Втора жертва на стрелбата във Виена, нападателите - професионалисти

Властите издирват поне още един от атентаторите
25
Втора жертва на стрелбата във Виена, нападателите - професионалисти
Снимка: БГНЕС

Стрелбата в центъра на Виена е взела втора цивилна жертва. В болница е починала тежко ранена в нападенията жена. Освен нея бе застрелян и минувач, а полицията ликвидира един от нападателите, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

Австрийската полиция е успяла да неутрализира един от участниците в нападението във Виена, а втори нападател е избягал от местопрестъплението, съобщи министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер.

Той определи ситуацията във Виена няколко часа след стрелбата като крайно тежка и затова учениците ще бъдат освободени от занятия днес.

Министърът прикани жителите на града да си останат у дома, ако е възможно, а ако не - да избягват центъра на града.

Директорът на службата за обществена сигурност Франц Руф съобщи, че се затягат граничните проверки и че са обособени пропускателни пунктове за проверка на автомобили във Виена.

Нападателите, които всяха терор в центъра на Виена тази нощ, са били професионално подготвени и добре въоръжени, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц в ефира на телевизия ОРФ.

"Те са добре въоръжени, с автоматично оръжие, професионално подготвени. Това определено е терористичен акт и сега има 15 пострадали", каза Курц и допълни, че няколко нападателите се издирват.

Той изрази надежда, че тази опасна ситуация ще приключи възможно най-бързо и че Виена ще може да се върне към нормалния живот.

Президентът на Австрия Александър ван дер Белен осъди терористичната атака в столицата и написа в Туитър: "Ние ще защитаваме нашата свобода и демокрация заедно и решително с всички необходими средства".

Той изрази съчувствие на близките на жертвите и на ранените и благодари на държавните и правителствените ръководители за тяхната подкрепа за Австрия в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшни профита, ама с тоя КПД, по-добре да сменят професията