Тежки 6 месеца за Европа, прогнозира СЗО

На всеки 17 секунди от COVID-19 умира по един човек
20 ное 2020 13:45,
16
Тежки 6 месеца за Европа, прогнозира СЗО
Снимка: БГНЕС

Предстоят тежки шест месеца за Европа, която отново е епицентъра на пандемията от коронавируса, предупреди Световната здравна организация (СЗО). Ханс Клуге, европейският директор на СЗО, заяви, че континентът е регистрирал над 29 000 нови смъртни случая от COVID-19 миналата седмица.

"Това означава, че на всеки 17 секунди умира един човек" каза той.

След като втората вълна на пандемията набра темпове през октомври, повечето европейски държави въведоха строги ограничителни мерки, за да спрат разпространението на болестта.

Досега Европа е регистрирала 15 738 179 потвърдени инфекции и 354 154 смъртни случая, приписвани на коронавируса, като само Америка отчита по-високи стойности, според данните на СЗО.

Голяма част от тези инфекции и смъртни случаи са регистрирани във Великобритания, Русия, Франция, Испания, Италия и Германия. В Европа Обединеното кралство има най-много жертви - 53 870, докато Франция има най-голям брой заразени - 2 115 717. Клуге изрази особено безпокойство относно ситуацията в Швейцария и Франция, където отделенията за интензивно лечение са с 95% запълнен капацитет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Да, има ядки от каийсии по магазините - оня ден си купих пакетирано, от голяма верига.
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше СЗО, сега шяхме да имаме милион заразени и 20 хиляди починали от вируса.
12
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
karai sefe kakto i da e kai kak resi kvo da se pravi i bez tova tiya virosi edin po edin otivat koi sega koi sled dvaise godini nema razlika vsicki patuvat rano ili kasno
11
1
 
4
 
! Отговори
безименен преди 3 години
До Анонимен 6Когато СЗО каже, че дадено лекарство е ненужно или вредно - едно наум - значи върши работа и е прекалено евтин вариант за фармациите, които владеят света.Същото направиха и с Аналгин Хинина преди години.Също направиха и с ядките от кайсия - някой да е виждал в магазина такива в пакетчета?
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да спрт тези СЗО вампири! Пълно е черношки там! ***, хлебарчета!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо общо с действителността. В България през последните 30 години хората винаги са имали проблеми в болниците дори при елементарни заболявания.Не КОВИД, а унищожената здравна система при Костов е виновна за смъртта на хората.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трети по смъртност от К-19 - това си е напредък, щото иначе сме първи в Европа по смъртност и оглавяваме класацията за най-бързо изчезваща нация.Това, което се случва в Европа днес е срам за европейската цивилизация!
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не се засрамихте бе хора.Стига с тези дивотии за умиращи пациенти. Колко пъти да се казва, че от грип починали са 1 на 1000, а от ковид 3 на 1000.Знаете ли, че към днешна дата пичиналите от глад са в пъти повече от колкото от ковид?!Знаете ли калко са починалите от рак, от инсулт от инфаркт?!Стига с тази статистики за починали от кодид-19.Пожелавам здраве на всички хора, но не ги плашете. Това е грип,който ще се преживее.Още един път - ЗДАРАВЕ И УСМИВКИ НА ВСИЧКИ!
6
5
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
Резултатите от последните 10 месеца показаха, че СЗО е тромава и се тътри неадекватно след събитията. Абсолютно никому ненужна организация.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно защо само като се намери някакво лекарство, което горе-долу дава някакъв резултат, от СЗО бързат веднага да го отрекат! Говорил съм с лекари, казват че Ремдесивир е помогнал на повечето от хората, на които е прилагано тук у нас. Да, те не са много, да, не е универсално лекарство, не помага на всеки, но помага на много и това е факт! Защо тези бързат да отрекат ползата му? За много ли пари говорим платени другари от СЗО!
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък в България следващите 6 месеца ще са цветущи1.По-високи пенсии(по-малко пенсионери)2.Саниране на всички училища(обезлюдени)3.Мнооого легла в болниците4.Ще ни лекуват лекари специалисти -очен лекар за хирургията,кинезитерапевт за ковида,гастро-ентеролог за очите ви5.Ще пазаруваме по часове-1 час работещи,1час пенсионери6.Дечицата да слушат,че има и майки с ножовеМоля да ме допълните..
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бря мошенници,нищо не говорите ,Австралия ,Боливия ,Китай
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не вярвам на СЗО! И никой не трябва да им вярва!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази новина е прекрасна! Щом платените *** от икономическата организацийка СЗО казват, значи ще е точно обратното!