Какво следва след българската позиция за Северна Македония?

Посланието ни е ясно, уточни доц. Спас Ташев
18 ное 2020 10:16, Петя Славова
65
Какво следва след българската позиция за Северна Македония?
Снимка: БГНЕС

България показа червен картон Северна Македония за членството й в еворосъюза. Страната ни няма да подкрепи преговорната рамка за нашата съседката, обяви вчера външният министър  Екатерина Захариева.

За да даде зелена светлина, страната ни настоява да бъдат изяснени въпросите за общата ни история и езика, и поставя условия.

Още по темата

"Няма никаква изненада по ветото, което страната ни въведе. Ако анализираме поведението на Северна Македония през последните месеци, ясно се вижда, че те не се съобразяваха с никакви условия", заяви пред Нова тв доц. Спас Ташев от Институт за изследване на населението и човека към БАН.

Той добавя, че България категорично не е сама в тази битка.

"Други европейски страни също се обявиха против членството им в ЕС. Българското послание е много ясно – властите в Северна Македония трябва да направят промени и да извървят своя път. Членството в Европа предполага приятелски отношения и сътрудничество, което към този момент те не показват", добавя доц. Ташев.

Според него най-силните послания за членството на страната в ЕС идват от Германия.

"Прокарва се една линия, в която се настоява България да притъпи исканията си към Северна Македония. Гърция обаче подкрепи нашата теза и категорично застана зад нас", казва доц. Ташев.

Според него се оказва, че в Скопие няма лидери, които да поведат населението към решаване на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пирин 28Даа......де да беше като "по времето на Бай Тошо"!!! Тогава руснаците само да повдигнат едната си вежда и всички бягаха по местата си! А сега........анархия!!! А ти, с твоите мантри..."ЕС е съюз на хората за търговия и свободно придвижване, на свободното мислене" ги разправяй на шапката ми! Или на тия, които са се закрили сега със огради от бодлива тел, новините им са толкова едностранчиво политизирани, че чуждо мнение НЯМА НИКАКЪВ НАЧИН да се появи! Там или си русофоб или безработен
37
1
 
14
 
! Отговори
Чук преди 3 години
До Пирин 32Ами, то с вето или без вето, от вас за 30+ години и една добра дума не сме чули, така, че сам помисли кой е губещият ! ... И както казах, живей си в твоя измислен свят - не сте ни притрябвали нито ти, нито вашите чукари ... стига да не ни се мотаете в краката.
36
11
 
8
 
! Отговори
Кавадарци преди 3 години
Ово сигнал од Бугариа мора да го прифатиме како поддршка за да го разбудиме балканскиот лав во нашата зема и да а отфрлиме оваа убиствена измислица на Коминтерната за поделба на бугарската зема. Но, стореното е сторено, нашите дедовци се ***, Албанци, Турци, Грци. Овие останаа, а Бугарите исчезнаа некаде на патот кон Европа. Низ Идризово и Оток не поминале толку многу ***.
35
0
 
17
 
! Отговори
Д. преди 3 години
Има гърци, българи, албанци, сърби... Македонска нация не съществува! И Пирин е Македонска, защото територията Македония е гръцко-българска! Пирин е където е и Македония - в България!!!
34
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това трябваше да го направят по-рано и да не ги пуснем и в отан!!! И още.......ТРЯБВА И НИЕ ДА СЕ МАХАМЕ ОТТАМ!!! Ако не искаме Карабахския вариант!!! Или някой в България си въобразява, че отан-ците ще се скарат на ердоганчо, когато тръгне срещу нас (което ще стане скоро!). И ТОЗИ ПЪК НЯМА ЗАЩО ДА ЧАКАМЕ РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ, ние направихме достатъчно, за да ги обърнем срещу нас! ЗА ТРЕТИ ПЪТ!!!
33
0
 
14
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Очаквано, правилно, посоката е вярна, или сядаш и се разбираш или седиш там където си и умуваш защо така.....докато започнеш да уважаваш ...!
32
19
 
