Невероятна идея: Може ли Тръмп да стане премиер на Словения?

Предложението е на словенски икономист, който е бил държавен секретар в един от предишните кабинети
8 ное 2020 10:46, Елка Василева
138
Невероятна идея: Може ли Тръмп да стане премиер на Словения?
Снимка: архив, БГНЕС

Дали, ако изгуби изборите, Доналд Тръмп би могъл да получи политическо убежище в Словения, а после и почетно гражданство и премиерския пост – това е предложение на словенски икономист отпреди няколко дни.

Странната идея за това как „словенският зет“ може да помогне на Словения да увеличи чуждите си инвестиции и да неутрализира ефекта от коронакризата беше представена от Бернард Бършчич – икономист, който беше държавен секретар в едно от предишните правителства на настоящия премиер Янез Янша. По-късно обаче той се раздели с Янша и основа неголямата партия Отечествена лига /ДОМ/, която досега не е постигнала успех на нито едни избори досега, пише „Ютарни лист“.

„В партията ДОМ смятаме, че настоящата икономическа ситуация, кризата на европейската идея, неразрешимия проблем с мигрантската криза доведоха до това, че трябва да се действа, а на най-отговорните места в държавата да бъдат поставени най-компетентите хора“, казва Бършчич.

Още по темата

От името на партията си той отправи необичайното предложение, ако настоящият президент на САЩ претърпи изборно поражение, да му бъде предложено политическо убежище в родината на неговата съпруга Мелания.

Става дума най-вероятно за иронична реакция на неотдавнашния туит на словенския премиер Янез Янша в подкрепа на Тръмп, в който Янша го обяви за победител на изборите, макар че резултатите в някои щати все още се брояха, пише седмичникът „Репортер“.

От партията ДОМ посочват, че след като Тръмп експресно получи почетно словенско гражданство, той може да бъде обявен от парламента за следващия премиер след Янша. Така Тръмп може да прехвърли свое имущество в Словения и така да привлече още повече чужди инвестиции в страната.

„Тъй като партията ДОМ желае благосъстояние за Словения и всички словенци, предлагаме на правителството да заяви позиция по нашето предложение и веднага да поеме господин Тръмп под своя защита“, казват от Отечествена лига.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Ще е.е мамата на хубавата държава! А Бернард Бършчич да заповяда в Курило и да си поговори с д-р Гълъбова.
116
2
 
2
 
! Отговори
Ал Йо преди 3 години
Щом чуждият гражданин Симеон Борисов СаксКобурГота стана на България, защо не и Тръмп да не стане на Словения????
115
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По идиотско заглавие....
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз сън съгласен да го вземем в България и да го направим цар
113
16
 
3
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Тръмп е легитилмо избрания презиент на САЩ за втори мандат. Когато се преброят легитимните гласове, това ще стане ясно. демоНкраДите ще плачат.
112
6
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Тази идея ми се върти в празната картуна още от деня на вота, когато видях, че води *** ота!
111
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Всички Почитатели на Тръмп в БългарияАко искате Да Направим България Велика Отново - поканете Тръмп да дойде в БГ и да стане президент. И без това след 20 Януари 2021 той ще е свободен и безработен пенсионер.А след 4 години ако все още сте в България ще си говорим отново.
110
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им е честито на словенците.Тръмп ще построи голф в Словения и те ще платят за това.После като разберат какъв пишман бизнесмен и президент е ще му бият бързо шута отзад.Всичко това е само ироничен коментар.
109
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка как си бре?:)))))Празнуваш ли?
108
6
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
аз бих бил по-доволен Тръмпича да вземе българско гражданство и да изчегърта най-после впилия се в снагата на България банкянскималоумник-психар.
107
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На словенците няма да им се хареса, ще го сполети съдбата на Чаушеску.
106
4
 
6
 
! Отговори
муспи преди 3 години
По данни на същия вестник - този де, има предложение Бойко Б. да стане президент на САЩ, за да спре сменяемоста на всеки 8, че и на 4 години. Ще си вземе за Държавен секретар и съшевременно преводач Стоичков, и едно ЦСКА ще си закара там.
105
3
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Да стане кмет на Перник какво толкова?!
104
4
 
5
 
! Отговори
alo преди 3 години
само дето в словения няма най-голямата печатница на пари в света да покрива глупостите на бизнесмени способни да фалират казино ДВА пъти
103
7
 
6
 
! Отговори
За Тръмп преди 3 години
Поздравления за достойното поведение на премиера на Словения, Мексико и др. Що за нахалство да се обявиш за спечелил, след като си обвинен в колосална фалшификация. А да си *** и да бързаш да поздравяваш преди окончателно решение на съда означава, че в Америка съдебната система е едно нищо. Срамувам се от Нашият, който бързо забрави кой пръв го прие като равен. Борисов, че си фурнаджийска лопата го знаем, но не си и помисляй да обещаващ компромиси с маке-донците, че тогава отровното ще е съ!
102
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може, а още по-добра идея да стане кмет на Москва!ХА ХА ХА ХА
101
4
 
26
 
! Отговори
Край преди 3 години
Ние вече го пробвахме номера с КобургготскиИнвестициите не дойдохаНаложи се да му даваме.
100
6
 
18
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
А не така Тръмп е Македонец!
99
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Словенците искат Тръмп, а нашите *** искат Путин. Приоритети!
98
9
 
9
 
! Отговори
хайде! преди 3 години
Словенците са практични хора и като цяло - умна нация! Ако им провърви да се осъществи такава идея, ще бъдем свидетели на Slovenia - first! Lol!