Още по-строги мерки в Австрия, забраняват излизането през деня

Затварят магазини, ще работят само хранителните
87
Още по-строги мерки в Австрия, забраняват излизането през деня
Снимка: БГНЕС

Предвид експлодиращия брой на новозаразените, австрийското правителство налага нови драстични мерки за ограничаване на пандемията. В полунощ на понеделник срещу вторник влиза в сила ново затваряне, съобщи федералният канцлер Себастиан Курц на пресконференция, предавана директно по телевизията.

Още по темата


Новото е, че се забранява напускането на домовете и през деня. Изключение се прави за покупки от първа необходимост, включително на лекарства, за кратки разходки или практикуване на индивидуален спорт.

Търговската мрежа ще бъде затворена с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, дрогериите, банките и пощите. Училищата и детските градини също затварят до 6 декември. Учениците ще преминат на онлайн обучение. За всички семейства, където е невъзможно родителите да работят вкъщи, ще бъде осигурена грижа за децата в училищата и в детските градини, без това да включва учебни занимания. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам познат австриец, който все ми се подиграваше, че идвам от несвободна и недемократична страна. Каква ирония.
51
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не се включат мобилните оператори в борбата? Примерно в парковете - да се следи за струпване на хора и при някакво ниво да не се допускат нови хора там или да се предупреждават присъстващите да се разпръснат, както и тръгващите натам да знаят,че вече има много хора.
50
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера се разхождах покрай езерото в Панчерево. Голяма грешка, беше тотална лудница и никой не носеше маска, НИКОЙ! Дистанция нулева, тийнейджърски групички от по 10-15 деца. Да си помисли човек,че няма вирус,който убива по 70-80 човека дневно (с тенденция за увеличаване). Не съм привърженик на строгите мерки, но трябва да има и самосъзнание.
49
7
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
абе уййоооо, живота в парка е за майму.ните стой си там кат ти харесва.
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е те австрийците са по прости от нас. А Баце по велик от техното премиерче
47
1
 
1
 
! Отговори
От 47 преди 3 години
Каквото можеше да се направи и не се направи е за случайте,когато учениците до 4клас има кой да ги гледа, а те са принудени да ходят на училище. Да,очевидно учителите им няма как да се клонира и да преподава хем онлайн, хем в класната стая, но можеше да се организират/наемат други учители,който да преподават изцяло онлайн. Примерно възрастни действащи преподаватели,които са в риск и не искат да ходят в училището.Така и присъствените класове щяха да се редуцират.
46
1
 
2
 
! Отговори
до Край преди 3 години
То това е целта, да се върнат неградските на село. Да "преоткрият" селото. Да се поразредят малко пренаселените мегаполиси.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41Рядко ползвам градски транспорт, ама ти май не си от София ми се струва.Софийският градски транспорт никога не е бил по-чист от сега.Де ги видя тези возила от ВСВ?
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големият проблем е,че БНБ няма право да печата левчета, иначе борда си отива. А като няма нови и топлички левчета, държавата няма от къде да спонсорира безнеса да не работи, нито как да плаща на хората да си стоят във вкъщи.Разбира се, може да теглим още заеми и да не ни интересува как ще ги връщат децата, внуците и правнуците.Дори *** решение за училищата е продиктувано от това - няма как един второкласник да учи от вкъщи, а родителите му да са на работа.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрайНякой да те е спирал да си отидеш на село?
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Щом е война, заключи се в мазето и не излизай до края на жалкият си живот.Времето е прекрасно, аз излизам в парка.
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Война е. Коронавирусът не е по-силен от силата на човешкия ум. Но къде ни е умът! В бизнеса. Боже опази!
40
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВО БРАВО БРАВО!!!ТАКА СЕ ПРАВИ!!!!АКО ХОРАТА СА ГЛАДНИ ДОКАТО СА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ ,МОЖЕ ДА СИ СГОТВЯТ НЯКОЯ КОЖЕНА ДРЕХА ИЛИ ОБУВКА!!!ВЪВ ФИЛМА С ЧАРЛИ ЧАПЛИН КОГАТО БЯХА МНОГО ГЛАДНИ СИ СГОТВИХА ЕДНА КОЖЕНА ОБУВКА!
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Из грсдския транспорт софия масово се нахлува без конец от мадка и говорят като високоговорители без точка. Кашлящи поне засега не се мяркат. Деьимфектанти вбърснспорта няма. Примирихме се и с това, освен че возилата са дтара неизчистваема бракуваност отпрефи ВСВ. Ориент транспорт бе, Уили!
38
7
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз живея в Австрия,и да ви кажа как стоят нещата.Да мерките са строги но и държавата помага до където може.Примерно заведенията и ресторантите са затворени от началото на ноември,но държавата им плаша 80% от миналогодишният оборот за ноември 2019 г, плюс 80% от заплатите на персонала.Но и тука има хора които още не съзнават какво е положението.Вчера някои магазини намалиха всичко на 50% и хората се натрупаха като овце пред магазините
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Да така е. На нас (масовите хора) ни е проблем да стоим без работа (разбирай без пари). Не виждам защо трябва да се срамуваме от това, че не изказване достатъчно?! Работещите бедни и ниската част а средната класа (разбирай хора със средна заплата) сме поне 70-80% от обществото. Работим, плащаме данъци, създаваме блага.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не ходят по нужда, няма и да изхвърлят метан газове...И така ще подкрепят грета тунберга за зелената енергия...
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре *** Бойко проявява благоразумие и не блокира държавата и бизнеса
34
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не защо затварят млади активни хора, при които смъртността е като от грип ( и по- малка дори)?! Безсмислено е! Нека да затворят рисковете групи, да им се носи храна по домове а останалите да си живеем у работим нормално.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си за нуждата, щото вече им забраниха да галят жените си...