Какво следва след българската позиция за Северна Македония?

Посланието ни е ясно, уточни доц. Спас Ташев
18 ное 2020 10:16, Петя Славова
65
Какво следва след българската позиция за Северна Македония?
Снимка: БГНЕС

България показа червен картон Северна Македония за членството й в еворосъюза. Страната ни няма да подкрепи преговорната рамка за нашата съседката, обяви вчера външният министър  Екатерина Захариева.

За да даде зелена светлина, страната ни настоява да бъдат изяснени въпросите за общата ни история и езика, и поставя условия.

Още по темата

"Няма никаква изненада по ветото, което страната ни въведе. Ако анализираме поведението на Северна Македония през последните месеци, ясно се вижда, че те не се съобразяваха с никакви условия", заяви пред Нова тв доц. Спас Ташев от Институт за изследване на населението и човека към БАН.

Той добавя, че България категорично не е сама в тази битка.

"Други европейски страни също се обявиха против членството им в ЕС. Българското послание е много ясно – властите в Северна Македония трябва да направят промени и да извървят своя път. Членството в Европа предполага приятелски отношения и сътрудничество, което към този момент те не показват", добавя доц. Ташев.

Според него най-силните послания за членството на страната в ЕС идват от Германия.

"Прокарва се една линия, в която се настоява България да притъпи исканията си към Северна Македония. Гърция обаче подкрепи нашата теза и категорично застана зад нас", казва доц. Ташев.

Според него се оказва, че в Скопие няма лидери, които да поведат населението към решаване на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
13
 
1
 
! Отговори
Makedonec преди 3 години
Sega she ve mrazim vav Makedonija
17
3
 
5
 
! Отговори
северомакедонец преди 3 години
Вето.Това е. Ама трябва ум, а не патриотарство. Няма какво да загубим в Македония освен бъдещето си като българи. Обаче десницата да си види насраните престъпни ***, гадната роля на династията и да го обяви публично, Да не прехвърля цялата вина само на на левицата. Да спре да отрича юридически окупацията на Югославия, и да вземе да праща в комисията хора не по идеологически критерии. Тогава няма къде да ходят. Иначе югоманите ще ни надиграват, ще си въртята тезите по света.
16
0
 
3
 
! Отговори
Слънцето е по-старо преди 3 години
До ABVНе е вярно. Бойко е роден 59-та година.
15
0
 
4
 
! Отговори
История преди 3 години
До melezАко имаш предвид Катранишкото и Хортачкото клане от 44-та г., те са извършени от немския офицер Шуберт в сътрудничество с гръцки колаборационисти
14
0
 
25
 
! Отговори
ВЕТО преди 3 години
ВЕТОВЕТОВЕТО
13
24
 
2
 
! Отговори
melez преди 3 години
takiva reseniya ne se zabravat 100-200 i povece godini bidete vnimatelni komsii sme..........
12
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вмро твърди ,че са фашисти.Герб с лидера им твърдят,че са почитатели на Хитлер.Ние го твърдим,а искаме макетата да не го казват.Ние се отказахме от славянското сиреч от европейско племе заради михаля от изток.Ние сами се наричаме фашисти и татари и после се сърдим на макетата.
11
0
 
40
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До Анонимен 5: България не е агресор. Македонците имат право да наричат себе си и езика си както си искат. Това, с което ние не сме съгласни, е да се преиначава историята. Не може Гоце Делчев, които преживе е писал че е българин, те след смъртта му да го обявяват за македонец. Не може да ни наричат окупатори, след като има хроники и е заснето как посрещат нашите войници като освободители.Когато признаят общата ни история и спрат да учат децата си че ние сме татари и фашисти, ще ги подкрепим.
10
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България има други приблеми и те са вътрешни.Образование нула,здравепазване нула...Мутрите искат да изместят фокуса от провала си в международен план.Но и там се провалят.Обединяват македонците срещу нас.Пълни нещастници.
9
0
 
27
 
! Отговори
ABV преди 3 години
Само сонцето е по старо од Македонjа !! Това е заглавието на книгата в 2 части издадена в Северна Македония. Без коментар.
8
0
 
6
 
! Отговори
ДО 4 преди 3 години
Напълно си прав, война ще има, но не между Македония и България, а между NASA и враговете на Свободния свят. И точно след атаката на NASA, географската територия "Македония" ще бъде върната на Майка България. Така нашите кръвни македонски братя ще избегнат сложните процедури по приемането им в ЕС. бг
7
2
 
20
 
! Отговори
Тия са лууди преди 3 години
Държава която е в конфликт със ВСИЧКИ свои съседи няма място в Европейския съюз. Ами че те, както са тръгнали с тези свои искания и националистичен фанатизъм до 3-4 г. след влизането си в Евросъюса ще искат основния език да стране македонския и централата да се преместо от Брюксел в Скопие. Впрочем, историята помни до какво води фанатичния националсоциализъм на една друга държава , където не признаваха никоя друга нация освен своята и нападнаха всички свои съседи. Милиони умряха.
6
30
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
Толкова сме зле във военно отношение,че се съмнявам дали и война със Северна Македония ще спечелим.Освен да молим Турция за помощ.
5
39
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние не си даваме сметка,но вчера пак загубихме Македония както през 1913.Днес даже е по-лошо.Укрепваме единството им като нация.А всяка нация се нуждае от агресор зада се сплоти.Ние направихме това за македонците.
4
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия *** ще доведат региона до война вместо до интеграция.
3
53
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците са по-големи европейци от фашистките българи, които нищо не разбират от демокрация и са си избрали *** диктатор да ги управлява цели десетилетия подред.
2
0
 
18
 
! Отговори
А и какво следва преди 3 години
не разбрахме от текста на статията.
1
15
 
2
 
! Отговори
Турция също зад нас преди 3 години
Това им е любимата позиция.