Франция - пример за справяне с влиянието на карантините върху бизнеса

На 1 януари няма да си честитим Новата година, а новата карантина
30 окт 2020 19:30, Анисия Иванова
12
Франция - пример за справяне с влиянието на карантините върху бизнеса
Снимка: БГНЕС

Франция може да даде добър пример на цяла Европа за справянето с негативното влияние на карантините върху икономическото развитие. Това заяви проф. д-р Димитър Веселинов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", в предаването "Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Франция се превръща в поредния епицентър, който да генерира положителни решения и отговор за бъдещето на Европа", заяви гостът. Според него, тъй като положението навсякъде е нестабилно, Франция може да подпомогне региона чрез създаване на добри практики за справяне с последиците от карантината.

"Не трябва да мислим върху причините за втората вълна, а как да я преодолеем. Трябва да бъдем солидарни. Мисля, че на 1 януари няма да си честитим Новата година, а новата карантина“, смята той.

Според Веселинов на фона на пандемията и последните терористични атаки във Франция е станало ясно каква е истинската роля на учителите.

"Наред с лекарите те са на първа линия и обществото за пореден път се убеждава в сериозността на тази професия“, каза той пред Bloomberg TV Bulgaria.

„Макрон е натоварен да решава какво ще бъде по-нататъшното развитие на френската и европейската общност“, заяви гостът, като добави, че във френските медии се забелязва и доза оптимизъм, тъй като са предприети мерки да не се убие бизнесът в страната, например с помощта за малките магазини те могат да преминат към онлайн търговия.

„След първото карантиниране се пристъпи към много сериозен план за развитието на икономиката при налагане на втора карантина“, обясни Веселинов.

Целия разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 3 години
Франция е най-великата страна, тя е дала свободата на света чрез просвещението и великата френска революция.
7
1
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Май се сбъркал статията в които е да сложиш коментара , очевидно е бил подготвен за друго място в сайта но е дошло тука вместо там : )
6
1
 
1
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Примерът е ясен. Както е и в Германия и Испания. Вадят се пари и се плаща. Плаща се обезщетение на засегнатите бизнеси, както и за неудобството, свързано с оставането вкъщи. Със заплахи, че те дебнат от МВР и с ултиматуми се постига обратен ефект.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тоя Баболюб и БанкероЕД Макарон начело не ми ги хвалете
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага се разбира кой е взел диплома/научна степен с рушвет.
3
3
 
2
 
! Отговори
Дали преди 3 години
И тези са наляли парите за короната в касите на техния мутро-бизнес. А обикновените хора - кучета ги яли.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, вчера 47000 заразени. Тоя за галфoни ли ни взама???
1
3
 
12
 
! Отговори
Бавареца преди 3 години
Не бих дал Франция за пример в нито едно отношение.