С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена

Те са успели да избягат
Обновена: 31 окт 2020 15:21 | 31 окт 2020 09:36, Нели Христова
272
С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена
Снимка: БГНЕС

Около 50 младежи от турски произход нападнаха в четвъртък католическата църква „Св. Антоний Падуански“ в австрийската столица, съобщи местният в. „Курир“, цитиран от ТАСС.

По данни на австрийското издание, по време на нападението младежите скандирали „Аллах акбар“ като ритали пейките в църквата и стените на изповедалнята. Действията им са били запечатани на камерите за наблюдение.

Полицията е пристигнала по сигнал на настоятеля, но нападателите успели да избягат, посочва БТА.

Вътрешният министър на Австрия Карл Нехамер осъди инцидента.

По информация на изданието „Кронен цайтунг“ църквата е затворена от съображения за сигурност.

На 29 октомври вътрешният министър нареди на полицията да увеличи патрулите на обществени места на фона на нападенията във Франция.

Християните в Австрия трябва да имат възможност безопасно да изповядват вярата си и властите ще продължат решителната борба с политическия ислям, заяви вчера канцлерът Себастиан Курц в отговор на нападението срещу виенската църква.

Повечето французи се съмняват в способността на властите да ги защитят от нападения на терористи след поредицата от атаки, извършени този месец от радикални ислямисти. Само 26 на сто са спокойни за своята безопасност. Това става ясно от допитване на социологическата агенция „Одокса“.

Доверието към правителството по този въпрос рязко намалява, пише вестник „Фигаро“. По този показател спадът е със 7 на сто  след жестокото убийство на учител от 18-годишен чеченец край Париж. Властите обещават да мобилизират около 4000 военни, които да помагат за  охраната на храмове и гробищни паркове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Виена падна без обсада и бой, разбрахте ли?
193
14
 
11
 
! Отговори
Islam kazanacak преди 3 години
Според проучване, точно Франция ще е първата държава с предимно мюсюлманско население към 2050, после Белгия, после Германия. Така, че това са последните напъни на Макрони и курцове. Ще полаят, полаят, пък ще спрат. Процесът тече със сила и не се вижда кой и как може да го спре. Ще ги изтърпим малко още. Ислямът ни учи да сме търпеливи, понякога.
192
3
 
12
 
! Отговори
Единствено преди 3 години
Господ или алах ще ги накаже, не се бойте. Никой нормален в името на господ не прави лошо. Господ е милостив. Всички, които прават лошо, обикновено ги настига лошо. Турци или тунизийци или чеченци ще бъдат прибрани в ада. Алах ще им покаже истината. Думите и рисунките не убиват. Но това което те правят вече е непростимо и цялото зло ще им се върне.
191
4
 
3
 
! Отговори
Слави преди 3 години
Най- велик.
190
1
 
16
 
! Отговори
Демократична преди 3 години
Европа да направи референдум относно безразборното даване на гражданство. Япония също е демократична, но не дава гражданство на мюсюлмани.
189
2
 
3
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Будалите сме ние пак, обикновенните хора. Политиците пак търсят начин да разделят и противопоставят. Ние ще се избиваме , а те ще правят пачки. Всеки да вярва в каквото иска. Христос е Любов, сигурен съм, че и другите религии търсят същото. Но черните овци търсят друга изява.
188
1
 
17
 
! Отговори
Питали ли сте се преди 3 години
Защо Япония не дава гражданство на мюсюлмани. Сигурно са прости нещо....
187
0
 
9
 
! Отговори
Тежки времена преди 3 години
Чакат християните. Наивно е да се мисли, че можеш да промениш някого. Дивото зове и генът е голяма сила.
186
1
 
5
 
! Отговори
Леле до днес бг преди 3 години
Изтривайки вторият ми УТОЧНЯВАЩ коментар, но оставяйки първия - искате да манипулирате възприятията на хората в много гнЪсна посока. Сигурно е, че *** е (хоуевер ениуей), но е грозно да променяте смисъла на казаното от мен . говорих за свинска кръв, не за човешка. Ненормалници, прощава е, че сте уж журналисти, а някак неграмотни, но такава фрапантна манипулация е отвратителна. Колкото и да искате няма да накарате народа на Васил Левски да се изколим един-друг!
185
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като им е велик Аллах, защо отиват при Христос, християнската Европа, да им и плаща социални помощи и да гинаема на работа?Значи, Аллах ги е напуснал и е достоен за презрение.
184
3
 
8
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Готова съм да купя петстотин прасета (по едно за всяка година от онзи ни период в историята). Искам по една свинска телесна част и кръв във всяка една джамия пред очите ви. Кой е навит?
183
1
 
12
 
! Отговори
не чакайте преди 3 години
на кораби и в морето,океана,храна за акулите
182
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мюслимани бре мани мани.
181
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Граждани на християнска държава трябва да имат възможност безопасно да изповядват християнството.Осъзнавате ли докъде я докарахте?
180
2
 
38
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Медец ми капе по сърцето като чета и гледам как западните ни доброжелатели почват тепърва да ручат горчивите плодове на това дето сяха толкова години! Халал да им е! Нас ни третираха като ***, визи мизи, 1 тон изисквания, нооо кюнците и ислямаджиите ги посрещаха с баници и пилафи, плюшени мечета, жилища без пари, курсове мурсове, джебни кинти...абе да се чувстват комфортно бе батко, да им е рахат дет се вика.Ха сега си ги дундуркайте, гейзери западнали!
179
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като им позволиха да им се качат на главата, сега ще си ги търпят. Айде ходете и им се молете че не е хубаво да правят така, че живеят в западно цивилизовано общество където всеки спазва законите... бла, Бла... абе не разбрахте ли че от Тия прим. ати, от тия тарам. буки, нищо не става. Това са *** заслепени от глупавата им и архаична вяра за които друг начин на живот различен от тяхния не съществува. Лошото е че са мноооого и прииждат като ***
178
7
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
И по някаква случайност подклаждането идва от познатия вестник. Ами задайте си въпроса кому е нужно разразяването на религиозна война. Трябва освен ислямистите да се озаптят и ционистите.
177
0
 
19
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
"Успели да избягат". И това в една от най-развитите, подредени и материално осигурени държави. Явно не са искали да ги изловят.
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сего окквайте, разни бандички да се събират на тумби и да се бият. Ще има присъди, ще има и проблеми, но много омладите ще отана с идеята, че се води война и ще пренесат това, след години, в компнаиите си, в политическите си кариери, в армията ...
175
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лощото е, че утре може да има "12 младежа нападнаха кебаб в центъра на Виена", после "Задържани са 4 представителя на Hells Angeels, за тройно убийстов и изнасилване по религиозни подбудуи" такива ...