Гърция отчете черен COVID рекорд

Страната от 3 седмици е под карантина
22 ное 2020 12:54, Ния Христова
33
Гърция отчете черен COVID рекорд
Снимка: БГНЕС
Гърция отново регистрира черен рекорд на починали с коронавирус - 108 за денонощие, въпреки 3-те седмици карантина. Не намалява и броят на заразените в северната част на страната - Солун, Серес, Драма, където мобилизираха частни клиники и лекари, предаде БНР.
 
Очакванията са, че правителството ще удължи времето на локдаун и през декември.
 
Най-вероятно ще се удължи срокът на карантината в Гърция с още две седмици, стана ясно от заявления на лекари от щаба за борба с коронавируса. Учени в Гърция признаха пред медиите, че не могат да си обяснят какво се случва в област Солун и защо случаите на заразени продължават да се увеличават след 3 седмици локдаун.
 
От полицията уточняват, че мерките се спазват стриктно с малки изключения. Силите на реда проверяват всяко движение на гражданите. Глобите по 300 евро принудиха гърците да носят навсякъде предпазни маски и да спазват дистанция.
Още по темата
 
Масово проверяват и шофьорите за спазване на забраната за броя на пътниците. В частните автомобили и в такситата не може да се вози повече от един пътник. Товарните камиони се движат само с един шофьор.
 
Силният натиск в болниците на Северна Гърция доведе до мобилизация на частни клиники и лекари. Полева болница работи до сградата на действащата военна болница в Солун, за да поеме всички спешни случаи.
 
"Очаква ни Коледа без традиционното пазаруване и тържества", предупреждават лекарите. Всички заведения, нощни клубове и магазини в Гърция са затворени вече 3 седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото причинителят на заразата е духовен. Това става поради греховете ни. Затова и специално лекарство и досега за covid 19 не знам да са открили, а може и да не открият. Покайте се! Огледайте се в Библията най-малкото. Има за какво да се каем.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До читател 24Дали в Китай са го ликвидирали. Нямам вяра на информацията от комунистическата им партия. Същите криеха за вируса доста време, а после твърдяха, че не се предава между хора. Така че едно на ум имайте за Китай. Не трябва да има национален локдаун, знам, че е най-лесно това, но ще доведе до катастрофа на и без това изстрадалия българин. По-удачно е най-уязвимите да се карантинират за известен период, а агресивно да се търсят болните с тестове и да се изследват контактните им.
25
2
 
9
 
! Отговори
Кольо преди 3 години
Да пишеш че Ковид е свързан е с 5G е същото като магаре да пише за междупланетарни полети. Трябва да нямаш грам мозък, че дори да ти мине през ума. Ми идете в някой телеком има достатъчно инженери. Облъчването може да предизвика ракови изменения - това да, но не сме във филм на Стивън Кинг и вируси все още не се активират с магнитни, радио или електро вълни!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас при 108 смъртни случая на денонощие правителството ще бие тъпана че се е справил с коронавируса. Особено като се вземе предвид че Гърция е 10 милиона, а България малко над 6.
23
4
 
7
 
! Отговори
читател преди 3 години
Където има строги мерки или карантина - вирусът го няма.И в Гърция ще го ликвидират. Както го ликвидираха даже в Китай. А в Н.З-я въобще го няма.Иначе , ако оставиш безнаказани печалбарите, скоро не само болниците ще са пълни,но гробищата ще се запълнят.Ще ги копаме по площадите.
22
9
 
8
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Това е доказателството, че карантинирането не работи.
21
6
 
4
 
! Отговори
Маляка преди 3 години
Смели бяхме - за всичко скачахме на площада. И то не мирен ( ****ки) протест като вас българите ,а явен с бомби ,кръв и насилие. Но сега не смеем да гъкнем. Дремем си вкъщи ,пускаме смс - и когато ходим да пикаем. Смазаха ни защото ОНИЯ там са много силни. ***, сатанистите , олигарсите и милиардерите дават парата . Те са пренаситени и се чудят с кого да си поиграят. Решиха директно ние хората да сме им играчки. Казват има вирус,носите маски,треперите от страх и ние го спазваме. Терор
20
2
 
6
 
! Отговори
Мангър идиот преди 3 години
Хехехе ние си имаме толко трупа ежедневно и ще продължават да се трупат труповетеАхахахахахсхахаха хехехехе хихихи
19
2
 
12
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Файдата тепърва ще се появява у Гръцко.Сега още *** предимно тия, които са заразени преди карантината.
18
16
 
6
 
! Отговори
68 преди 3 години
добре че Генерал Бойко Борисов не се поддава на алабалисти, никакво затваряне, който го е страх хоум офис
17
1
 
8
 
! Отговори
Бабикян преди 3 години
Хайде оставка на гръцкото правителство.
16
2
 
22
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Много ми е забавен "рекорда" в Гърция. Вчера те имаха 20 жертви по-малко от нас, при условие, че населението им е 1,5 пъти по-голямо. Но у тях-рекорд, у нас-вирусът е "под контрол "! Да се смееш ли, да плачеш ли....
15
0
 
15
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Съвсем нормално, броят на починалите е закъсняващ показател.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕДИ КОЙСИКолкото и да сиТъп винаги ще има и поТъп от теб.
13
19
 
8
 
! Отговори
do 2 преди 3 години
1500 починали на ден не само, че никога няма да има в държава с население 10 милиона, но е и абсолютно невъзможно. Преди да пишете глупости, първо помислете. Ако има 300-400 на ден дори ще е хипер фантастично и си е бая нереалистично. Този т.нар. пик и в България и в останалите европейски държави до началото на декември ше премине и към Коледа едва ли ще умират повече 30 души на ден.
12
25
 
22
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
С колкдаун или без локдаун, като че ли едно и също се случва.
11
25
 
16
 
! Отговори
А така а така преди 3 години
Значи хем са в карантина, хем отчитат рекорд на заразените.Кук кууу, кук куууу. Чук, чук, има ли някой в тея глави? Нещо ми кънти на кухо....май няма никой.Ковид19 е тест за интелигентност! Може би най добрия тест които някога е измислян. А повечето хора вече се провалиха с гръм и трясък. Значи сега и да измрът няма да е голяма загуба.
10
22
 
14
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Маляките ги смятах за по смели хора !! Но и те се предадоха на фашистите !!!
9
15
 
15
 
! Отговори
3 седмици карантина, преди 3 години
а ситуацията се влошава? Значи или мерките не работят, или си има работа с друго, не с вирус.А в Солун как са с мобилната телефония, туриха ли от модерните антени вече?
8
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и тез затваряха, притваряха, блокираха, а файда НУЛА!С блокади няма как да се пребори вируса, защото първо че така пада имунитета, и второ - вирусите са достатъчно адаптивни, за да преодолеят такива елементарни мерки - намират начини да се предават по-лесно, или да се задържат по-дълго върху заразени повърхности...