Пендаровски: България не може да излезе от времето на Тодор Живков

Няма реални шансове за договор с България, смята президентът на РСМ
21 ное 2020 12:38, Елка Василева
207
Пендаровски: България не може да излезе от времето на Тодор Живков
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски не очаква в следващите няколко седмици да се постигне договор с България, с което да се деблокира пътят на Северна Македония към ЕС, съобщава в. "Слободен печат".

Той смята, че България драстично е променила политиката си към неговата страна през изминалите няколко месеца.

Още по темата

С такава политика според Пендаровски България показва, че не може да излезе от времето на Тодор Живков, пише скопският вестник, цитирайки изказване на Пендаровски пред ТВ 24.

Все пак според Пендаровски трябва да продължи да се търси решение, но само чрез научни и исторически факти, а не с политика.

Реални шансове не съществуват. Някакви минимални шансове съществуват, но реални, големи, за съжаление няма, посочи президентът на Северна Македония.

Пендаровски каза, че политиката на България за блокиране на страната в напредъка към членство в Европейския съюз не се подкрепя от нито една членка на ЕС.

Информациите, които имаме от Брюксел, както подчерта Пендаровски, сочат, че нито една страна или държавник не подкрепя ветото на официална София за старт на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС, пише скопският вестник, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
История на Северна Македония.Що е Северна Македония? Това е бивша югославска република.
155
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е че когато двама се карат трети печели.Печелят ислямистите в Македония докато се спори за езика и малцинствата. Бил съм в Македония. Там е страшно. Албанците са мнозинство вече почти и ще я превземат тая територия и с ЕС и без него. РСМ да се подели между Албания, Сърбия, България и Гърция по равно по територия, за да не се караме и на около 2 милионното населени да се даде право на избор къде да живее. Ако това не се направи сега, Албания ще вземе цялата територия един ден с ЕС или б
154
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носи цайси от 70те и е прав за повечето българи. Е, и неговите македонски братя не са стока разбира се.
153
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да ходят за албански паспорти доде е време че свършват само така ще влязат в евро съюза
152
1
 
1
 
! Отговори
на Николай Младенов преди 3 години
Брат му
151
1
 
9
 
! Отговори
пиж преди 3 години
Голямо драскане за този европейски съюз.За какво ви е?
150
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Информациите, които имаме от Брюксел, както подчерта Пендаровски, сочат, че нито една страна или държавник не подкрепя ветото на официална София"То по тяхна инфромация и Луната е северномакедонска, хахаха. Боже, боже, колко са им промити мозъците.
149
0
 
4
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 години
Браво Ангелов, ти разказа историята като дявола евангелието. Само пропусна да споменеш че Филип е тракиец демек българин. Иначе остаалото е верно.
148
1
 
7
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
Продължение:Било е Македония, но преди 2150 години. Всъщност, по същото време Филип II Македонски е превзел и преименувал и Пловдив. Как би трябвало, според макетата, да се нарича пловдивска област?
147
2
 
3
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
Преди повече 2300 години Филип II Македонски разширява територията на държавата си на север и североизток. Така земите на Дардани и Пеони (днешна Северна Македония) стават за около 200 години част македонска империя, докато в 150 BC пристигат римските легиони. По една случайност, тези земи остават в римската провинция Македония. Но след това, да речем VII век, пристигат българите и т.н. Хайде сега да видим що за народ живее там и какво име трябва носи тази държава.
146
6
 
12
 
! Отговори
Д-р Врабчев психолог преди 3 години
Този цайссс и плевнелиев трябва да бъдат затворени в някоя психиатрия където да си обменят вселенска мъдрост, а народа да ги гледа със скрита камера и да умира от смях.
145
2
 
14
 
! Отговори
Кратун нетуърк преди 3 години
Не знам за България, но тоя цайсат Декстър още не може да излезе от лабораторията наречена РСМ.
144
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да ги мисля макетата. Толкова са зaгубени, че е въпрос на време да станат албанци или там някакви. И пак ще продължат да си лаят, без да знаят от къде им влиза. Стокхолмски синдром.
143
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паричков,при бай Тодар имаше държава и ред,а сега ...............Имаше червени тулуписти които ползваха връзки за всичко! А щом се търсеха връзки тогава значи държавата не си е била на мястото!
142
1
 
1
 
! Отговори
Зорито преди 3 години
До Диана Много си ми отрепана! Честно...значии направо вече ...значи...значи... и какво значи ,само ти си знаеш и от политика разбираш колкото на баба си чорапите много си зле и си Неграмотна и дар слово нямаш ,харизма и нищо- гола вода си!.....ЗНАЧИ!
141
2
 
6
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Най слабото място на БГ е най важното, дипломацията. Ние продължаваме да смятаме, че щом историческата истина е на наша страна ще спечелим и не е нужно да се прави нищо кой знае какво. Но в света и ЕС се води война и всеки е срещу всеки и си пази интереса с цената на всичко, лъжа, измама, топене на другия. На никой не му пука за истината. Освен това ако ЕС застане на позиция подкрепяща България то тогава трябва да си признае, че чрез Ньойския диктат е допуснал геноцит и етноцит на около 4 мл. БГ
140
1
 
2
 
! Отговори
търси се подобен преди 3 години
Кромуел е най-великият сенатор на планетата за всички времена
139
1
 
24
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Изпратете му клипа как неговите сънародници горят българския флаг. Да спре да се държи като ущипана мома . Има още едно място освен Северна Македония където горят чужди знамена . Ориенталския , нецивилизован и първобитен арабски свят . Ние ако сме още при бай Тошо, а дори и тогава знамена на други страни не се горяха .... .то вие си правете сметка къде сте.
138
6
 
7
 
! Отговори
Кромуел преди 3 години
Паричков,при бай Тодар имаше държава и ред,а сега ...............
137
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
*** пендаревският не е мръднал ни на йота от титовото време. А след като организира и отпразнува годишнината от раждането на оня "бащица", явно съвсем е изперкулясал.