Помпео: Китайската компартия е "марксистко-ленинско чудовище"

САЩ не е приключил с действията си срещу Китай, заяви той
11 ное 2020 20:36, Анисия Иванова
104
Помпео: Китайската компартия е "марксистко-ленинско чудовище"
Снимка: БГНЕС

Държаният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Вашингтон “все още не е приключил” по отношение на действията си спрямо Китай на фона на оставащите само два месеца на администрацията на президента Доналд Тръмп.

Помпео определи Китайската комунистическа партия като “марксистко-ленинско чудовище”, чиято роля е “авторитарна, група и противоположна на човешката свобода”.

В отделен брифинг Помпео обяви, че заместник-държавният секретар Кийт Крах ще води диалога от страна на САЩ с Тайван по отношение на икономиката на 20 ноември. Крач направи високопоставено посещение на острова през септември.

Заместник-икономическият министър на Тайван ще води делегацията във Вашингтон, посочи от своя страна външното министерство в Тайпей в изявление на сайта си. Други тайвански представители ще се присъединят към срещата чрез видеоконферентна връзка, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Помпео направи коментарите си ден, след като САЩ наложиха санкции върху още четирима официални представители, обвинени за незачитане на автономността на Хонконг - сигнал, че администрацията на Тръмп е готова да продължи борбата си с Китай, въпреки че кандидатът на демократите Джо Байдън спечели президентските избори през миналата седмица.

В рамките на изказването си Помпео прогнозира, че Китай евентуално ще се откаже от еднопартийното управление.

“Хората на Китай, точно както хората от Съветския съюз, в крайна сметка ще определят хода на историята на тази страна”, заяви той.

“Общият враг”

Атаките на държавния секретар срещу Китайската комунистическа партия и нейните лидери го превърнаха в любима мишена на Пекин. Китайското външно министерство определи Помпео като „невеж“, докато държавните медии го нарекоха „зъл“ и „общ враг на човечеството“.

По време на изказването си Помпео не спомена резултата от президентските избори в САЩ и нежеланието на Тръмп да признае победата си. Той посочи, че американската демокрация е "сияещ град на върха", като заяви, че

Помпео не спомена резултата от изборите или отказа на президента Доналд Тръмп да отстъпи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Индия няма марксистко-ленински чудовища. Много хубава държава. Има най-чистата пазарна икономика и най-голямата свобода. Индия е най-чистата либертарианска държава. Тя трябва да се дава за пример от нашите каролевци и други либертарианци. В САЩ и Западна Европа вече са станали по-социалисти и комунисти от Ленин и Маркс. Но само за собственото им население, за сметка на колониите и васалите им по света.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бля-бля. Кимериката да не я създадох аз!
41
7
 
6
 
! Отговори
Злостър преди 3 години
Сащко е големото Зло,Кита е маленкий зло
40
7
 
6
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ПОМПЕО ИЛИ Е ДЕМАГОГ ИЛИ Е ТЪПАККАКЪВ КОМУНИЗЪМ С ХИЛЯДИ МИЛИОНЕРИ И СТОТИЦИ МИЛИАРДЕРИТОВА Е ФАШИЗЪМ-ЕДНА ПАРТИЯ НА ВЛАСТ ПЛЮС ЧАСТНИ БАНКИ И ЗАВОДИ -ТОВА Е ЧИСТ КРИСТАЛЕН ФАШИЗЪММРАЗЯ ФАШИЗМА,НО СЕ УЧУДВАМ И НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ ЗА СЕБЕ СИ --ЗАЩО ПРИ ФАШИЗМА ДЪРЖАВИТЕ ИЗЛИТАТ ИКОНОМИЧЕСКИ-ЧУДЕСА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
39
4
 
6
 
! Отговори
Хитлер Петар преди 3 години
Помпейко яко се е надул от ГМО-продукти
38
8
 
8
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Кой, каквото и да говори - и по времето на ссср и сив и сега, всеки търси долара. Китайците без сащ като пазар са умрели от глад. Те и сега са си гладни
37
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е успешна, развиваща се икономика, докато Западът е неуспешна и влошаваща се. Китайската народна република се базира на индустриалния капитализъм. Западът се базира на търговско-банков капитализъм.
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре живеят народите в Африка. Помпейо няма забележки към тях, няма марксистко-ленински чудовища там.
35
8
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Китайците бачкат за 5 долара на месец. Това БГ комунистите го определят като успех?!? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ама тук искат 3000 евро?!? :))))))))))))))))
34
4
 
6
 
! Отговори
По сигнал преди 3 години
До Анонимен Руският цар е един от основателите на Федералния резерв с огромни средства. Утрепаха го болшевиките по сигнал на семитите от ФЕД та да му присвоят златните милиарди.
33
7
 
7
 
! Отговори
Глобалистът преди 3 години
Гусин Помпео се е объркАл. Китайската компартия е новият следващ глобалист. Както Британия навремето,после както САЩ,така от днес нататък Китай ще е адептът на отворения световен,глобален пазар. След 10 години китайски самолетоносачи и подводници дислоцирани пред ЛАндън,Зелената епълка и Сан ФравцискОу.....,доброзорно ще принудят отворковците да си отворят пазарите за китайските стоки. Навремета англосаксите така доброзорно отваряха Япония и Китай.
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж се борят с комунизма, комунизмът падна в Съветския съюз, те продължиха да се борят вече с Руската федерация, както се бореха до 1917 година с Руската империя.Руският цар беше лош за Запада, после Ленин, Сталин, Хрушчов, сега Путин.Няма угодия на Запада и пропагандата му.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората на Китай, точно както хората от Съветския съюз,----Един предател с петно на челото е достатъчен. Но китайците не са мужици. Имат 5 хилядна традиция.
30
3
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
САЩ и Китай са във взаимноизгодна симбиоза .Едните заливат пазара на другите с евтини стоки ,но другите им плащат с хартия ,а не с реален труд ;) И докато е такова положението другите са излишни. Но трябва да признаем че това са двете държави с най адекватна външна политика. Останалите са куци коне ;)
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не се бориха с фашизма в Испания и Португалия до 1975 година?Франко и Салазар, приятелите на Хитлер и Мусолини, си умряха от старост.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"чиято роля е авторитарна, група и противоположна на човешката свобода.Тоя не знае английски. Освен че не е наясно с марксизма.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хонкон и Тайпе са откъснати насила от Китай от англосаксонските империалисти както Северна и Южна Македония от България.
26
10
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Помпео наистина е невеж! Китайската Комунистическа Партия не емарксистко-ленинска, а Сталинистка!
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя скоро ще го помпат отзад
24
5
 
6
 
! Отговори
А ве преди 3 години
вий сте убийци на хора и поробители.Не се показвай.