Словакия облекчава мерките, масово тества за COVID-19

САЩ очакват ваксина за всички на първа линия до седмици
14 ное 2020 16:13, Анисия Иванова
12
Словакия облекчава мерките, масово тества за COVID-19
Снимка: Bulgaria ON AIR

Словакия облекчава мерките след като масовото тестване на населението е дало резултати и е ясно, че процентът на заразените е намалял наполовина.

От понеделник се отварят театрите, кината, църквите, но на половината от капацитета им. Ще започнат работа и фитнес залите и басейните за ограничен брой посетители, съобщи Bulgaria ON AIR.

Хокейното и футболното първенство също ще бъдат подновени, но без публика. Словакия е сред първите облекчили ограниченията от началото на втората вълна в Европа.

Властите предприеха масово тестване на населението, което определиха като успешно. А в първото си официално изказване след изборите президентът Доналд Тръмп заяви, че до седмици ще има ваксина за хората на първа линия.

До април ваксината ще достигне до милиони. Европейският парламент прие резолюция за преглед на състоянието на европейските демократични ценности в контекста на националните мерки за справяне с пандемията.

В нея се посочва, че извънредните мерки представляват риск от злоупотреба с власт и подчертава, че те трябва да бъдат пропорционални и временни и да не засягат демокрацията, принципите на правовата държава и основните права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
0
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
туй словаците мноооо прости ве. *** да додат да нъ питат нас българите вье ! Да им кажим ний на тия западняци ЧЕ ВИРУС НЯМА. НЯМА И ДА ИМА. Всичко е огромна измама и заговор: на илюминатите, рептилите, евреите, марсианците и най -вече на оня гад БИЛЧИТТО ГЕЙТС. Дет' иска да ми чипира г*за на мени. Алоооуууу.... аз съм мъж бе ! Алоооууу нема стане. щП.П, и да знайти ний българете знайм чи зимята е плоска ! Ни мойж нъ излъга ! Аре бе !
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупоси.Тествали масово ама друг път.Дори от начачалото на пандемията нямат и 1 милион теста.
9
4
 
5
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
Словакия със средно 2500 нови случайа дневно през последната седмица и население около 5 млн. Голямо справяне, голямо чудо...
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ааа безплатни тестове, как така, къдв е печалбатА. Ние тук Бг ли сме или белия свят.еми който е стягал мерки сега може да разхлаби, като се е появил ефект
7
1
 
0
 
! Отговори
V преди 3 години
Гледам реклама на ,,бизниис среща ,, ха ха ха .На тия Путин им вика ,,ЧАСТНИЦИТЕ ,, ХА ХА ХА А ТУКА БИЛИ ,,БИЗНЕС,, И кво прави тоя ,,бизниис,, ? Лети части за мотокари .при положение че не трябва да има такива машини а много по евтини трайни и леки и не харчещи суровини които ние нямаме .Скрийте са с вашия ,,бизнес,,
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът е специално пригоден да поизмори по-калпавите и по-шантавите.До скоро :)
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че някои облекчават мерките и масово тестват за COVID-19, а други очакват ваксина за всички на първа линия до седмици, заслуга на ГЕРБавите ли е? Да се радваме ли, че сме по-зле и от занзибарците?
4
4
 
1
 
! Отговори
Маамут преди 3 години
С тава Боку изби чирвенити бабички кату прати Мангърчету да им вика дека нема вирусе, ама ниъ знаеме и си тургаме на Мамудиету гаштите пред носо - нам никфи вирисе не моат да минът!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема ваксини - шъ ви чипирът!И шъ работите бес паре!И къту ви бръкът у носо - и ви завирът чипо.Мангъра така каза!
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои очакват ваксина за всички на първа линия до седмици, а Русия още септември и октомври обезпечи с ваксина всички свои граждани на първа линия.
1
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 3 години
Видите ли! Откоги ви викам дека нема вирусе, как рече Мангъра!Оти се клещите още?Я да фръгате теа маски!Колку могу куту мене имаше още, ама измрея *** тоа шашов вирус... Сал язе останаа да брана рабоата!