Гърция отчете черен COVID рекорд

Страната от 3 седмици е под карантина
22 ное 2020 12:54, Ния Христова
33
Гърция отчете черен COVID рекорд
Снимка: БГНЕС
Гърция отново регистрира черен рекорд на починали с коронавирус - 108 за денонощие, въпреки 3-те седмици карантина. Не намалява и броят на заразените в северната част на страната - Солун, Серес, Драма, където мобилизираха частни клиники и лекари, предаде БНР.
 
Очакванията са, че правителството ще удължи времето на локдаун и през декември.
 
Най-вероятно ще се удължи срокът на карантината в Гърция с още две седмици, стана ясно от заявления на лекари от щаба за борба с коронавируса. Учени в Гърция признаха пред медиите, че не могат да си обяснят какво се случва в област Солун и защо случаите на заразени продължават да се увеличават след 3 седмици локдаун.
 
От полицията уточняват, че мерките се спазват стриктно с малки изключения. Силите на реда проверяват всяко движение на гражданите. Глобите по 300 евро принудиха гърците да носят навсякъде предпазни маски и да спазват дистанция.
Още по темата
 
Масово проверяват и шофьорите за спазване на забраната за броя на пътниците. В частните автомобили и в такситата не може да се вози повече от един пътник. Товарните камиони се движат само с един шофьор.
 
Силният натиск в болниците на Северна Гърция доведе до мобилизация на частни клиники и лекари. Полева болница работи до сградата на действащата военна болница в Солун, за да поеме всички спешни случаи.
 
"Очаква ни Коледа без традиционното пазаруване и тържества", предупреждават лекарите. Всички заведения, нощни клубове и магазини в Гърция са затворени вече 3 седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го дуфат.
6
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все големи тарикати и накрая се наиграха и те.Трактори, граници, скари, на ви сега трактори и скари.
5
5
 
25
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 3 години
И този черен рекорд сме го минали- да не ми се хвалят.. Абе за лошо ли е, то все сме си първенци. Не зная вече с кои да се сравняваме. В Африка дори една много голяма част са по- добре от нас. Питам не само Боко, а цялата полит шайка. Е, знаете ли го това?!
4
13
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДА БЯГАШ ОТ НЕЩО ДЕТО НЕ МОЖЕШ ДА ИЗБЯГАШ
3
18
 
9
 
! Отговори
РОКФЕЛЕР преди 3 години
КОЛКОТО И ДА СЕ КРИЕТЕ ВСИЧКИ ЩЕ ГО ПРЕБОЛЕДУВАТЕ ИНАЧЕ КАКЪВ Е СМИСАЛА
2
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха в карантина сега щяха да са по 1000-1500 жертви, защото имат повече население от България и 5 милиона са струпани в Солун и Атина
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са под пълна карантина и се заразяват като ходят на работа и през границата тирове и кораби. И лятото махнаха карантината и така се образуваха нови огнища.