Мароо, викаш не ти излезна късмета :)