Помпео: Китайската компартия е "марксистко-ленинско чудовище"

САЩ не е приключил с действията си срещу Китай, заяви той
11 ное 2020 20:36, Анисия Иванова
104
Помпео: Китайската компартия е "марксистко-ленинско чудовище"
Снимка: БГНЕС

Държаният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Вашингтон “все още не е приключил” по отношение на действията си спрямо Китай на фона на оставащите само два месеца на администрацията на президента Доналд Тръмп.

Помпео определи Китайската комунистическа партия като “марксистко-ленинско чудовище”, чиято роля е “авторитарна, група и противоположна на човешката свобода”.

В отделен брифинг Помпео обяви, че заместник-държавният секретар Кийт Крах ще води диалога от страна на САЩ с Тайван по отношение на икономиката на 20 ноември. Крач направи високопоставено посещение на острова през септември.

Заместник-икономическият министър на Тайван ще води делегацията във Вашингтон, посочи от своя страна външното министерство в Тайпей в изявление на сайта си. Други тайвански представители ще се присъединят към срещата чрез видеоконферентна връзка, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Помпео направи коментарите си ден, след като САЩ наложиха санкции върху още четирима официални представители, обвинени за незачитане на автономността на Хонконг - сигнал, че администрацията на Тръмп е готова да продължи борбата си с Китай, въпреки че кандидатът на демократите Джо Байдън спечели президентските избори през миналата седмица.

В рамките на изказването си Помпео прогнозира, че Китай евентуално ще се откаже от еднопартийното управление.

“Хората на Китай, точно както хората от Съветския съюз, в крайна сметка ще определят хода на историята на тази страна”, заяви той.

“Общият враг”

Атаките на държавния секретар срещу Китайската комунистическа партия и нейните лидери го превърнаха в любима мишена на Пекин. Китайското външно министерство определи Помпео като „невеж“, докато държавните медии го нарекоха „зъл“ и „общ враг на човечеството“.

По време на изказването си Помпео не спомена резултата от президентските избори в САЩ и нежеланието на Тръмп да признае победата си. Той посочи, че американската демокрация е "сияещ град на върха", като заяви, че

Помпео не спомена резултата от изборите или отказа на президента Доналд Тръмп да отстъпи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕДНАКВА СЪДБАТе нямат какво да ядат американците, той за атака на NASA сънува.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американските ценни книжа бавно излизат от обръщение.
21
6
 
4
 
! Отговори
ЕДНАКВА СЪДБА преди 3 години
Китай, Русия и Иран ще имат еднаква съдба- след атаката на NASA заедно ще изчезнат от картата на света...
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големия износ на САЩ се състои от долари и дълг.
19
5
 
7
 
! Отговори
Аятола на Иран преди 3 години
Този пъпеш говори истини само за Китай общо взето. Китайските медий също са прави като го наричат враг на човечеството. САЩ отдавна са държава, която гледа интереса на една шепа богопомазани. Тези хора използват страната и нейните ресурси за плячкосване на света и унищожаване на всеки, който бяга от омагьосания банкерски световен ред. Китай са на нож с всички съседи. Водят се приятели на Русия само за да са в опозиция на САЩ. В бъдеще не виждам приятелски отношения между Русия и Китай.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
америка се управлява от няколко фамилии повече от век а президентите са куклите на кукления театър- голяма демокрация
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Тогава Китай ще спре да изнася за САЩ и ще започне да косумира плодовете на трудът си.
16
6
 
2
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
А бе тия са въртят като лисица около кокошарник ,ама нещо не стават работите къкто те искат.Ей на не стана работата с ковита в ухан ,тамън да истребят някоя и друга хиляда китайци ,ама онез жълтури ги угадиха и хоп пратиха им си го отвъд океана! Сига са налага да мислят друга фатка янките.Да видим ква ша е!
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в краваристан има демокрация вече почти повече от векс конституция писана от робовладелци- през 60-те в автобусите има секции за чернокожи- прочетете и си отворете очитетака и убиха лутър кинг който се бореше за равноправие 20 години след втара световна банкерите въртят разни гащници за президенти от които нищо не зависи та народа да си мисли че те управляват- може ли нормален човек да допусне че клинтън ,обама , рейгън, наистина управляват- така е с американската демокрация
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай не знаят що е то бедност, а в Америка има 50 милиона на food stamps.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лагери за евреи е имало по време на войната и в англия както и за японци в щатите- ама това няма да ви го напишат в читанкитеи за руснаци през първа световна в австроунгария защото са били православни
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението е изпуснато чайниците вече имат значително предимство та те вече тестват 6G.
11
5
 
11
 
! Отговори
Ал Насер преди 3 години
Когато Китай пръдне познайте какво прави САЩ.
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в судитска арабия цъфти демокрациятакитай стана лош защото ги изпревари почти във всички областии стига сте лъгали хората - свободен пазар и демокрация няма песнички за наивници готови за стригане така ще е - китай няма спиране - нищо че принуждават всичкисъюзници да не купуват кетайски върхови технологии - или да купуват ядрено горива дето едва не направи нов чернобил в украина- росия е недосегаема и винаги ще подкрепи китайвижте какво стана с офисите на отворено общество в армения
9
4
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Май не правиш разлика между Курортно селище и реален Лагер на Смъртта като при Адолф Хитлер но през 21-ви век!
8
12
 
12
 
! Отговори
МРАЗИМ РУСИЯ преди 3 години
КОМУНИСТИТЕ СА УБИЙЦИ, ПРЕСТЪПНИЦИ И КОНСПИРАТОРИ!ПОМПЕО Е АДСКИ ПРАВ!СВЕТА ТРЯБВА ДА СЕ ОЧИСТИ ОТ ЧЕРВЕНАТА ПЛЕСЕН!
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай, ако им наложи санкции САЩ ще фалира, а рафтовете в Уолмарт празни.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сок Камчия няма една стотинка задължения към републиканския и местния бюджет.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ако прочетеДа попита колегите си от ГЕРБ руският лагер край Камчия дали си плати дължимите милиони данъци към община Аврен (и България)!
4
10
 
9
 
! Отговори
Ако прочете преди 3 години
Помпео щеше да потъне от срам ако знаеше.че Демократите от Bulgaria ГЕРБ изтезават хора в лагер на смъртта в град Pernik!Ако не вярва да попита колегите си от CIA те знаят за лагера!