Ваксината на "Модерна" ще струва до 37 долара за доза

Цената на стандартната ваксина за грип е между 10 и 50 долара
Обновена: 22 ное 2020 07:09 | 22 ное 2020 07:02, Ния Христова
28
Ваксината на "Модерна" ще струва до 37 долара за доза
Снимка: БГНЕС
Фармацевтичната компания "Модерна" обяви, че една доза от разработваната от нея ваксина срещу COVID-19 ще е на цена от между 25 и 37 долара в зависимост от поръчаното количество, предаде БНР. Пред германския вестник "Велт ам Зонтаг" изпълнителният директор на фирмата Стефан Бансел, заяви, че тази цена е сходна с тази за стандартната ваксина за грип, която е на стойност между 10 и 50 долара.
 
В понеделник представител на Брюксел заяви, че Eврокомисията има за цел да постигне сделка с компанията за доставката на милиони дози на стойност под 25 долара за едната.
Още по темата
 
Бансел отбеляза още, че все още няма подписана сделка и преговорите текат, но подчерта, че е "въпрос на дни договорът да бъде готов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Модерна" обяви, че една доза от разработваната от нея ваксина срещу COVID-19 ще е на цена от между $25 и $37. Ваксина няма и не е известно кага ще има, но ЕК бърза да ни обвърже авансово и заявява, че е "въпрос на дни договорът да бъде готов".Существува ли възможността държави като Венецуела да получат реалната руска ваксина "Sputnik V", да имунизират народите си с нея, а ние - народите на страните-членки - да продължаваме да гледаме на запад и да чакаме от там да изгрее слънцето?
5
13
 
8
 
! Отговори
Хайде стига тъпи ком преди 3 години
Който иска ще се ваксинират. Който не, ще мре. Вируса няма да пропусне никой. Избора е свободен
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще струва до 37 долара за доза от производителя. Дали в Тикволандия няма да мине през счетоводството на 5-6 или 15-16 мутренски фирми, които да навият цената до едни прилични за Тикволандия размери?
3
12
 
16
 
! Отговори
kireza преди 3 години
Разбра се защо педекюрите са повели жестока война с руските три ваксини...Русия ще продава своите ваксини за не повече от 5 долара,а това вбесява....Ваксината на Модерна предизвиква парализа на гръбначният стълб....Убийци..
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Аз пък съм готов да се хвана на бас, че говориш пълни простотии защото толкова ти стига малкото гръбначен мозък.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България ще върви от 1000 лева а нищо чудно и нагоре готов съм да се хвана на бас