Пендаровски: България не може да излезе от времето на Тодор Живков

Няма реални шансове за договор с България, смята президентът на РСМ
21 ное 2020 12:38, Елка Василева
207
Пендаровски: България не може да излезе от времето на Тодор Живков
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски не очаква в следващите няколко седмици да се постигне договор с България, с което да се деблокира пътят на Северна Македония към ЕС, съобщава в. "Слободен печат".

Той смята, че България драстично е променила политиката си към неговата страна през изминалите няколко месеца.

Още по темата

С такава политика според Пендаровски България показва, че не може да излезе от времето на Тодор Живков, пише скопският вестник, цитирайки изказване на Пендаровски пред ТВ 24.

Все пак според Пендаровски трябва да продължи да се търси решение, но само чрез научни и исторически факти, а не с политика.

Реални шансове не съществуват. Някакви минимални шансове съществуват, но реални, големи, за съжаление няма, посочи президентът на Северна Македония.

Пендаровски каза, че политиката на България за блокиране на страната в напредъка към членство в Европейския съюз не се подкрепя от нито една членка на ЕС.

Информациите, които имаме от Брюксел, както подчерта Пендаровски, сочат, че нито една страна или държавник не подкрепя ветото на официална София за старт на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС, пише скопският вестник, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо ни обиждаха, сега пък акъл ще ни дават управниците им.
115
0
 
9
 
! Отговори
Свенсон СиктиРсон преди 3 години
Ай сиктир бре Стево само вие ли искате да показвате среден пръст,но чувството е реципрочно!
114
4
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ДО ДИАНА!!!Отново общи приказки - вари го, печи го, то ко си знае, знае...Нема правопис, тъпчо, свърши се , значи правописо да ви оправя грешките в безмозъчните ви глави! Може би ако отидеш малко на чист въздух да попасеш овцете малко, значи, току виж Бог те е осенил с гениално разбиране на сложните философски проблеми на науката, но на този етап си безнадежден случай! БСП ВЪН!
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да потърсят вината в себе си, античките скопяни, харчат луди пари, да плюят по България, например в закъсалия финансово, австрийски Дер Стандарт.
112
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Заев, нали имаше добросъседство?Времето на Тодор Живков, а?Само дето по "времето на Тодор Живков" България правеше всичко, което Москва й нареждаше, а то беше да продава българския национален интерес и допуска сърбизирането и репресиите срещу българите в Македония.Явно Г-н Пендаревски е гневен, че вече не сме слуги на Москва, и не могат да си вихрят на свобода анти-българските кампании, че и да ги пускаме така в ЕС.
111
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците само пред България и българите демонстрират голямо самочувстие!!!Пред гърци и албанци са нормални хора ,а пред сърбите са по-ниски и от тревата.Сърбите не им признават Църквата,а макетата кършат пръсти и свиват джуки.Сръбскияят националист Шешел им казва ,че са създадени 1945г.,а те си мълчат!Големи мъже са,няма що!
110
5
 
2
 
! Отговори
ДО ДИАНА!!! преди 3 години
До Диана Диано мори мо.....що си толкова елементарна във въжделенията си?! Толкова ли си нямала някой да те възпита и научи на възпитание ,обноски , правопис и уважение. Много глупости изписа!Много ти е слаба общата култура и умствения багаж ти е забягнал нейде нямаш за себе си не да раздаваш! БСП!
109
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен109Турците не са толкова глупави, те по-добре ни познават от другите, но играят тази роля защото изглежда логична в техните очи - въпрос на разбиране! Другите не ни познават и се движат по омразата на гърците към нас - не могат да ни простят гърчолята, че оцеляхме с чест от Джихада,че може да сме бедни, но частливи,че може да сме слаби и да сме по-добре от тях - цялата им философия не побира фактите, че животът е твърде къс за да го играеш, че парите и силата не са най-важните в него
108
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече не разбрахтели че не ви искаме бг вън от Ес за винаги и всички гербажии в затвора
107
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все пак имаме македонски въпрос в историята,а не български..."българският"въпрос е представен в историята като източен(засяга единствено и само бъдещето на османската империя)...след като нямаме български въпрос нямаме и български народ,а руска постотоманска креация!
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПендараскиТото отива към НАТО и мачка българи и албанци със съгласие от ЕС и НАТО до 1991 г. 1991 Югославия е ненужна и закрита пт НАТО заедно с Милошевич иу Младич.
105
1
 
8
 
! Отговори
Допреди ветото преди 3 години
беше излязла от времето на ТЖ.Тоя, дето дедо му е бил с пендари, гаче ли забравя, че СРМ доскоро беше Бюрма и все още тачи паметта на Тито.
104
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пендаревски,вие никога не сте пускали Титовизма.
103
1
 
18
 
! Отговори
TT преди 3 години
Показателно е и как след разпадането на фалшивата Югославия, пропита със сръбски шовинизъм достойните народи отстояваха своята национална идентичност и суверенитет. Само тези Пендаровци легнаха по коремчета и изчакаха да мине бурята... Не чакайте нищо от такива освен подлост, мерзост и предателство.
102
2
 
8
 
! Отговори
тито преди 3 години
До Анонимен ,ком. 46?? България при т;живков.....сред 30те найразвити държави ?? , така е , но ПРОПУСКАШ трите фалита на държавата !! Живял ли си в онова време или ползваш вк "Работническо дело" ??
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония е окупирана от НАТО, Сърбия и Югославия българска земя и народ през периода 1913-1991 г. 1913-1940 г. окупирана от Сърбия и Антантата на Франция и А нглия, а 1944-1991 е окупирана от Югославия и НАТО.
100
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за турция българия е бивша провинция,която е отнета от османската империя вследствие на руско-турската война.българите са насилствено славянизирани от руснаците турци!за русия българия е задунаевска губерния.за америка българия е панама или пуерто рико на балканите,а бойко бориссов е генерал нориега!за ес българия е африка в европа!
99
2
 
18
 
! Отговори
Пендараски преди 3 години
Пендар ли си къв си не ме интересува.Казвам факти да си набиеш в т-ъ-пата крат-уна .681 год Българската държава основана ,после българските братя св Кирил и Методи създали българска азбука . факт 1991 Създадена Македония . до 1944 тамошно население -българи ,турци ,гърци и други народности без да се споменава македонци. след 1944 коминтерна и Тито правят македонска народност и следващите 70 год с огън и жупел се втълпява това на народа.Който е против бой до дупка и затвор!
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живков не даваше паспорти на куцо и съксто и си мълчеше на антибългарската риторика в Скопие.А,мъкедонците още не са се отказали от Тито и югославизма.Гърците също ли са последователи на Живков?
97
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провинцията на САЩ и Германия дето САЩ и изнася златото а българина пазарува от германски магазини със стоки върнати от Африка и препакетирани със нови етикети като за пoлучовеци нарича Македония провинция. Ти да видиш. Гоце Делчев ненапразно е дал живота си за Македония, а не за кoчинaтa.