Протести в Германия срещу новите ограничения заради коронавируса

Недоволните се събраха по площадите без маски
53
Протести в Германия срещу новите ограничения заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

В редица градове в Германия в събота се проведоха протести срещу ограниченията, наложени за борба с разпространението на коронавируса SARS-CoV-2. В Дрезден няколко хиляди души се отзоваха на призива на инициативата “Querdenken” (нестандартно мислене – бел. ред.), която организира протест. Много от протестиращите бяха без защитни маски, съобщава БГНЕС като цитира „Дойче Веле“.

Подобна акция в Карлсруе привлече около 900 души. Полицията трябваше многократно да напомня на демонстрантите да спазват правилата за дистанциране. По-рано съдът отмени задължителното изискване за носене на маски, обжалвано от организаторите. В Брауншвайг около 750 души дойдоха на митинга, в Дармщат – около 300. В Дюселдорф полицията преброи около 100 протестиращи.

Базираната в Щутгарт инициатива „Querdenken“ твърди, че защитава основните свободи. Според „Берлинер Моргенпост“ той включва главно поддръжници на конспиративни теории, десни екстремисти и отричащи съществуването на новия коронавирус.

В Германия повече от половин милион потвърдени инфекции

Противниците на ограничителни мерки, насочени към борба с COVID-19, многократно демонстрираха в Германия.

Причинителят на тази инфекция вече е идентифициран при повече от 46 милиона жители на планетата, сочат данните на международната група доброволци Worldometer. Най-много инфекции има в САЩ (9,4 милиона), Индия (8,1 милиона) и Бразилия (5,5 милиона). Пандемията отне живота на около 1,2 милиона души. В Германия вирусът SARS-CoV-2 е открит при 518 753 души до 31 октомври, 10 452 пациенти са починали и над 351 000 са се възстановили. Властите разпоредиха въвеждането на плавно блокиране в цялата ФРГ от 2 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
12
 
40
 
! Отговори
123 преди 3 години
Всички трябва да излезнат на протест срещу психопатите управляващи света. Цирка с ковида е заради отровната ваксина
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусите са едни от най-многочислените форми на живот на планетата, никакви мерки от тоя тип не могат да ограничат вируса, туй е фактически невъзможно. Маските са глупост ако вируса работи на генетично ниво Срива в работата на определени вълнови генетични програми довежда до срив в работата на физическите генетични програми ДНК. Жизненият цикъл на организма се нарушава и настъпва смърт. Вирусолозите и генетиците от щаба трябва да работят заедно върху тоз голям проблем, а не да чакат наготово.
19
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе Бау, толкова като милеете за болните що не отказахте 1200 лв. пътеки в полза на заразените, що не си дарихте 1000 лв към заплатите пак на заразените, що първо ме зяпате в ръцете като отида на лекар и после ме питате какво ми има? Никой не отрича вируса! Отричам с главно "О" това, че ви пука за някой друг, осен за собствения ви джоб!!
18
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия само улесняват Китай, който пусна бойния вирус и те балъцитее ходят да протестират без маски... няма такава дебилщинаааа
17
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
идеално, още тъпаааци моля доброволно да се заразят и да освободят планетата от присъствието си
16
9
 
35
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
Започнаха да се събуждат най-накрая. Браво.
15
3
 
35
 
! Отговори
Талмудокабалист преди 3 години
"Защо украсявате статията с данни за брой заразени и жертви?"Така ги учат в НПО централите - елементарни ционистки похватчета за размиване на истината.
14
7
 
34
 
! Отговори
Споко, споко преди 3 години
Още два (2) дни и Тръмп идва. Приготвихте ли раираните пижами, пландемисти и ковид хипохондрици?
13
17
 
4
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 години
Бай Грантьо пак взе да баука. Безполезно разбира се като койот на месечина. Ще лаеш още само два дни, Грантьо. Капиш?
12
1
 
10
 
! Отговори
Тавариш НПО грант преди 3 години
То без това всякакво лечение се плаща, така че си изсмучи друга опорка от пръстите. Може например да започнеш с призив за безплатни пср тестове за всеки желаещ.
11
2
 
21
 
! Отговори
Да баукащ деебил преди 3 години
"Погледни си образованието и професията и пак си помисли дали е уместно да спориш с лекари :D"Имаш нещо против професията ръководител полети, така ли? Непрестижна ли ти се струва или с нисък образователен ценз?
10
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало баукащият лекар, Мангъров какъв е бе, да не би да е арматурист, та спориш с него. Нещастниик
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау: Лекарите не са нищо по- вече от лекари. Което не значи, че пращят от мозък. Образованието ми не е твоя работа. Факт е обаче, че предпочитам да споря с по- умни от теб. Във форума такива дал Господ колкото искаш!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бря ..любимите и бежанци протестират ли )
7
18
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 10Погледни си образованието и професията и пак си помисли дали е уместно да спориш с лекари :D
6
16
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Споко, спокоот къде идва? Той си е там и си беше там по време на кризата. Отрича отрича и накрая се разболя. Спасиха го, защото е президент.
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау: Още по- жалко е да се надценяваш и да подценяваш всички останали.
4
19
 
8
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Да подписват декларация, че не сакат ги лекуват ако се разболеят и ако заразят хора около тях доброволно да им платят лечения, страдания и т.н. и да щъкат ! ! !
3
25
 
12
 
! Отговори
Бау преди 3 години
По целият свят има елементарно мислещи хора. Това да отричаш, че има вирус, защото не ти се вярва, че може да се случи е доста жалко. Това са си мислиш, че са се наговорили стотици хиляди да те ... лъжат е още по-жалко.
2
8
 
34
 
! Отговори
айдееее, преди 3 години
и Германия се събуди. Испания, Италия, Англия, У нас...Скоро Гърция.Стига вече лъжи.Стига вече затвор.Оставете ни да живеем.Вашите интриги и интереси не ни интересуват.Камъни има много, остри ръбати.Като не искате да слушате народа и не ви увират главите, ще вземем да ги целим, както правят в Италия и Испания