Каракачанов: Компромиси за историята със Северна Македония е предателство!

Той подчерта, че не България спира РС Македония по пътя й за ЕС
5 ное 2020 22:21, Петя Славова
47
Каракачанов: Компромиси за историята със Северна Македония е предателство!
Снимка: БГНЕС

Никога досега не съм виждал толкова обединени българите както по темата за СР Македония. 84% от българския народ е за това България да не допуска кражбата на историята и унижаване на достойнството. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата

Според него компромисът с историята на българския народ е национално предателство. Този, който го приеме, неговата снимка трябва да бъде поставена до тази на Георги Димитров, който налагаше макодонизма с насилие в Пиринска Македония, каза той.

София по никакъв няма да допусне компромис с РС Македония. "Ние нямаме право да допуснем в ЕС една държава с нова идентичност на антибългарска основа", каза Каракачанов по БНТ.

Той подчерта, че не България спира РС Македония по пътя й за ЕС, а Македония сама се спъва с нежеланието си да развива нормални отношения.

"Скопие не направи нищо, за да спре фалшификациите на историята и езика на омразата. Ние не сме представители на турско-татарско племе, както пишат в македонските учебниците им по история. Ние не сме окупатори, фашисти и убийци. Не можем да подкрепим една държава, която на базата на кражбата на българската история, създава нова идентичност с омраза към българския народ", повтори още веднъж Каракачанов.

Според него анахронизмите от времето на Югославия и Тито трябва да бъдат премахнати. Такъв е случаят с един от националните празници, който честват край Вардара на 11 октомври. Става дума за „въстанието срещу българските окупатори", което всъщност представлява убийството на двама полицаи в Прилеп от шепа комунисти. Самите полицаи са родом от Македония – единият е от прилепско, а другият от битолско. "Искаш българската подкрепа за ЕС, а продължаваш да празнуваш този ден", заяви Каракачанов, който определи това като двуличие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Най-добре ги оставете да се борят за паспорти още няколко години и неусетно всички ще станат *** :)
38
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Виктор: Хайде да ми обясниш логически как няма българско малцинство в Македония а има в Албания ? Няма как да го обясниш. Ще ти го обясниме :) Окъпвам македонеца и става бугарин :)Това е...... До 1945-та обща история българи са всичките и езика им е диалект както си имаме още 10 диалекта поне.... И след 1945-та ако искат да се имат и за марсианци :)
37
3
 
3
 
! Отговори
аланколоуу преди 3 години
никои не ти казва да се съгласяваме с безумните им твърденияпусни ги в ЕС да спреш русия на балканитепосле ше се разберем кой прав кой крив има и други механизмисъдилища какво ли недаже ще е по-ефективно като са в ЕС вече има фондове пари едно другосеги ги спир и ги остави на путтятя и гледай балканите как стават погребтъпак
36
2
 
6
 
! Отговори
Струмски преди 3 години
Международен трибунал за престъпленията на македонизма срещу българския народ в Македония от 1913 г. досега! "Македонската" идентичност е налагана с цената на кървави престъпления срещу българския народ. Цяла Вардарска Македония е осеяна с масови гробове на българи, избити (при това много от тях садистично) заради отказа им да стават сърби или "македонци".
35
2
 
3
 
! Отговори
велик народ преди 3 години
Българите са велик народ Само на Балканите са създали две държави!
34
1
 
3
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 3 години
Няма спор, че лъжци и пишещи глупости като теб не ще изстрият Историята. Стара Велика България на Кубрат е от 7 век със градове. Тогава татари и турци са били в колиби и не са били племе даже! Прабългарите са били съюзници на Персия още преди Александър Велики да ги срещне в Азия 323г пр.Христа и са имали държава Бактрия. Не ни обиждай нещастн+ико, БЪЛГАРИТЕ СМЕ ВЕЛИКА НАЦИЯ.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма спор че сте турко татарско племе колкото и да не ви харесва.по време на 2 Св война с помощта на германците който говорил славянски диалект бяхте що бройли за българин с крайния цел да присаидините Вардарска и да откраднете земите на гръцката Македония на сила с помощта на нацистите разбира се.това е историята без много подробности
32
0
 
4
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
Хубаво е да се знае истинската история.Просвещение му е майката. Има колкото искаш независими източници.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На македоноидния гюбреядец Бунгар му бе наложено вето. Повече няма да пише тъпизми в сайта.
30
12
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Не само македонците,но и доста българи не признават българската история. Ако нашата история е написана на базата на истинските исторически факти,ще видим,че всичко това което казват македонците е самата истина.Изопачаване на исторически събития и асимилация на хората не доведе до ченгенджийските мераци на тайните служби в България.Национален идеал...крием се зад гръмки фрази и съчиняваме манипулативна история.Истината ще победи,а не глупостите на Каракачановци...
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачане, ти кажи за комисионните за корабите и самолетите
28
6
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Абсолютно си прав.Гаранция че ГРОБ ще подпишат и ще продадат държавата и народа.
27
2
 
19
 
! Отговори
Ивановски преди 3 години
Вето
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се съмнявам ,че "заинатването" със Скопие е дело на нашите политици!Истината е ,че поне половината еврочленки не искат мЪкедонците в ЕС и са против разширяването на ЕС.Как пък точно сега се сетихме ,че Смопие се гаврят с Нас,та те това го правят от 30г.На някой еврочленки много удобно им беше ветото на Гърция.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма македония, без България.
24
3
 
23
 
! Отговори
ББ преди 3 години
първи ги признахме за независима държава...и танкове им дарявахме...вижте учебниците им...тв. предаванията им...ние сме някакви върховни убийци...вампири сме бе...никакъв компромис...или политиците ни са национални предатели...бедна им фантазия ако и този път ни предадат
23
2
 
20
 
! Отговори
ББ преди 3 години
тези са толкова облъчени от руско-сръбските служби,че два века справедлива история няма да им върне отношението към България,никакви компромиси,предателството не е благородна постъпка...не ги признавам за мой братя и приятели...българомразци са ги превърнали сърбите...спестете на децата ни подобни членове на ЕС със всички средства и сили...не ги подценявайте...евала на гърците
22
21
 
5
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
За пореден път се убеждавам че спорите, ама нямате изобщо представа за какво :). Даже не сте ни прочели за какво се спори. Ето малко данни, за да ви стане по-лесно. Спори се за периода между първа и втора световна война. Че по това време сме имали еднаква история, което е абсурд, само по себе си. Ама кой ще чете :)
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шут в *** на македонските сепаратисти и предатели, извикайте Заев под някаква причина и го арестувайте. Сороспиите ни крадат историята. Хората са казали бий за да те уважават.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Викторчо, айде У лево!От предатели акъл нещем!Това е нашата икстория, това е нашият национален герой Гоце Делчев.НЕ ни интересува какви сте си ги дробили със сърбите и как сте им давали ду-***.Отдавна копате дъното по отношение на България и си мислите че така ще е вечно.ДА АМА НЕ!