3
 
! Отговори
Пирин преди 3 години
До Чук 31 Радвам се заедно със вас на ветото. По-добро нещо от това да си покажете истинската същност нямаше как да го направите. Да разберат и слепите и глухите че сте врагове на Македония, че мразите македонците и че всеки македонец трябва да се пази от вас и винаги, винаги да има нещо на ум когато си има работа с вас . Много съм доволен !!!
31
4
 
17
 
! Отговори
Чук преди 3 години
До ПиринДобре, бе, що се пенЯвиш ??? ... И Гоце е македонец, и Тръмп е македонец, и Колумб е македонец, и цЕлата Америчка землья - и тя е македонска ... и Пирин-а нямаше да я има без македонскиот идентитет ... сЕди си кротко у кафана, пий си ракията, пази си нервите и не се бутай, там къде не ти е местото.
30
22
 
5
 
! Отговори
Пирин преди 3 години
Градът Неврокоп е кръстен на МАКЕДОНСКИЯ революционер Гоце Делчев в 1950г., когато МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО беше признато в България и Гоце беше честван като МАКЕДОНЕЦ. НЕ само това, ами НРБ тогава се е хвалела, че Пиринска Македония е едиственият свободен дял на Македония, където МАКЕДОНЦИТЕ имат пълни човешки права и свободи. Нище не знаете. Главите са ви пълни с комунистически тъпотии от живково време. Нищо ново не сте научили, стоите като заковани в неговото време. Жалки сте.
29
2
 
19
 
! Отговори
Д. преди 3 години
"Sega she ve mrazim vav Makedonija" Голям праз! Вече сте изпочупили паметниците, на братята си българи, пролели кръвта си за тази територия!
28
27
 
4
 
! Отговори
Пирин преди 3 години
Бъгларите си мислят че още живеят по времето на Тодор Живков, когато бяха галениците на СССР. Не могат да разберат че светът се промени, че ЕС е съюз на хората за търговия и свободно придвижване, на свободното мислене. Въобразявате си че можете като в бай Тошово време да диктувате измислената си история. История ви е пълен ***, фалш от всякъде. Вие не можете да докажете че имате нещо общо с прабългарите, тръгнали сте да поучавате другите. Руски матрьошки. Смешници :)
27
1
 
19
 
! Отговори
МНОГО преди 3 години
До Пирин ама мнооого си болен ................... Пий си хапчетата и чети малко повечко, а ?!?!?
26
0
 
20
 
! Отговори
GG преди 3 години
До ПиринОсвен и ние да си прекръстим града на Северен Гоце Делчев ?! Аре марш в обора, чирак
25
3
 
17
 
! Отговори
Е И преди 3 години
До MakedonecПритрябвала ни е вашата обич /вие сте бълглари с промити мозъци тотал/ з омбита
24
26
 
4
 
! Отговори
Пирин преди 3 години
До ognyanz 11 Гоце Делчев никъде и никога не е писал че е българин. Лъжете. Има един изваден от контекста цитата, в който се подсмива на българската култура, която е насаждана в Македония от екзархийските училища и това е всичко. НО. На безброй други места пише за МАКЕДОНСКИЯ НАРОД ! Отворете си очите и признайте истината - македонците никога не са били българи и Гоце Делчев е МАКЕДОНЕЦ ! Спрете да фалшифицирате историята.
23
0
 
13
 
! Отговори
GG преди 3 години
Не са говоти още и това е самата истина
22
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
Македонците са про*ти и не разбраха, че с балкански номера в Европа няма да стане.Те и без това са тръгнали да се албанизират, тъй че полека лека ония ще ги претопят. До 60 години Македония няма да има: ще са част от Албания.
21
1
 
22
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Makedonec: "Sega she ve mrazim vav Makedonija"? А досега ни обичахте, така ли? Нинкак не си личеше. Татари, окупатори, фашисти. Това ли бяхме ние българите. Какво пише в учебниците ви за България?
20
0
 
16
 
! Отговори
Ветото преди 3 години
Ветото е факт ... да разтуряме седенката, че работа ни чака.
19
0
 
14
 
! Отговори
Чук преди 3 години
До АнонименТа, казваш, направо да се пишем македонци, че да ги спечелим ... щото без тях сме заникъде ?! Те го плюят, той си мисли, че дъжд го вали.