Помпео: Китайската компартия е "марксистко-ленинско чудовище"

САЩ не е приключил с действията си срещу Китай, заяви той
11 ное 2020 20:36, Анисия Иванова
104
Помпео: Китайската компартия е "марксистко-ленинско чудовище"
Снимка: БГНЕС

Държаният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Вашингтон “все още не е приключил” по отношение на действията си спрямо Китай на фона на оставащите само два месеца на администрацията на президента Доналд Тръмп.

Помпео определи Китайската комунистическа партия като “марксистко-ленинско чудовище”, чиято роля е “авторитарна, група и противоположна на човешката свобода”.

В отделен брифинг Помпео обяви, че заместник-държавният секретар Кийт Крах ще води диалога от страна на САЩ с Тайван по отношение на икономиката на 20 ноември. Крач направи високопоставено посещение на острова през септември.

Заместник-икономическият министър на Тайван ще води делегацията във Вашингтон, посочи от своя страна външното министерство в Тайпей в изявление на сайта си. Други тайвански представители ще се присъединят към срещата чрез видеоконферентна връзка, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Помпео направи коментарите си ден, след като САЩ наложиха санкции върху още четирима официални представители, обвинени за незачитане на автономността на Хонконг - сигнал, че администрацията на Тръмп е готова да продължи борбата си с Китай, въпреки че кандидатът на демократите Джо Байдън спечели президентските избори през миналата седмица.

В рамките на изказването си Помпео прогнозира, че Китай евентуално ще се откаже от еднопартийното управление.

“Хората на Китай, точно както хората от Съветския съюз, в крайна сметка ще определят хода на историята на тази страна”, заяви той.

“Общият враг”

Атаките на държавния секретар срещу Китайската комунистическа партия и нейните лидери го превърнаха в любима мишена на Пекин. Китайското външно министерство определи Помпео като „невеж“, докато държавните медии го нарекоха „зъл“ и „общ враг на човечеството“.

По време на изказването си Помпео не спомена резултата от президентските избори в САЩ и нежеланието на Тръмп да признае победата си. Той посочи, че американската демокрация е "сияещ град на върха", като заяви, че

Помпео не спомена резултата от изборите или отказа на президента Доналд Тръмп да отстъпи.


104
Още от ЕС
Министър обеща безплатна ваксина на испанците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Козела преди 1 седмица
Умишлено кумунета пуснаха вируса снадежда так да свалят президента Ци от власт
96
0
 
2
 
! Отговори
Ами... преди 1 седмица
Помпео нищо те споменава за така наречената Северна Македония!! ТЯ е марксистко-ленинска комунистическа сърбо-руска пропагандна схема.Българите искаме да се спре с това и да не се вкарват в ЕС тези огромни проблеми .Сръбскж-руската комунистическа пропаганда там е адски силна и продължава и никога не е спирала.Да се отърват от тези ппоблеми и тогава да мислят за ЕС.Америка трябваше да ги знае тези неща и да подкрепят България в интерес на истината и просперитета.
95
0
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 1 седмица
помпейо, само стой настрана от това "чудовище" да не те хапне за закуска хахахаха
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Република Северна Македония е марксистко-ленинско чудовище!
93
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 2 седмици
Какво е спечелил Байдън,като тепърва ще се преброяват вотовете в комунисто-демократските бардаци,като Филаделфия,Атланта и Милуоки?!
Плюс това още се броят вотовете в Аризона!
Либералните джендъря пак ще пищят!
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пампаецът да ходи да се прескача.
91
4
 
1
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 2 седмици
Байдън НЕ спечелил изборите! Резултатите не са обявени официално! ...............


Ето един типиченТролски израз......половин истина /резултатите не са обявени официално/ ......останалото ЛЪЖА.........Biden ги СПЕЧЕЛИ.....
90
4
 
3
 
! Отговори
Спортна злоба преди 2 седмици
Помпео се цепи от злоба че китайската компартия устиска коронавируса както комунисти могат а те се дънаят както само републиканци-демократи могат!
89
6
 
5
 
! Отговори
Еййй.. преди 2 седмици
Най-после един да го каже на глас !
88
5
 
7
 
! Отговори
Мамун преди 2 седмици
Помпейо ,откри Америка общо взето.
87
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С кеф ще душа с голи ръце трaверс американчета треперещи от сянката си и не ми дреме че някакъв дебелак в командването им ще ми каже че съм марксист ленинст китаец или каквото там е спуснато.
86
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Единственият голям политик и патриот който се противопостави на плановете на глобалистите и
Китай като средство за постигането на Новият Световен Ред е
Доналд Тръмп, за това от първият ден на президентството си беше охулван, обиждан, злепоставян
с мръсни номера и фалшиви новини бълващи без спиране от левите либерални медии щедро финансирани от Китай.
За това и сега левите демократи в лицето на БАйдън направиха чудовищни фалшификации зад които стои Deep State -глобалистите сатанисти
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Байдън НЕ спечелил изборите! Резултатите не са обявени официално! Спрете да пишете лъжи!
84
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Китай си е чист фашизъм под протекцията на Западния свят, ерго САЩ. Скоро ще лъснат много мръсни тайни.
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Китай е новият СССР, новият проект на болшевикити-глобалисти/либерали след като проекта им СССР претърпя пълно поражение и разпад. Сега глобалистите болшевики се постараха целият
цивилизован свят да им подарява най-новите си открития и технологии във всички области и да
си изнесат производствата в Китай, така че да са зависими.Китай ще е режимът който ще въведе новият световен ред-тотална диктатура и властване на шепаолигарси, след като постигне икономическа доминация което ще доведе до воен
82
7
 
8
 
! Отговори
:) преди 2 седмици
Китайците платиха да го уволнят този и го е яд. Нищо, ще му мине.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ЕЛИ ***, това е защото при социализма, бил той интернационален или национален са възможни бързи печелби. Това е, защото има религиозна идеология за вярващите. Затова едни момчето мушмуроци веднага наливат пари там, когато това се появи. Нито СССР, нито Райха, нито Китай, не се създадоха сами.
80
2
 
8
 
! Отговори
Природен закон преди 2 седмици
Всяко чудовище си има равно по сила и обратно по идеология противо-чудовище....
79
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Здравейте африканци! Ваш премиер-мамун най-лакомо чудовище на свят? Китайци ориз, а ваш премиер-мамун месояд, сигурно човекоядец. Замисляли ли защо в джунгла няма никакви хора? Защото изядени всичките.
78
5
 
15
 
! Отговори
Шизофритюрник преди 2 седмици
до 50
"Китай не са започвали войни и не са избивали милиони цивилно население" .. Сатира? Нещо да кажеш за споровете им със седемнадесет държави за територия? За изкуствено създадените острови и как имат проблеми със всичките си съседи?

Тука някакви финансови Морфеовци говорят как Китай нямали дългове, били независими и как вече нямало бедни в Китай. Това да не е нов филм на Марвъл? Не само, че имат огромна бедност и повечето карат на ориз там, а имат и огромни дългове и са зависими от други.