В Нидерландия гласуват за местни избори от колата

Мярката е безопасен начин да се гласува в условията на пандемия
19 ное 2020 08:32, Ния Христова
3
В Нидерландия гласуват за местни избори от колата
Снимка: БГНЕС
Hидерландия отвори драйв-ин избирателна секция за местните избори, които се провеждат в югоизточната част на страната. Това е безопасен начин за гласуване в условията на пандемията от коронавируса, предаде ДПА.
 
Избирателната секция представлява будка, край която гласоподавателят спира с колата си и гласува, без да излиза от нея. Тя е първата от този вид и е инсталирана в община Вугт. Там хората могат да попълнят и да пуснат бюлетината си през прозореца на колата.
 
Мобилни пунктове за гласуване бяха оборудвани и в някои социални домове за живеещите в тях и за персонала им. На друго място за избирателна секция бе опъната голяма палатка на паркинг, където гласуващите могат да пуснат бюлетините си и да са на безопасно разстояние един от друг.
 
Ако експериментът на местните избори се окаже успешен, същите мерки може да се използват в провинциалните райони на страната и на парламентарните избори през март догодина. Обмисля се и това те да бъдат разсрочени в три последователни дни, за да се избегне струпването на много хора в опасното заразно време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропуснахте, че първи гласуваха от колата избирателите на байДжо.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ахахахахахгага