ЕК ни скастри заради предимството на местните хранителни продукти

Практиката е дискриминационна и в ущърб на вноса
89
ЕК ни скастри заради предимството на местните хранителни продукти
Снимка: Pixabay

Европейската комисия изпрати мотивирано становище до България, в което настоява да премахне дискриминационните мерки, с  които принуждава търговците на дребно да дават предимство на местните хранителни продукти, съобщи БНР.

Българското законодателство задължава търговците на дребно да излагат и продават на по-видно и по-широко пространство местни хранителни продукти като мляко, риба, прясно месо и яйца.

Още по темата


Това, според Комисията, подкопава свободното движение на стоки, залегнало в Договора за функционирането на Европейския съюз и създава по-изгодни пазарни условия за местните стоки, като дискриминира подобни вносни продукти.

През май Еврокомисията изпрати уведомително писмо до България.

Сега то е последвано от мотивирано становище. Комисията може да реши да отнесе случая и до Съда на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
Глобалист преди 3 години
50 % от стоките в целия ЕС да бъдат български. Тогава българския пазар ще ви го дадем целия.
50
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Нашите управляващи са като деца дебиилчета, на които все им се карат и им дърпат ушите, но като се обърне ЕС на другата страна се хилят и си правят все същите бели. Разликата е единствено, че са доста по-едрички и охранени.
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския производител е комунист - произвежда отрови и ***, само за да печели!
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СилвияСравни само българското крехко зеле със вносното - твърдо като камък,ще счупи ножа.
47
4
 
4
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
Сериозно ли мислиш, че някой произвежда отвори специално за вас, та вие живеете в социализъм с ръководители, които името не могат да си напишат без грешка, вече 76 години - качествените българи, които щеше да си заслужава да бъдат тровени, отдавна са в Западна Европа и САЩ...
46
1
 
15
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Живея в западна държава и мога да ви кажа, не само че си промотират местното производство, но подлагат на съмнение всичко вносно - за използуване на детски труд, за липса на система за качество, за съмнение за условия на съхранение, и каквото можете да се сетите... Само в България ЕС натиска за внос.... за да може техните (извън Б-я)фермери да са ОК.
45
5
 
1
 
! Отговори
Лъжци преди 3 години
Лъжлива новина.Типично по Кремълски .Я дайте реален линк .... ;)Няма, нали ;)
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А свободното движение на хора кога? Как стои въпроса със българските транспортни фирми и новия закон срещу тях.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СилвияМесо от източно-балканска свинябяло саламурено сирене ама не от 6лвдоматикраставицизелеоще искаш ли?
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СилвияТи добре ли си?Нашето българско селско стопанство беше на световно ниво,с цели университети и лаборатории,с подходящите селектирани продукти за всеки български район,почва,климат и нямаше такава химия,нито ГМО,ние дори не бяхме виждали долнопробно качество обувки от изкуствена кожа,всичките ни обувки бяха от естествена кожа през соца,заводите също работеха само с естествени материали!Изкуственото дойде с влизането ни в ЕС и с нахлуването на лошокачествени турски стоки на пазара
41
7
 
4
 
! Отговори
Силвия преди 3 години
Абе *** ние консумираме само деликатеси, гурме и БИО продукти цял живот, предимно Френски и Италиански,испански произход. Яж си БГ химията с ГМО и недей дава акъл, про.шляк смотан
40
3
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Ще ти натисна 100 минуса защото си ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР заради това100 пъти ти казах да ми дадеш пример и не ми даваш. Израел ,Еди кво си.. кой ти говори за Израел бе?Германия купила МОНСАНТО ? ТИ ЛУД ЛИ СИ ИЛИ НА ЛУДИ НИ ПРАВИШ ? Ти знаеш ли кои са МОНСАНТО кой го държи и къде е локализиран ? Ти си обикновен наркоман и необразован тип. Ние останалите не сме толкова тъ.пи ме да ти вярваме. Свери си инфото невежа овча главо . Нямаш доказателства- съответно МЛЪКНИ
39
3
 
3
 
! Отговори
До Силвия, коментар преди 3 години
40 - яж им *** произведени специално за нас с ГМО и консерванти и отрови, ще се чудиш защо след 5-10 год. си с достолепни мустаци и брада
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 36Абе какво ми натискаш минус,Израел и Китай(а може би и други държави) имат вече договор за производство на изкуствено месо с Холандия?Немците пък купиха Монсанто,айде ,моля ти се!
37
4
 
2
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
Добре правят от ЕС, нашите провинциалисти под червените знамена на ГЕРБ и ОП не разбират, че социализмът си отива, а капитализмът изисква свободна конкуренция на отворени пазари!Оставка!
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 36Това е лъжа,в тези западни държави използват химикали и ГМО,имат и цели лаборатории занимаващи се с тези неща,дори вече и синтетично месо произвеждат!
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да направите фирма,мутрите ще я рекетират и отнемат,само олигарсите,служещи на чужди държави не закачат,няма що , чакайте от умрял писмо и развитие на българското производство или пък "закрила" от ЕС,които де факто унищожиха цялото производство на източна Европа и провокираха глад и емиграция!
34
2
 
6
 
! Отговори
Пак натискат преди 3 години
да им купуваме излишъците т.ст. да им бъдеме колония, ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО !!!
33
1
 
10
 
! Отговори
-------- преди 3 години
Пробутват ни отровни Ета и ГМО щото били разрешени в ЕС и трябва да спазваме техните правила. Искам чиста храна и засилен контрол без ГМО и Ета. ЕС унищожиха българското земеделие и животновъдство което произвеждаше и за износ. На мен извратения ЕС не ми трябва.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвсякъде рекетьори - от ЕС,от собствените ни бандити и мутри,от чуждите фирми и олигарси,от продажници на България,от алчни партийци и чиновници,анатема!И българските чиновници лижат чужди *** за пари или без пари и приемат закони в полза на чужди ***,а спъват по всякакви начини българските предприемачи, българското производство, включвайки се общия хор срещу всеки дребен и среден български начинаещ производител или производител,а мутренското поведение срещу бъ-ски фирми е отделна тема