Борисов: Готови сме за диалог с РС Македония, но желанието да е двустранно

Премиерът обсъди бюджета на ЕС с посланици
Обновена: 23 ное 2020 12:35 | 23 ное 2020 12:34, Нели Христова
168
Борисов: Готови сме за диалог с РС Македония, но желанието да е двустранно
Снимка: БГНЕС

„Намираме се в сериозна ситуация на задълбочаваща се социална и икономическа криза в следствие на пандемията от COVID-19. Затова трябва бързо да действаме с одобряването на следващия бюджет на ЕС за периода 2021-2027 г. и на Пакета за възстановяване, които са ключови инструменти за преодоляването на последиците както от всички държави членки, така и от европейската икономика като цяло“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който проведе видеоконферентна среща с посланиците на държавите членки на ЕС и на Конфедерация Швейцария, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Българският премиер бе категоричен, че e необходимо да се положат всички възможни усилия за постигане на съгласие по Многогодишната финансова рамка и по Пакета за възстановяване възможно най-бързо, за да може фондовете и програмите да започнат да действат още от самото начало на следващата година.

Постигането на климатична неутралност в ЕС до 2050 г., ефективните мерки в борбата за справянето с коронавируса и европейската перспектива на Западните Балкани също бяха във фокуса на видеоконферентната среща. „Именно по време на Българското председателство на Съвета на ЕС страната ни постави високо в дневния ред на ЕС европейското бъдеще на Западните Балкани“, каза още Борисов.

По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония, министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че България винаги е била готова за диалог и разбирателство за решаване на двустранните въпроси, но за целта това трябва да се желае и изпълнява от двете страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главното в статията е мнението на Борисов за приемането на бюджета на ЕС за 21ва година и средствата за излизане от кризата! А тролоплондирите си баят опорните точки за Македония!
103
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ше си одиш бе Толуп.Омръзна ми да ти гледам Мутр------та пожарникарска физионпмия.
102
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ,БЕ,ТОЯ ОЩЕ СЕ ИМА ЗА ПРЕМИЕР....
101
9
 
5
 
! Отговори
Борисов: Готови сме преди 3 години
да убием и погребем още сухи съчки, по-малко пенсии повече парички за шкафчето ми
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103Не ти разбрах коментара, кои сте вие, макетата, сърбите, кои ? :) :)Дори в сръбската история пише че това са български земи, все пак са се били българи за сърбите, но така да изпилят мозъчетата на македонците, непростимо.
99
5
 
7
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
Алоуу, разбиращият... ОТ времето на прехода до днес, за първи път имаме истински демократично правителство, гледащо на запад и водещо ни към по-добър живот. На черното бяло ли казваш. Като не разбираш, мълчи, че си смешен. Ако Бойко беше като Нинова, досега да е изял милиарди и да друсаш с каруцата към село.
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, тея европейци искат зорлем да ни направят евроскептици, що ли не им ... ...та.
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли кой да попита Заю ,защо македонците не се дзверат на италиянците,те все пак са били окупатори на 20процента от днешна РСМ.Или може би жабарите са се държали цивилизовано с тях.
96
5
 
4
 
! Отговори
бг преди 3 години
Ако македонците искат да живеят като бели хора и да излязат от рускосръбската *** трябва незабавно да смъкнат продажното си сърбоманско правителство и да ги вкарат в пандиза за саботаж на евроинтеграцията.
95
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР!
94
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ердоган:македония има обща история с нас!минаха повече от 100 години откакто се изтеглихме от македония и хората там ни чакат с отворени обятия!г-да българи не можахте да разберете,че тези претенции към македония вие отворихте кутията на пандора.
93
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 93На една част от Сърбия България е окупатор,на по-голямата част от Македония Ние сме администрирали територията.В тази администрация по-голямата час е от местното население,във армията "окупатор" половината от състава е от местните,а тези от България преобладават от Пиринско и Кюстендилско.Има военни архиви,всичко е документирано.
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 93Ние сме били окупаторите, не само през ВСВ, даже тогава макетата са се чувствали българи :)) Трудно е за вярване, нали ? Много бой са яли сърбите от нас, разбирам им омразата, ама така да изпилеят мозъчетата на макетата не бива :)))
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 93Ако не влезе бг армия, те са разграден двор и нямат армия и влизат сърбите както 1913 г.
90
14
 
6
 
! Отговори
Млад човек преди 3 години
Приятели, какво ни интересуват някакви спорове за изтория, просто трябва да се подчиним напълно на запада и само за 24 часа белите западни белочовеци ще ни уредят държавата и ще живеем като бели хора, ще взимаме заплати по 5 хил евро и ще си живеем младостта с кеф карайки яките западни коли по магистралите и ще ходим на почивки в чужбина ол инклузив и ще си живеем живота защото младостта скоро ще си отиде, а ние докато сме млади искаме да живеем като американци а не като руснаци!
89
4
 
4
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Бойко ще ви отикви мръсни драскащи ***
88
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млъкни тамка бре! Какви царе, каква история, какви царе! САЩ не ги интересуват такива дивотии! САЩ са казали Македонив в ЕС, каква история какви пет лева, кой го интересува това! Може много лошо да стане за васалите от България ако блокира интересите на САЩ, много лошо!
87
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реакцията на Европа е показателна и преведено гласи:не ни интересуват вашите интереси;това което говорите са бълнувания;и вашата история е измислена като македонската;въпросът с МК е приключен за вас,не можете да се месите там,трябва да забравите всичко;Кралство Югославия и СФРЮ са гут;извършеното в тях е гут;не можете да имате мнение по тези въпроси,което за нас е гут;да простите всичко;вие сте мизерници;ако ръчкате ще ви спрем фондовете;за вас не ни дреме, изчезвайте си там като нация кротичко
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук ясно и категорично се разбира колко много са изостаналите в главите по рождение които говорят за Нинова и Борисов като две различни по партийност същества ! Ей ***, колко години са ви нужни за да разберете, че и двете същества са от една и съща партия която ви унищожава - БКП ? Защо ли се чудя, че не разбирате от демокрация и свобода, след като не можете това да разберете ? Стадо овце сте, ясно е ! Тези двете ви спретват интриги и им вярвате !
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До76Аз незнам немците да са издавали вестници и радиопредаване на македонски език в края на ВСВ!Но е истинс ,че са имали план за създаване на Македонска държава през август 1944г.включваща и гръцка македонияВанче Михайлов трябвало да бъде начело на държавата,а той е отдал живота си за българщината.Планът пропада заради поражението на немците на Балканите.