Ще блокираме ли пътя на Северна Македония към ЕС?

Скопие ще се отдалечи от нас, прогнозира дипломат
17 ное 2020 07:40, Петя Славова
49

Все по-сигурно е, че България ще блокира Северна Македония и страната няма да започне преговори с ЕС, въпреки позитивното решение, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев. Спорът между София и Скопие продължава, а изходът остава неясен.

"Северна Македония ще продължи да се сближава с останалите страни от Югоизточна Европа. Ако продължаваме с тази политика, Скопие ще продължи да се отдалечава от нас", коментира бившият дипломат Стефан Стоянов в "Денят ON AIR".

Според него най-правилната политика има две отделни писти. Едната, в която трябва да работи за политическите връзки, икономиката, човешките права и военното сътрудничество. Когато държавата работи успешно в тези области, тогава на другата писта, където са учените и културните деятели, те да се проявят.

"Ако тази държава направи благоприятна почва, същите хора ще се явят и ще могат да оказват влияние върху обществото в Северна Македония", посочи още дипломатът пред Bulgaria ON AIR.

Стоянов заяви, че няма резон в твърдението, че България прави услуга на Русия с позицията си спрямо Скопие.

"Въпросът е това виждане за резултата, който искаме да постигнем, как ще го постигнем. Дали по интелигентен и разумен начин или със средства, които не са в наша полза и ще ни нанесат вреда", добави Стоянов.

По думите му, каквото и да се опитваме да обясняваме на Европа, надали някой ще ни обърне сериозно внимание, тъй като тя вече има отношение по тези въпроси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Скопие ще се отдалечи от нас, прогнозира дипломат"..... И?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТояНе е съвсем точно така - Жена ти е отишла при друг, защото е бил богат или и е предложил нещо привлекателно за нея (Македония към Сърбия) и след като отношенията и с този мъж са се изчерпали и решава да си се върне пак при стария мъж - защото там видиш ли има нещо по привлекателно от предишния (членство в ЕС). Сега Македония иска хем да спи в леглото ти хем да си чати с бившия си мъж, по телефона. От нас зависи кого пускаме в леглото, нали така?
39
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Тоя Стефан Стоянов изглежда е меркелово ***!С неговия подход бихме се примирили с македонските езикови и исторически лъжливи претенции завинаги.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема с отношението ни към Северна Македония е, че я приемаме като своя страна а не като чужда! А тя е чужда! Не може да си живял 2-3 поколения с лъжи и да искаш да приемат истината, както нас, които сме ги разобличили. Влезнало е в гена им. Макар и не много дълбоко, но е в гените им. 2-3 поколения са това. А и как така да искаш лъжа и истина да живеят съвместно????Прочети още на: https://dnes.bg/eu/2020/11/17/shte-blokirame-li-pytia-na-severna-makedoniia-kym-es.469942
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Декеври задължително трябва да подкрепим Албания за членство.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоянов да го връщат и да го назначат в Чистота.
35
2
 
9
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Не е Северна Македония, а Югозападно Българско.
34
4
 
15
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Стоянов говори глупости, не може да тръгнеш да помагаш на някой, който иска да си присвои жена ти и самоличността ти, и да очакваш, че по такъв начин нещата ще се оправят между вас !
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕТО ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРОМРАЗЦИ!ВЕТОТО ЗА СЪРБИЯ ЩЕ Е ДВА ПЪТИ ПО-ТЕЖКО.
32
2
 
19
 
! Отговори
Нафарфорий преди 3 години
Европа няма нужда от полудиви родоотстъпнически сепаратисти. Така както предадоха България, така утре ще предадат и Европа. Това са изменици, предатели и братоубийци. Най-тежкия грях според Библията е братоубийството. Християнска Европа не прави компромис с подобни деяния. Сбирщина от предатели. Неслучайно самите те са измислили поговорката "Един македонец - юнак, двама македонци - чета, трима македонци - чета с предател"
31
5
 
4
 
! Отговори
Bay Ganyo преди 3 години
Ganjo, не пуши ганджа. Вреди ти на и без туй слабата мисловна дейност.
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не без основание сме мразени от всички свои съседи.Комплексиран народ с мания за величие си оставаме"Прав си. Основанието е че сме най-старата държава в Европа, че сме преди тях във всичко и че половината произлизат от нас. Това са много трудни за преглъщане факти
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Стоянов заяви, че няма резон в твърдението, че България прави услуга на Русия с позицията си спрямо Скопие."Туземните юготроолове да препишат 100 пъти горното изречение, да го наизустят и да го архивират в папка "Изтъркани опорки"
28
1
 
17
 
! Отговори
Две федно преди 3 години
Ще блокираме и то хем заслужено, хем с голям кеф.
27
3
 
12
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Не се сърдете на този "дипломат". Човекът просто изпълнява решенията на коминтерна от 1936 год.
26
3
 
14
 
! Отговори
хм преди 3 години
Тоя какъв дипломат е не знам,но определено е вдлъбнат!
25
4
 
20
 
! Отговори
ВЕТО преди 3 години
Твърдо вето!
24
1
 
17
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Мндааааа май трябва албанците да ги "ориентират" боли ли ги сърби ли ги повече ! Не само ние никой не ги ще в ЕС !
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този луд ли е, платен ли е. Свърши се с добросъседството само от наша страна, тези ни мразят в червата и не правят абсолютно нищо по въпроса. За тях сме татари, турци и т.н. Ние не бързаме за никъде, Албания си знае работата, само да не реват пак да ги снабдяваме с оръжие.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*FYROM