Хиляди словаци на протест срещу ограниченията заради COVID

Словакия е в извънредно положение, с полицейски час
18 ное 2020 08:00, Елка Василева
23
Хиляди словаци на протест срещу ограниченията заради COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Хиляди словаци протестираха в словашката столица Братислава срещу наложените заради коронавируса ограничения, предаде Франс прес.

Демонстрантите пренебрегнаха забраната за събиране на до шест души, а повечето от тях не носеха маски, както се изисква при излизане навън в цялата страна.

Когато протестиращите се приближиха към правителствените учреждения, полицията използва сълзотворен газ срещу тях.

В телевизионно обръщение президентът Зузана Чапутова заяви, че Словакия подобно на други страни преживява една ситуация, която я принуждава да ограничава временно правата и свободите на всички, за да съхрани други важни ценности, по-специално живота и здравето.

Още по темата

Словакия обяви извънредно положение за 45 дни. След това правителството въведе и полицейски час, припомня БНР.

Германските власти пък забраниха протести пред Бундеста срещу въведените ограничения заради коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Решението идва на фона на опасения, че екстремистки групи може да се опитат да използват планирана за днес демонстрация, за да атакуват Бундестага. Събиранията извън специалния периметър за сигурност около парламента няма да бъдат засегнати от решението на властите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
доктор преди 3 години
До тежко и горко за насПРАВ СИ---НЕКА АКО ИМА ЖИВИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДА ДАДЕМ ОТПОР НА ФАРМАЦЕФНИЧНАТА И ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ КОИТО ИСКАТ ДА СА НОВИТЕ ГРАБИТЕЛИ НА СВОБОДАТА НИ ДАЛУ МАСКИТЕ---СРЕДСТВОТО ЗА ПОДЧИНЕНИЕ
18
0
 
3
 
! Отговори
тежко и горко за нас преди 3 години
Аз съм на 60г. Половината в соца половината в демокрацията. Ума ми не го побира как е възможно да става това което става пред очите ни. Потъпкване на всички възможни човешки права, не стига това ами липса на каквато и да е човещина. Администрация, полиция здравни власти и богатите хора те са добре и разиграват терора над останалите, които мълчат като че ли са дрогирани и препарирани. Дори в мрачния комунизъм е имало някакъв отпор но сега няма, медиите внедриха страх и уплаха следва терор и позор
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Касво прав този младши сержант на снимката. Да не би някой да се възпротиви и каскво насила ли ще ги вземат пробите и насила ли ще ги слагат ваксините. Егати поробването. Трябва протести във всички страни едновременно, защото това вече не се търпи. Вместо да се съсредоточат в лекуването на хората които са болни ами какво бихте правили ако останете без работа и без пари ето на това искам да ми отговорят депутатите и министрите.
16
0
 
1
 
! Отговори
PCR TERROR преди 3 години
Десния униформен с защитно облекло /спрямо тествания човек/ има ЗАРАЗА ..ПОдава сърцето на тествания на снимката с особен ритъм,,,
15
7
 
9
 
! Отговори
Мерки преди 3 години
Мерките са 1 да ходим напред назад за да пламнат всички защото има свобода за заразяване и да се убедят конспираторите че вирус има2 почва да се мре3 паника, затваря се всичко 4 глад5 бунтовеТова се случва в т.нар. свободен свят. В Китай го спряха в началото и сега са си добре. Но там управлението мисли и *** са в пандиза.
14
3
 
18
 
! Отговори
...до пишещия преди 3 години
Като половината хора останат без работа и почнат те заедно със семействата си да гладуват, ще си говорим пак! Да не стане така, че да си заедно с тая една шепа хора на протест? Или и ти си на държавна хранилка и на теб не ти пука, защото държавата ти плаща заплатка дори като си лежиш вкъщи, когато си напълно здрав. Дори и така да е и тия парички ще свършат, парите не падат от небето. Не може вечно да сме изолирани и да седим с маски вкъщи. Капиш?
13
3
 
21
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: срамуващите сеАз не разбирам тези, които афишират, че ги било срам от балканския си произход.Защото мен не ме е срам че съм българин, че съм роден в България, напротив, харесвам родината си, моите приятели, хората около мен.Наред с това обаче, и мен ме е срам от някои неща.Срам ме е от факта, че не отива на евродепутат да мята пиратки през прозореца върху главите на невинни граждани.Срам ме е!
12
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глyпав човек - не се учи от чужди грешки - не вярва на нещо, което не може да пипне - съответно, сега с прискърбие можем да оценим, какъв огромен процент са глyпавите хора по света. Жалко, че в ситуацията, страдат и останалите заради тях.
11
11
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Ето. Пиша ти. Срам ме е от такива неандерталци - сервитутки като теб, които обезсмислят труда на учители и лекари. Даваш за пример протестираща шепа хора, а не спазващи мерките, понеже някой такова инфо ти е сипал. Ама ти си свободна папая. Знаеш как да отсяваш инфо. Стана ли ти по-добре, че още рано-рано ти казаха, че си ***?
10
4
 
8
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
До: Грешка (номер 1)Значи, в този ред на мисли, когато ни заля вълна от бежанци от Сирия (повечето жертви на войната, но сред тях и много бойци на ИД и всякакви други джихадисти), то тогава не било демократично да затваряме границите, трябвало да допуснем горките хора, да ги спасим.Сега, като дойде китайския вирус, веднага ревнаха "яко ще се мре", изпозатвориха граници - Шенген-Менген, маски, каски, карантини, полицейски час...
9
4
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Някой комплексар ще напише ли нещо за *** балканско племе, от което го е срам !!!Оппа, то то тия били словаци, европейци, сори ...
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друго си е да си долен егоист и да слагаш салам и свобода на едно и също ниво.... Храната прави борбата, ама акъл за 5 стотинни нямате, скотове мили... да бяхте спазвали елементарни мерки, да сме добре, ама то не може и ... до сливици и душата в рая
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За многото години през които работя с чужденци от всякакви държави съм се убедил в едно нещо - глyпaци има навсякъде по света и в последно време тяхната бройка се увеличава заплашително.
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Трябва бой по празни кратуни ,като твоята. Това трябва...
5
18
 
24
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи българина не е единствения който не вярва на тая изтерия. Нали беше заради манталитета ни Мутафофили. Нормалните хора се събуждат и скоро ще ометат безграбначните политици с бой.
4
9
 
22
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Трябват протести, иначе олигархьосаните правителства ограбват хората и им смачкват фасона. Тук ако нямаше протести, щеше да има три смени на касовите апарати и милиционери да ви гонят от пейките
3
14
 
0
 
! Отговори
Герб ДА!!! преди 3 години
Няма никакъв вирус, долу словашкото лъжливо правителство, искат да чипират хората но няма да стане! Само Бойко може да изведе словакия от тежката криза!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми германеца ,който е задоволен и богат ,да стачкуват явно им е писнало ,но нежно и протести за милите им бежанци
1
6
 
26
 
! Отговори
Грешка преди 3 години
Огромна грешка допуска демократичния святНай-висша ценност е свобидата след това са живота и здраветоТрябваше да наблегнст на убеждението не на силатаСега ще им излезе всичко през гъзза