Протести в Германия срещу новите ограничения заради коронавируса

Недоволните се събраха по площадите без маски
53
Протести в Германия срещу новите ограничения заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

В редица градове в Германия в събота се проведоха протести срещу ограниченията, наложени за борба с разпространението на коронавируса SARS-CoV-2. В Дрезден няколко хиляди души се отзоваха на призива на инициативата “Querdenken” (нестандартно мислене – бел. ред.), която организира протест. Много от протестиращите бяха без защитни маски, съобщава БГНЕС като цитира „Дойче Веле“.

Подобна акция в Карлсруе привлече около 900 души. Полицията трябваше многократно да напомня на демонстрантите да спазват правилата за дистанциране. По-рано съдът отмени задължителното изискване за носене на маски, обжалвано от организаторите. В Брауншвайг около 750 души дойдоха на митинга, в Дармщат – около 300. В Дюселдорф полицията преброи около 100 протестиращи.

Базираната в Щутгарт инициатива „Querdenken“ твърди, че защитава основните свободи. Според „Берлинер Моргенпост“ той включва главно поддръжници на конспиративни теории, десни екстремисти и отричащи съществуването на новия коронавирус.

В Германия повече от половин милион потвърдени инфекции

Противниците на ограничителни мерки, насочени към борба с COVID-19, многократно демонстрираха в Германия.

Причинителят на тази инфекция вече е идентифициран при повече от 46 милиона жители на планетата, сочат данните на международната група доброволци Worldometer. Най-много инфекции има в САЩ (9,4 милиона), Индия (8,1 милиона) и Бразилия (5,5 милиона). Пандемията отне живота на около 1,2 милиона души. В Германия вирусът SARS-CoV-2 е открит при 518 753 души до 31 октомври, 10 452 пациенти са починали и над 351 000 са се възстановили. Властите разпоредиха въвеждането на плавно блокиране в цялата ФРГ от 2 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеобуждат се яко заспалите шваби.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там ги хапе щъркела конспираторите, но са чувствително по-малко на брой от нашите изтрещялки.Просто е невероятно, как за нищо време хората стават oткaчaлки и започват да вярват в пръдни...
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде са ги събрали толкова много, цели 100 души на центъра?
38
1
 
2
 
! Отговори
Бреей, тц, тц, тц... преди 3 години
В Дюселдорф цели 100 души?Ми те много, аз си мислех, че ще дойдат 20 човека, а то чудо, чудо! Цели 100!Кой ти се е надявал на такава огромна тълпа от цели 100 души...
37
0
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
То пА щото ковидияните от последния ден сте много интелигенгни, налЕ..
36
2
 
6
 
! Отговори
Уърлдкур преди 3 години
За всички използвачи и измамници прикриващи се зад Ковид. Най-вече фейк здравеопазването.
35
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко стадо си има мър-ша.Нашата е Президент.И Мангъров е неговия пророк.
34
6
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Не си давай парите на докторите.Пази ги за погребалния агент.Нали и Нинова си избра за заместник погребален агент.Готви се да ни управлява.Явно какво ни чака с тая уФца.
33
1
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
34,има официална статистика и класиране на нациите в олимпиади и състезания по природни науки. К'во ми пишеш?
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТПишеш глупости. Азиатецът няма високо ай кю,просто така ти говорят,защото азиатецът и точния гражданин за новия световен ред- безропотно послушен,робски трудолюбив, и раболепничи пред богатите и висшестоящите-.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
започва се ...
30
7
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Азиатците от развитите държави имат много по високо IQ от средния европеец. Също така не са религиозно и конспиративно обременени. Разбира се, в Европа има достатъчно умни хора, които трябва да вземат нещата в свои ръце, преди да е станало късно. Това, въпреки демокрацията на простолюдието.
29
9
 
7
 
! Отговори
Китай преди 3 години
Разликата м/у китай и запада е повече културна отколкото генетична. Затова и там успяха да се оправят с вируса - трябва здрава ръка. Тук "свободата" за едни е смърт за други. Това си има име - фашизъм.
28
7
 
2
 
! Отговори
Мерхелиина Анхелиина преди 3 години
Бий раята по главата, бий!
27
4
 
2
 
! Отговори
As its finest преди 3 години
Естествен отбор
26
31
 
31
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Querdenken включва главно поддръжници на конспиративни теории, десни екстремисти и отричащи съществуването на новия коронавирус.Това показва ясно, що за птици са накацали по площада.***, какво да ги правиш.
25
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123С протести не става идва полицията измисля ти едно обвинение и съдията мохомед емир кхан отсъжда глоба.Другият вариянт е да платиш 10000 евра на адвокат и пак да загубиш.Или гражданска война защото на тази сатанинска земя царува по силният а не правдата.
24
5
 
10
 
! Отговори
Кукута колкото искаш преди 3 години
Също и съда. Там където няма наука е хубаво да не съществува като професия. Това е право, социология, политология, антропология и всякакви останали ията. Наука е математиката, физиката, химията, биологията, инженерните и медицински специалности, останалото е разказвателен предмет за нископлатена пап.лач. Скоро ще дойде времето, когато лекар да те лекува ще ти струва всички имоти и пари по банкови сметки.
23
7
 
26
 
! Отговори
1234 преди 3 години
От водите на река Дунав край Силистра изплува труп на мъж.След направената аутопсия,лекарите заключиха,че мъжът е починал от Ковид 19,с придружаващо удавяне...а сега малко официална статистика от МЗ ,а вие си направете правилните изводи за "страшната" пандемия:https://czpz.org/politics/12466-2020-04-06-16-40-03
22
3
 
49
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВО!!!ЗАПОЧВАТ ДА СЕ УСЕЩАТ, ЧЕ ТИЯ ОГРАНИЧЕНИЯ ЩЕ ОСТАНАТ ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ И, ЧЕ САМО ГИ ЗАБЛУЖДАВАТ, ЧЕ Е ВРЕМЕННО!