Курц след атентата: Това е борба между цивилизацията и варварството

В Линц е задържан заподозрян за атентата във Виена, жертви вече са пет
3 ное 2020 16:30, Елка Василева
47
Курц след атентата: Това е борба между цивилизацията и варварството
Снимка: БГНЕС

В Линц е задържан заподозрян за атентата във Виена, съобщи австрийският в. "Кроненцайтунг", цитиран от ТАСС.

По информация на вестника заподозреният е бил хванат неподготвен и не е оказал съпротива.

Телевизия О Ер Еф, цитирана от Ройтерс, съобщи, че мъжът е бил изведен от къща в белезници от тежковъоръжени полицаи. За момента не е установено дали той е свързан с вчерашното нападение в австрийската столица.

Друг нападател беше застрелян вчера от полицията.

Броят на убитите в нападението във Виена се увеличи до петима души, след като 21-годишен мъж почина от раните си. Той беше ранен с четири куршума в гърдите, съобщи в. "Хойте".

Още по темата

Канцлерът Себастиан Курц обеща в телевизионно обръщение "да излови извършителите и стоящите зад тях", предаде Ройтерс.

Другите четири жертви на атентата са мъж и жена от третата възраст, млад минувач и сервитьорка, а някои от 13-те ранени се борят за живота си, заяви той.

"Вчерашното нападение очевидно беше ислямистка терористична проява. Това не е конфликт между християни и мюсюлмани, нито между австрийци и мигранти. Това е борба между мнозината, които вярват в мира и малцината (които са против него). Това е борба между цивилизацията и варварството", каза Курц.

Застреляният от полицията нападател е идентифициран като Куйтим Файзулаи с двойно гражданство в Австрия и Северна Македония, съобщи вътрешният министър Карл Нехамер, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи трябва да се подмени управлението Саудидите.Те радикализираха, по порьчка на братовчеддите си с които сега си ходят на гости.
38
1
 
10
 
! Отговори
Сузи преди 3 години
Малка корекция... Не е бежанец, а живее в Австрия от 10 год. Не е с двойно гражданство, защото Австрия не го допуска, а е с австрийско гражданство с произход Македония, но македонски албанец...
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще вземете адекватни мерки срещу нещото наречено радикален ислям!!!!!!!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2043,далеч ми се види...Още 2035 ,когато поотраснат първите поколения натурализиран ислям на континента ,не знам в Рим ли,във Виена или Берлин ,но която и столица да предпочете,Халифатът ще е готов .Ще свикнем ,както се свиква с маските и всички други паранои.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Чичко Курц да не се пени толкова, че да не осъмне с отрязана зелка утре !
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Помните ли преди да се намеси Русия......."Когато тезиПримати се набъркат някъде.........нещата се влошават.
33
3
 
17
 
! Отговори
нн преди 3 години
Не Курц, грешиш. Ходжите, учили в Саудитска Арабия, те радикализират мюсюлманите. Тях дръж, изгони ги първо ти и след това от цяла Европа, те са тумура и трябва да бъде изрязан.
32
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Помните ли преди да се намеси Русия колко години западната коалиция "громеше" Ислямска Държава и тя единствено ставаше по-силна? Как си обяснявате това? Дали на лицемерния Запад му пука за гражданите му или само си играят игричките? Искаме ли да сме част от това безумие? Лошото е, че не ни и питат
31
3
 
23
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Нападението не е било срещу синагога, това е доказано. Нападението е от ислямистка омраза срещу цивилизована Европа. Канцлер Курц го е казал ясно и има пълно право. Отлична публикация на г-жа Василева, благодаря. Европа с нейното криворазбрано милосърдие си пусна змия в пазвата. А за това, че дими и пуши навсякъде са отговорни американските политици. Те разбутаха цял свят. Войните в близкия Изток, Северна Африка, Афганистан и прочее подкараха милиони беглеци да търсят по-добро бъдеще и се спасят
30
0
 
12
 
! Отговори
abe 24 преди 3 години
"Може би борбата не е между цивилизацията и варварството, а между наивността и варварството."Може би ти си наивността ?????????????????Неолибералите де факто са троцкисти. Нека припомним: Троцки (платен от US либералите )е болшевишки вожд, извършил заедно с Ленин (платен от Германия) колосални и масови престъпления, и зверства в Русия. Либе-ра-стичната престъпна шайка се бори неистово натрапвайки Опорките за стъпкване на традиционния морал, свързан с вяра, народ, семейство, пол....
29
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нападението е било срещу синагога. Какво общо има с християни срещу мюсюлмани?!
28
0
 
19
 
! Отговори
Какво още трябва преди 3 години
да се случи,за да разберат,че мулти-култи моделът не работи???
27
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости клали 500години. Най бързо се справи масовата насилствена колективизация. 32000 убити изчезнали 1944- 1954г. Затова кв. Красно село няма гробища. Прибра БКП инако мислещите в Централния Софииски затвор. И от там изчезнаха
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24,25,26. В България този процес върви от 100 години. И българите са наясно с култи мулти процесите. А артиста Живков кри конц лагерите 1960 и отвори бригадите за безплатен труд.
25
4
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
либералщината до това води 500 години са ни клали западът не си взе поукаи ето го резултата
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би борбата не е между цивилизацията и варварството, а между наивността и варварството. Евроатлантиците са наивни и вярват в абсолютно нереалистични измислени мулти-култи "ценности". Това да си напълниш държавата с хора от тотално чужди култури е същото като това да си хвърлиш парите през прозореца на ало измамници. И едното и другото е неадекватно и наивно, но поради някаква причина едното се счита за правилно поведение и за проявление на човещина.
23
6
 
8
 
! Отговори
11 преди 3 години
На тази плоскост г-н Курц , може да се изтрепе много народ ! Не е ли време да направите малко по-задълбочен анализ на случая ? Иначе в категорията варварин /от Средновековието / може да попадне всеки ,който употребява сила ,по-изостанал е в социално-икиномическо отношение и е носител на някакви атрибути неприсъщи на "цивилизовона " Европа , която разпали Втората световна война ,отнела живота на 75 млн люде .Разбира се , този акт е терористичен , но дасе пазим от прекомерни обобщения !
22
1
 
26
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Те го били вече хванали единия терорист осъдили го на 22 месеца затвор и наскоро го пуснали предсрочно , та какво точно различно от това сега ще направят?
21
5
 
29
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 3 години
Виена нямаше да съществува днес ако не бяха българите да обезкървят туските пълчища. За което ние си платихме с 500 години.
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Курц ме загуби за един миг.... Щял да залови.... А защо не ги изтребите, бре?! Не била война християнство-мюсюлманство?!?!?!?! ТОЧНО ТОВА Е!!!!!! Предател! Поредният предател!